Haberler:


X adresimiz

Ana Menü

Heykel Rezaleti!

Başlatan Günbatımı, 03 Mart 2010, 15:08:59

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Günbatımı

İspanya'da Skandal Heykel Rezaleti

İspanya'nın başkenti Madrid'deki ARCO Çağdaş Sanat Fuarında yer alan İspanyol sanatçı Eugenio Merino'nun heykeli tartışılıyor. Sanatçı Merino'nun 'Cennete giden merdiven' adını verdiği heykel, üst üste ibadet eden Müslüman, Hıristiyan ve Yahudi'den oluşuyor.

Heykelde dikkat çeken bir başka özellik ise papazın elinde Tevrat, hahamın elinde Kur'an-ı Kerim olması ve secde eden Müslüman'ın alnını koyduğu yerin yanında da İncil'in bulunması. Heykelin yanında ise makineli bir silahın namlusunun ucuna geçirilmiş Museviliğin sembollerinden olan yedi kollu şamdan bulunuyor.

Heykele gerçekçi bir görünüm kazandırmak için Merino çalışmasında reçine, silikon ve insan saçı kullanmış. Heykel fuarın ilk günüde 50 bin Euro karşılığında Belçikalı bir sanat koleksiyoncusuna satıldı.

İspanyol sanatçı Merino tartışmalara konu olan çalışmasıyla ilgili olarak İHA'ya yaptığı açıklamada, çalışmasını üç büyük dinin bir arada olmasını göstermek amacıyla yaptığını söyledi. Kendisine çalışması hakkında tepkiler gelebileceğini söyleyen Merino, özellikle kimin üstte, kimin altta olacağı konusunda tepki gelebileceğini ancak buradaki ana fikrin bu dinlerin Allah'a ulaşma ortak amaç dairesinde toplandığını belirtti.

Sanatçı Merino, çalışmasını Eylül ayında zihninde tasarladığını, Kasım ayında yapmaya başladığını ve Ocak ayında ise çalışmasını tamamladığını söyledi. Merino, heykelin yapımına başlamadan önce ise dinler ve semboller hakkında araştırma yaptığını da sözlerine ekledi.

Öte yandan, Madrid'deki İsrail Büyükelçiliği heykelin Yahudiliğe, İsrail'e ve aynı zamanda diğer dinlere yapılan bir saldırı olduğunu söyleyerek protesto ettiğini bildirdi.


İşte rezil heykel!



Dua'sız üşürmüş yürekler!
Sana bir dua eden olsun, senin de bir dua ettiğin...
Bilmezsin hangi kırık gönlün duasıdır karanlıklarını aydınlatan,
Sana ummadık kapılar açan.
Bilmezsin kimin için ettiğin duadır, seni böyle ayakta tutan...


Hz. Mevlana 

fasulye

Rezalet..

Dinler arası diyalog..

İletisi bu olsa gerek..

günce

bunların yapmak istediği müslümanları kışkırtmak.rezalet.
İnmemeştir hele kuran   
bunu hakkıyla bilin 
ne mezarlıkta okunmak
ne de fal bakmak için.
            M.Akif Ersoy

ihvan

altta kalanın diyaloğ ve medeniyyetler ittifakı ,masalına inananların olduğu kesin.şükür ikiside değilim.

aydeniz

müslümanları ezmekle, yükselişlerini heykele yansıtmışlar

ihvan

Alıntı yapılan: aydeniz - 03 Mart 2010, 22:34:45
müslümanları ezmekle, yükselişlerini heykele yansıtmışlar
.aynen

suden

fitnenin ta kendisi.Allahü zülcelal dini celili islamı herzaman muhafaza etmiştir.bu sanatkar geçinen kişinin dünyada iken cezası Allah c.c. tarafından verileceğinden şüphemiz yok. h33)) h33)) :iconsatan:
said,cennetlik kişidir.başkasından ibret alandır.
şaki,cehennemlik kişidir.BAŞKASINA İBRET OLANDIR.

feyiz

Siyonistlerin ılımlı,yumuşatılmış İslâm'dan kasıtları bu olsa gerek...Allah'ın laneti üzerlerine olsun....
"Allah'ın elinden daha üstün el yoktur.Zulmünün cezasını çekmeyen hiçbir zalim yoktur".

keka1975

bu insanları Allaha havale ediyoruz!............

izmirli

Forumda lanet okumak yeni mi başladı. ?
ALAN konuşup küçültme KENDİNİ

Ne_Farkeder

Islamiyetin temel bir din oldugunu acikca gosteren bir heykel. Kizmamak lazim. Zira deprem olsa, ilk olarak üst katlar yikilir..
- Biz müslümanlar herseye ibretle bakmaliyiz degilmi :D

hakikidost

Ama bu heykelde ibretle bakılacak bir şey yok.Buradan bi ders çıkar oda Allah c.c Üstteki Yahudi ve Hristiyanları helak edecek olsa onlarla dostluk yapıyor diye alttaki Müslümanlarıda helak eder.
"Biz iyi olursak her şey iyi olur..."
-------------------------------------
"Evlatlarım ! Yusuf (a.s) Züleyha\'nın İstek Ve Arzularını Terk Etti Mısır'a Sultan Oldu.sizde Nefsinizin İstek Ve Arzularını Terk Edin Dünyaya Sultan Olun."

gülçiçek

#12
 bence insanlıktanbi haber zavallı yaratıklar.müslümanların sırtından geçinmeye va müslümanları arkadan vurma alışkanlıkları .tarih tekarürden ibarettir sözü bu olsa gerek.
mum  olmak kolay değildir, ışık saçmak için evvela yanmak gerek.

vuslatım vahdet

heykel rezaletının hemen oncesınde ispanyada medenıyetler ittifakına vermiş oldugu ustun destekten dolayı basbakanımıza ödül verıldı..

rezalet ki ne rezalet..  e78))

feyiz

#14
Tebrikler Başbakan(!) Yine aferini aldın...

Allah aşkına medeniyetsizlerle ittifak mı olurmuş ??? Düzen bozuk vesselam....
"Allah'ın elinden daha üstün el yoktur.Zulmünün cezasını çekmeyen hiçbir zalim yoktur".