Buğday Çimi

Başlatan Tuğra, 13 Şubat 2010, 14:37:56

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Tuğra


Çimlere bakmayı, çimlerde yalın ayak yürümeyi, oturmayı, uzanmayı ve uyumayı çok severiz... Nedenini hiç düşündünüz mü? İçimizi açtığını, nefesimizi çoğaltığını hep biliriz... Aslında hiçbiri sebepsiz değil ve içimizden de olsa bu sebebi biliyoruz!

Özellikle buğday çimi ve suyu neredeyse her derde deva! 1955 yılından bu yana başta A.B.D. olmak üzere birçok ülkede sunduğu mucizeler sebebiyle insan sağlığını desteklemek amacıyla kullanılmakta... Çünkü bedenimiz buğday çimi suyunu seviyor, o kadar faydalı ki sevmemesi mümkün değil!

İşte 30 ml buğday çimi suyunun minicik bir bardağa sığdırdığı önemli faydalar:
1. Buğday çimi suyu %70 klorofil içerir.

2. İsviçre'deki ünlü Bircher-Benner Clinic'in kurucusu, "müsli"yi icat eden, araştırmacı bilimadamı Dr. Max Bircher, klorofili "Konsantre Güneş Gücü" olarak isimlendirmiştir.

3. Klorofil hücre ve dokulara nüfuz ederek onları temizler, canlandırır ve yeniden yapılanmalarına destek olur.

4. Klorofil vücuttaki ilaç artıklarını ve kimyasalları temizler.

5. Klorofil vücuttaki toksinleri nötralize eder "zararsız" hale getirir.

6. Klorofil karaciğeri temizler.

7. Buğday çimi, havuç suyu ve diğer meyve ve sebzelerle karşılaştırıldığında MUHTEŞEM bir toksin attırıcıdır. Dr. Earp Thomas yaklaşık 6,8 kg buğday çiminin toksin attırıcı etkisinin yaklaşık 158,8 kg havuç, marul, kereviz vb. sebzeye eşit güçte olduğunu belirtmektedir.

8. Dr. Max Bircher'e göre "Klorofil; kalp ve damar sistemini güçlendirir, bağırsakları, rahmi ve akciğerleri olumlu etkiler... Bu nedenle de, canlandırıcı etkileri dikkate alındığında, başka hiçbir gıda ile karşılaştırılamayacak kadar güçlü bir toniktir."

9. Dr. Ann Wigmore buğday çimini 30 yıl boyunca hastalarının kronik rahatsızlıklarının tedavisine destek amaçlı besin olarak kullanmıştır.

10. Klorofil kan şekeri problemlerinin tedavisinde etkilidir.

11. Klorofil ışığın oluşturduğu ilk üründür ve herhangi bir elementin içerdiğinden daha fazla ışık enerjisi içerir.

12. Dr. Bircher'e göre, doğa klorofili (buğday çimini) vücudu temizleyen, zehirli maddelerin nötralize edilmesini -zararsız hale getirilmesini sağlayan- ve canlandırarak yeniden yapılanmasına -yenilenmesine- destek olan bir madde olarak kullanmaktadır.

13. 1940 yılında Dr.Benjamin Cruskin American Journal of Surgery'de klorofili;
• Kötü kokuların giderilmesi
• Bakteri enfeksiyonlarının giderilmesi
• Yaraların iyileşmesi
• Cilt naklinde doku adaptasyonunun hızlandırılması
• Kronik sinüzit tedavisi
• Kronik iç kulak iltihaplanma ve/veya yangı tedavisi
• Varis damarlarının tedavisi
• Bacak ülserlerinin tedavisi
• İtihaplı isilik tedavisi
• Kabuklu cilt kabarıklıklarının tedavisi
• Rektum (anal) yaraların tedavisi
• Rahim boynu yangılarının tedavisi,
• Genital parazit enfeksiyonlarının tedavisi
• Tifo, karahumma ateşini düşürme ve
• İrin akma durumlarının birçoğunun tedavisi için önermiştir.

