Gönderen Konu: Kalp krizini 6 adımda önleyin  (Okunma sayısı 21972 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Tuğra

  • popüler yazar
  • ******
  • İleti: 6601
Kalp krizi ve inmeden koruyor
« Yanıtla #30 : 14 Mayıs 2010, 10:55:13 »

Kalp krizi ve inmeden koruyor
 
Su içiminin doğru zamanlaması bedenimizin etkinliğini en üst düzeye çıkarıyor..

2 bardak su uyandıktan sonra iç organları uyandırır ( etkinleşmesine yardımcı olur) .

1 bardak su yemeklerden 30 dakika önce sindirime yardımcı olur.

1 bardak su banyodan önce tansiyona yardımcı olur.

1 bardak su uykudan önce kalp krizinden, inmeden korunmak için.

(Haber 7)

*~*~* TUĞRA *~*~*

Çevrimdışı Tuğra

  • popüler yazar
  • ******
  • İleti: 6601
Kalp krizinden koruduğu ortaya çıktı
« Yanıtla #31 : 05 Aralık 2010, 11:33:41 »

Uzmanlar, bol bol tüketmenin kalp krizi riskini azalttığı söylüyor...
   
Kansere savaş açan kayısının, kalbi koruyucu özelliği de bulunduğu açıklandı. Uzmanlar, kayısı tüketiminin kalp krizi riskini azalttığını ve kalpteki ritim bozukluklarını önlediğini dile getiriyor.

KAYISI: A, B, C ve P vitamini açısından zengin bir meyve olan kayısı aynı zamanda bol miktarda demir içerir. Ayrıca magnezyum, kalsiyum, fosfor, kükürt, bakır, krom ve manganez mineralleri açısından da zengindir..

Kayısının Faydaları: Kayısı besleyici ve iştah açıcıdır. Bol miktarda demir içerdiğinden kansızlığa iyi gelir. Vücuttaki zararlı maddelerin uzaklaştırılmasına yardımcı olur. Başta akciğer ve cilt kanseri olmak üzere kansere karşı koruyucudur.

Vücuda kuvvet verir. Bedensel ve zihinsel yorgunluğu giderir. Özellikle gelişme çağındaki çocuklara faydalıdır. Raşitizm gibi gelişme bozukluklarını önler. Hastaların iyileşmesini hızlandırır. Sinirleri sakinleştirir ve uyku verir. Migrene karşı da iyi gelir. Ayrıca cildi besler, nemlendirir ve yumuşatır..

Kayısı Nasıl Kullanılır? Kayısı kuru ya da taze olarak yenebileceği gibi reçeli ve kompostosu da yapılabilir. Ayrıca, Kayısı çekirdeği yağ elde etmek için kullanılır. Kayısının yaprakları da kullanılır. Kayısı kompostosu idrar söktürür ve kabızlığı giderir.

Kuru kayısı A, B ve C vitaminleri ve potasyum minerali açısında oldukça zengindir. Kayısının yemeklerden sonra yenmesi hazmı kolaylaştırmasını sağlar. Bunların dışında, kayısı cilt bakımı için maske yapılarak yüze sürülebilir..

iyilikgüzellik
*~*~* TUĞRA *~*~*

Çevrimdışı Tuğra

  • popüler yazar
  • ******
  • İleti: 6601
Kalp Sağlığı İçin Yenilmesi Gereken Yiyecekler
« Yanıtla #32 : 10 Ocak 2011, 18:30:31 »
Kalp Sağlığı İçin Yenilmesi Gereken Yiyecekler

Uzman kardiyologlar ;doymuş yağ içerikli ve hayvansal yağlı yiyecekler yerine doymamış yağ içerikli yiyecekleri tercih etmemizi, yağsız süt ve peynir tüketmemizi, tuz miktarını ve eğer kullanıyorsak alkol oranını düşürmemiz gerektiğini tavsiye ediyorlar.

Yüksek oranda Omega-3 içeren balık, meyve ve sebzeler; protein ve nişasta içerikli meyve ve sebzeler kalp ve damar hastalıklarını engelliyor.Kalp krizini önleyebilmek için günlük en az 5 meyve ve sebze yemek gerekiyor.

