Yeşil deyip geçmeyin..!

Başlatan ene dost, 10 Nisan 2010, 15:22:31

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

ene dost

Renklerin güzeli


Sual: Dinimizde yeşil renge niçin çok önem veriliyor? Türbeleri neden genelde yeşile boyuyorlar?
CEVAP
Yeşil rengin dinimizde mübarek olduğu muteber kitaplarda bildirilerek, (Renklerin güzeli yeşildir) buyurulmuştur.

Bunu bilen İslam düşmanları sırf hakaret olsun diye, yurtdışındaki bazı rezalet yuvalarını, yeşil renkle boyamışlardır. (İ. Casusunun İtirafları)

İmam-ı Ali Rıza hazretleri, bayrağı ve asker elbisesini siyah yerine yeşil yapmıştı. Abbasi devletinin bayrağı siyahtı. Halife Memun zamanında yeşile çevrildi. (S. Ebediyye)

Meleklerin yeşil kuşlar şeklinde görüldüğü çok olmuştur. (Şevahid-ün-nübüvve)

Âdem aleyhisselam cennetteyken, Eshab-ı kiramın tamamının suretlerini başlarında yeşil başlıklar, yeşil taçlar, yeşil silahlar ve yeşil bineklerle görmüştür. (Menakıb-ı Çihar Yâr-ı Güzin)

İki hadis-i şerif meali de şöyledir:
(Uhud şehitlerinin ruhları, yeşil kuşlarla Cennete gitmiştir.) [Müslim]

(Üç şey, göze cila verir: Yeşilliğe, akarsuya ve [helal olan] güzel yüze bakmak.) [Hâkim]

Ormanın, yeşil alanların önemini bilmeyen yoktur. Yeşilliğin faydaları bilindiği için, trafikte yeşil geçiş emniyeti olarak gösterilmiş, kırmızı tehlike olarak kabul edilmiştir.

İnsana büyük bir rahatlama veren yeşil rengi günümüzde psikolojik seanslarda kullanılıyor. Terapiye alınan hastalar yeşil renkle huzura kavuşabiliyor. Sinir sistemine ve başka hastalıklara da iyi geldiği biliniyor.

Alıntı
Nakşibendi beyazdır, leke kabul etmez. (Gavs-ı Sani)

Günbatımı

Dua'sız üşürmüş yürekler!
Sana bir dua eden olsun, senin de bir dua ettiğin...
Bilmezsin hangi kırık gönlün duasıdır karanlıklarını aydınlatan,
Sana ummadık kapılar açan.
Bilmezsin kimin için ettiğin duadır, seni böyle ayakta tutan...


Hz. Mevlana 

Tuğra

Yeşilin olumlu özellikleri:

Yeşil renk dünya üzerinde en fazla bulunan renklerden biri olup, paylaşmanın uyumun cömertliğin ve işbirliğinin rengidir.

Denge uyum ve korumanın sembolü olan daire ile gösterilmiştir. Keskin kenarları olmayan pürüzsüz ve yuvarlak bir şekildir. Daire şekli ile, güvenlik ve özgürlük duygusu ifade edilmektedir. Şekil her açıdan aynı göründüğü için, devamlılığı ve tarafsızlığı çağrıştırır.

Yeşil renk sakinleştirici bir özellik taşıdığı için enerjiyi dengeleyerek şefkat duygularımızı artırır. Paylaşmanın, uyumun , cömertliğin ve işbirliğinin sembolüdür. Sinirlerin yatışmasını sağlar. Aklın ve bilincin rengidir. İnsana güven ve huzur hissi verir.

Doğru karar alınması için uygun bir ortam oluşturur. Özgürlük uyum ve denge, yeşilin doğal enerjisine dayanır. Yeşil hayatın yenilenmesini ve evrimini anlatan bir renktir.

Yeşilin fiziksel etkileri:

Yeşil sinir sistemi ve hücre onarımı için çok yararlı bir renktir. Kalp ve diğer vücut fonksiyonlarıyla ilgilidir. Kanın akışkanlığını ve hücre yapısının güçlenmesini sağlar. Ayrıca kas, deri ve doku oluşumlarına katkıda bulunur. Toksit maddelerin vücuttan uzaklaştırılmasına yardımcı olur.

Kan basıncını düşürerek, yüksek tansiyonu önler. Hücre yapısı üzerinde de etkilidir ve kist oluşumlarının engellenmesinde katkıda bulunur.Ayrıca kronik bronşit ve astım gibi göğüs hastalıklarına iyi gelir. Nezle, baş ağrısı ve karaciğer iltihaplanması gibi hastalıklarda da yeşil rengin etkisi vardır.

Bu renk dengeleyici bir özellik taşıdığı için, korku ve şok hallerinin kontrol altına alınmasını sağlar.Kapalı yerlerde de kalmaktan korkanlara da korkularını yenmede yeşil renk kullanılır.

Habervitrini
〰〰〰〰🐠

ene dost

Rica ederim Günbatımı :)
Ben de Tuğraya teşekkür ederim :)
Nakşibendi beyazdır, leke kabul etmez. (Gavs-ı Sani)

Tuğra

〰〰〰〰🐠

omur


Çok tesekkürler ene dost, çok tesekkürler Tugra.

umman_

bir yeşil sancaklı sultan göründü    aklıma geldi  bu  ezgi

suden

teşekkürler kardeşler ellerinize sağlık zs2))
said,cennetlik kişidir.başkasından ibret alandır.
şaki,cehennemlik kişidir.BAŞKASINA İBRET OLANDIR.

ene dost

Nakşibendi beyazdır, leke kabul etmez. (Gavs-ı Sani)