14. Bilimsel çalışmalar klorofilin, zararlı bakterilerin büyüme ve yayılımını engellediğini ispatlamıştır.

15. Klorofil aynı zamanda antibakteriyel olduğu için gerektiğinde vücudun hem içten hem de dıştan tedavisine/iyileşmesine ve sağlıklı kalmasına destek olur.

16. Klorofil pek çok bitkiden elde edilebilir, ancak buğday çimi en çok tavsiye edien gıdadır, çünkü insanın ihtiyacı olan 100 den fazla besin içerir. Eğer organik toprakta yetiştirilirse toprakta var olan 102 mineralden 92'sini emerek kendi bünyesine alır.

17. Buğday çimi klorofil içeren tüm yeşil bitkiler gibi yüksek miktarda oksijen içerir. Beyin ve tüm vücut dokularının işlevlerini sağlıklı bir şekilde sürdürebilmeleri bol oksijenli bir ortamda mümkündür.

18. Buğday çimi suyu aknelerin iyileşmesini sağlar ve hatta 7-8 ay düzenli tüketim sonrasında yara izlerinin kaybolmasına bile destek olur. Tabii bunun için aynı zamanda sağlık beslenme de şarttır.

19. Klorofil tüm bitkilerin hayatı için temel olan maddedir.

20. Tanınmış Beslenme Uzmanı Dr. Bernard Jensen vücudun buğday çimi suyunu sadece birkaç dakika içinde ve oldukça düşük miktarda enerji harcayarak sindirebildiğini belirtmektedir.

21. Buğday çimindeki klorofil kan akışını yeniden düzenler. Değişik hayvanlarla yapılan testler klorofilin hiçbir toksik yan etkisi olmadığını ispatlamıştır. Kandaki kırmızı hücrelerin sayısı 4-5 günlük klorofil tüketiminden sonra normal seviyelerine yükselir ki bu ileri düzeyde anemi hastası veya kan sayımı düşük olan hayvanlarda yapılan testlerle de ispatlanmıştır.

22. Doğurganlığı düşük inek ve boğalara sahip olan Amerikalı çiftçiler hayvanların doğurganlığını artırmak amacıyla hayvanları buğday çimi ile beslerler, çünkü klorofilin içerdiği yüksek miktardaki magnezyum seks hormonlarını onaran enzimleri yapılandırır.

23. Buğday çimi "çim suyu faktörü" içerir ki bu madde otobur hayvanların hayatını sürdürebilmesi açısından gereken önemli maddelerden biridir.

24. Buğday çimi suyu vücudu temizleyen bir deterjan gibi hareket eder ve deodorant olarak da kullanılır, en önemlisi arkasında zararlı kalıntı bırakmaz.

25. Ham -işlenmemiş- saf klorofil içeren buğday çimi suyu, hiçbir toksik yan etkisi olmaksızın vücuttaki toksinlerin atımı açısından da çok faydalıdır.

26. Günlük beslenmeye ilave edilen küçük bir miktar çim suyu diş çürümelerini önler.

27. Ağızda 5 dakika tutulan buğday çimi suyu diş ağrılarını hafifletir ve diş etlerindeki zehirli maddelerin atılmasını sağlar.

28. Buğday çimi ile gargara yapmak iltihaplı boğaz ağrılarını hafifletir, iyileşmeyi hızlandırır.

29. Ağız apselerinde -iltihaplı durumlarda- buğday çimi suyuna batırılmış buğday çimi posasını iltihaplı bölgeye koyun veya buğday çimi çiğneyin. Posayı bir süre sonra tükürerek atın.

30. Buğday çimi suyu zengin bir enzim deposudur.

31. Buğday çimi suyu kabızlık tedavisinde ve bağırsakların açık tutulmasında çok etkilidir.

32. Sedef ve egzema gibi cilt hastalıkları için düzenli buğday çimi suyu için.

33. Düzenli buğday çimi suyu içmek saçların beyazlamasını önler.

34. Buğday çimi suyu her tür kan probleminin -rahatsızlığının- tedavisinde faydalıdır.

35. Buğday çimi suyu mükemmel bir cilt temzileyicidir ve cilt tarafından besin olarak emilebilir. Yeşil buğday çimi suyunu ılık suyla dolu küvete dökün ve 15-20 dakika küvette yatın, sonrasında soğuk suyla duş alarak durulanın -sabun kullanmayın-.