Mümkün olduğunca balık tüketimini haftada iki keze çıkartmak gerekiyor.En azından haftada bir kez yağlı balık türlerinden olan uskumru, alabalık ,somon balığı tüketmek gerekiyor.

http://www.sihhatmerkezi.com/2011/01/kalp-saglg-icin-yenilmesi-gereken.html#more
*~*~* TUĞRA *~*~*

Çevrimdışı İsra

  • Moderatör
  • popüler yazar
  • *****
  • İleti: 7477
20 dakikadan uzun süren ağrıyı önemseyin
« Yanıtla #33 : 27 Ocak 2011, 05:49:12 »
Göğüs ağrınız 20 dakikadan uzun sürdüyse, sol kola doğru yayılan bir ağrı tarif ediyorsanız, terleme, bulantı, kusma şikâyetleriniz de varsa kalp krizinden şüphelenip, vakit kaybetmeden tam donanımlı bir merkeze gitmenizde fayda var.

Kalp hastalıkları tüm dünyada en yaygın hastalık ve ölüm nedenleri arasında yer alıyor ve kalp krizi geçiren hastalardaki her 1 saatlik gecikmede, 100 kişiden biri tedavi edilmediği için hayatını kaybediyor. Memorial Hizmet Hastanesi Kardiyoloji Bölüm Başkanı Prof. Dr. Tevfik Gürmen, kalp damarlarının daralması ya da tamamen tıkanmasının çoğunlukla kalp krizine sebep olacağını söyledi. "Kalp kasının oksijensiz kalması sonucunda biriken kimyasal maddeler ağrıya sebep olmaktadır. Bu durum 15-20 dakikadan uzun sürdüğünde kalp kasında geri dönüşümsüz hasar oluşmaya başlar." diyen Gürmen, en büyük hasarın ilk saatlerde olduğuna dikkat çekti.

Kalp krizi geçiren kişinin bir an önce yoğun bakım ünitesi olan, tercihen acil anjiyografi ve anjiyoplasti (balon)/stent uygulamaları yapılabilen donanımlı bir sağlık kuruluşuna ulaştırılması gerektiğini söyleyen Tevfik Gürmen, kalp krizinden kuşkulanılan hastanın rahat bir pozisyonda efor sarf etmeden dinlenmesi gerektiğini ve evde yapılabilecek en yararlı tedavinin bir tablet aspirin çiğnetmek veya suda eritip içirmek olduğunu ifade etti.

Prof. Dr. Tevfik Gürmen, son yıllarda yapılan bilimsel araştırmaların balon/stent uygulamasının pıhtı eritici ilaç tedavisinden daha etkili olduğunu gösterdiğini, pıhtı eritici ilaçların en korkulan komplikasyonu olan beyin kanaması riskinin balon/stent uygulaması ile ortadan kalktığını ifade etti.

Çevrimdışı Tuğra

  • popüler yazar
  • ******
  • İleti: 6601
Stres Ve Dengesiz Beslenme, Kalbe Zararlı
« Yanıtla #34 : 11 Mayıs 2011, 10:18:45 »

Stres Ve Dengesiz Beslenme, Kalbe Zararlı

Uzmanlar, kalp ve damar hastalıklarının en önemli sebepleri arasında stres ve kötü beslenmeye dikkat çekiyor.

Dünyada her üç kişiden birinin ölüm sebebi olarak görülen, özellikle 40 yaş sonrası felçlere neden olan kalp damar hastalıkları, insanlığın umursamaz yaşam tarzının sonucu gelişen çağa özgü ciddi bir problem şeklinde görülüyor.

ABD Columbia Üniversitesi Kardiyak Elektro Fizyoloji Bölüm Başkanı Prof. Dr. Hasan Garan, Batı tipi beslenmeyi kalp damar hastalıklarının en önemli nedeni olarak görüyor.

Geliştirdiği yöntemle ritim bozukluğu diye adlandırılan kalp hastalığında çığır açan Garan, sağlık sektörünün geliştiğini düşünerek hastalıkları umursamadan bilinçsizce beslenen insanların kalplerine zarar verdiklerini ifade ediyor.

Türk Kalp Vakfı Başkanı Hakan Akşit ise kalp damar hastalıklarının küresel ölümlerin yüzde 30'unu oluşturduğunu ve yeni doğan bin çocuktan 9'unun kalp hastası olduğunu söylüyor. Akşit, Türkiye'de önümüzdeki 20 yıl içerisinde önlem alınmazsa kalp damar hastalığına bağlı erkeklerdeki ölüm oranının günümüze göre iki, kadınlarda ise 1,5 kat artacağını vurguluyor.