36. Buğday çimi suyu hazmı kolaylaştırır.

37. Buğday çimi suyu kolon duvarlarının temizlenmesi ve tedavisi için çok etkilidir.

38. Buğday çimi suyu akciğerlerde asidik gazları solumak nedeniyle oluşan yaraları iyileştirebilir. Klorofille artan hemoglobin üretimi sonucu hücrelere kanla daha fazla oksijen taşınabildiği için vücuttaki karbonmonoksidin vücuda zararlı etkileri minimize edilir.

39. Buğday çimi suyu kılcal damarları güçlendirdiği için yüksek tansiyonu düşürücü etkiye sahiptir.

40. Buğday çimi suyu kurşun gibi ağır metallerin vücuttan atılımını kolaylaştırır.

Özetle;
Düzenli* buğday çimi suyu içen kişi kendini daha güçlü, dayanıklı, sağlıklı, hafif, özetle oldukça farklı bir şekilde iyi hisseder.

* Düzenli içilmesi önerilen buğday çimi suyu miktarı; sağlığı korumak amacıyla içildiğinde günde 30 ml, tedaviye destek amaçlı içildiğinde günde 60 ml'dir.

Kaynak: Hippocrates Health Institute, USA ve annwigmore.com

bmeal.com
〰〰〰〰🐠

rnanr

acaba bu buğday ekilip, küçük çimhaline geldiği zamanmı? yoksa farklı bi elde etme yolu varmı?

günce

oktay usta programında kullanıyordu.saksıda ekip,uzayan kısmını makasla keserek salatalarda v.s kullanıyordu.evde rahatlıkla uygulayabiliriz.
İnmemeştir hele kuran   
bunu hakkıyla bilin 
ne mezarlıkta okunmak
ne de fal bakmak için.
            M.Akif Ersoy

Tuğra




"Ekilmiş Buğday Çimi Seti"niz size yaklaşık 10-12 bardak (10-12 x 30 ml) buğday çimi suyu hazırlamanıza yetecek kadar buğday çimini evinizde yetiştirmenizi sağlayacaktır. (Sağlığınızı korumak için her gün içilmesi tavsiye edilen buğday çimi suyu miktarı 30 ml=1/4 çay bardağıdır.)
Yemyeşil, bir o kadar sağlıklı ve leziz buğday çimleri yetiştirmeniz için önerdiğimiz yol aşağıda tüm detaylarıyla tarif edilmiştir.

1. Buğday çimlerinizin ekili olduğu kabı çuval paketten çıkarın ve üzerindeki yeşil poşeti çıkarmadan karanlık bir yere koyun. (Yeşil poşeti bu aşamada çıkarmamanız, sağlıklı filizlenme için çok önemlidir, lütfen dikkat!)

2. 1 veya 2 gün sonra buğday çimlerinizin filizleri üzerlerindeki nemli kağıt havluyu iterek topraktan yaklaşık 2 cm kadar yükseldiklerinde, yeşil poşeti ve kağıt havluyu çıkararak filizlerin üzerini açın. (bu aşamada filizler fotosentez henüz başlamadığı için sarı renklidir, endişelenmeyin.)

3. Tüm filizleri hafif sprey sulama yaptıktan sonra yetiştirme kabınızı pencere önüne, aydınlık ama direkt güneş ışığına maruz kalmayacak şekilde, yerleştirin. Ne kadar bol ışık, o kadar yeşil buğday çimi demektir, onun için en aydınlık köşeleri buğday çimlerinize ayırın ki sizin için bolca güneş enerjisi toplasınlar!

4. Her gün 1 kez, üstten sprey ile sulama yapın. Buğday çimleriniz her geçen gün boy atacak ve güçlenecek, ortam şartlarına göre, yaklaşık 5-7 gün sonra 15-20 cm boya ulaşacaklardır.

Buğday çimleriniz biçilmeye hazır!

5. Günlük önerilen 30 ml çim suyunuzu hazırlamak için büyük bir tutam çimi hemen toprağın üzerinden bir makas yardımıyla kesin, yıkayın ve hızlı blenderınıza yerleştirin.

6. Üzerine 1/4 çay bardağı içme suyu ve 1/4 yeşil elma veya armut veya 1 mandalina ilave edin.

7. Blenderınızı en yavaştan başlayarak en hızlı ayarına getirin ve tüm malzeme iyice karışana kadar işlemi sürdürün.

8. Koyu yeşil renkli buğday çimi suyunu ince plastik süzgecinizden geçirerek veya isteğe göre süzmeden de servis bardağına doldurun ve en kısa sürede tüketin.

Buğday çimlerinizin POSASI BİLE SAĞLIK DOLU, onları atmadan önce bir daha düşünün!
Süzgeçte kalan çim posasını ise ağzı sıkıca kapanan cam bir saklama kabına koyarak buzdolabında 3 gün saklayabilir ve keyifli bir zamanınızda yüzünüz için temizleyici, koruyucu ve canlandırıcı maske olarak kullanabilirsiniz. Nasıl mı?

• Maskenizi yapmak istediğinizde çim posanıza 1 tatlı kaşığı süzme çam balı, 1 tatlı kaşığı susam yağı ve 1/4 limon suyu ilave ederek karıştırın.
• Maskenizi yüzünüze hafifçe yayın ve 15 dakika bekledikten sonra ılık su ve süngerle yüzünüzden tamamen temizleyin.
• Maskeden sonra cilt bakım ürünlerinizi kullanmayı da ihmal etmeyin. (Bu maskeyi haftada bir yapabilirsiniz.)

bmeal.com
〰〰〰〰🐠

Tuğra




ÖNERİLEN MİKTAR

Her derde deva buğday çimi suyunun;

• Sağlığı korumak için günde 30 ml
(30 ml = 1/8 cup = yaklaşık 1/4 çay bardağı = 3 silme çorba kaşığı)
• Herhangi bir tedaviye destek amaçlı ise günde 60 ml içilmesini öneririz.

Malzemeler (1 kişilik - 30 ml):

• 1 büyük tutam buğday çimi
• 60 ml (yarım çay bardağı) içme suyu
• 1/4 yeşil elma veya armut veya 1 mandalina

Yapılışı:

1. Buğday çimi ve içme suyu hızlı blenderda iyice karıştırılır.
2. Meyve buğday çimi karışımına eklenerek blender bir dakika daha karıştırılır.
3. Elde edilen meyveli buğday çimi suyu tercihe bağlı olarak ince bir süzgeçten geçirilerek veya hiç süzülmeden olduğu gibi içilebilir.

ÇOK ÖNEMLİ NOT:
- Yukarıdaki tarifle hazırlanan "Meyveli Buğday Çimi Suyu" günlük olarak önerilen 30 ml buğday çimi suyunu içerir.

- Bu tarif buğday çimi suyunun hem yapılışını hem de içimini kolaylaştırmak amacıyla hazırlanmıştır, çünkü birçok kişi buğday çimi suyunun faydasını bilmekle birlikte yoğun tadından ötürü içmekte zorlandığını belirtmekte ve henüz birçok evde özel buğday çimi suyu sıkacağı bulunmamaktadır.

- İsteyenler buğday çimini özel buğday çimi sıkacağıyla, su ve meyve ilave etmeden de sıkabilir ve sek olarak içebilirler. Ancak sek buğday çimi suyunın çok keskin bir tadı olduğunu da ilk kez deneyecek olanlar için belirtmek isteriz.

- Sonuç olarak ister meyveli ister sek içilsin, buğday çimi suyu vücut için aynı derecede faydalıdır ve her gün içilmesi vücudu sağlıklı ve güçlü tutmak açısından son derece faydalıdır.

Şimdiden şifa olsun.

Tarifi hazırlayan: Mehmet ve Cenân Alev bmeal.com
〰〰〰〰🐠