Aktif Haber
*~*~* TUĞRA *~*~*

Çevrimdışı Tuğra

  • popüler yazar
  • ******
  • İleti: 6601
Damarlarınızı Tıkamayın!
« Yanıtla #35 : 11 Ağustos 2011, 21:45:41 »
Damarlarınızı Tıkamayın!

Düzenli egzersiz yapan, yemeğine, diyetine dikkat eden, kırmızı etten ve hayvani gıdalardan sakınan kişilerde damar tıkanıklığı riskinin daha düşük olduğunu biliyor muydunuz?

Yaş faktörünün de damar tıkanıklıklarında çok etkili olduğunu ifade eden Fatsa Devlet Hastanesi nöroloji uzmanı Nörolog Dr. Gülden Altunbulak, düzenli egzersiz yapan, yemeğine, diyetine dikkat eden, kırmızı etten, hayvani gıdalardan sakınanlarda tıkanıklık gelişme riskinin daha düşük olduğunu vurguladı.
 
Altunbulak, "Bunun yanında sigara ve alkol kullanımından kaçınarak damar tıkanıklığını en aza indirebiliriz. Yemeğimize dikkat ederek, tansiyonumuz varsa düzenli olarak ilaçlarımızı kullanarak, şekerimizi düzenli sınırlar içerisinde tutarak, zayıflayarak, sigara içmeyerek, egzersizimizi düzenli bir şekilde yaparak damar tıkanıklıklarından mümkün mertebe kaçınabiliriz. Özellikle genç yaşta damar tıkanıklıkları günümüzde çok gördüğümüz bir hastalık.
 
Burada da daha çok kromozom bozukluklarına bağlı pıhtılaşma faktörlerinin rol oynadığı düşünülüyor veya kalbe bağlı bir takım hastalıklar damar tıkanıklığına genç yaşta yakalanma riskini artırıyor. Dolayısı ile bu tür hastalıkları tespit etmede, ortaya koymada, tedavi etmede, takip etmede nöroloji esas olarak tıbbın alanı olarak görev yapıyor" diye konuştu.
 
Eğer hastanın bir hipertansiyon denilen tansiyon yüksekliği söz konusuysa o tür hastalara tuzsuz değil de az tuzlu yemeği önerdiklerini ifade eden Uzman Dr. Altunbulak, şunları söyledi; "Çünkü tuzsuz yemek, çok fazla önerdiğimiz bir konu değil.
 
Az tuzlu, fakat sofrasında tuzluğu kesinlikle eksik edecek hasta. Yani yemek yapılırken az miktarda tuz atılacak ve sofraya geldiği takdirde yemeğin asla ve asla üzerine tuz serpilmeyecek.
 
Onun dışında şeker hastalığı olanlarda da şeker konusuna dikkat edilecek, şekerli gıdalar tüketmeyecek, meyveyi sayıyla, porsiyonla tüketecek, şeker haplarını düzenli kullanacak. Damar tıkanıklığı geçiren hastalar için özellikle en dikkat edilmesi gereken konu da kandaki kolesterol ve ripit yüksekliğini düzenlemek. Bunda da kırmızı etten uzak kalması gerekiyor hastanın.
 
Hayvani gıdalardan ,tereyağından uzak kalması gerekiyor; kaymak, kaşar gibi gıdalar tüketmemesi gerekiyor. Bunlara dikkat ederek yaşam tarzını daha iyi hale getirebilir. Damar tıkanıklığı geçirdiğinde tekrar damar tıkanıklığı geçirme riskini azaltabilir.
 
hastane.com
*~*~* TUĞRA *~*~*

Çevrimdışı Mücteba

  • Moderatör
  • popüler yazar
  • *****
  • İleti: 9227
  • "En büyük keramet, istikâmet üzere olmaktır..."
Kalp Krizi Gelince İlk 4 Önlem!
« Yanıtla #36 : 01 Ağustos 2016, 12:19:22 »
Kalp Krizi Gelince İlk 4 Önlem!

Prof. Dr. Osman Müftüoğlu: "Göğsünüzün tam ortasında bir türlü geçmeyen bir ağrı hissediyor ve krizden şüpheleniyorsanız ilk yapmanız gereken bir Aspirin çiğnemektir."

Kaynak: 1 Ağustos 2016 tarihli Hürriyet gazetesi 1. ve 6. sayfadan alınmıştır.


https://www.instagram.com/p/BIipFgZAjhh/?taken-by=saglikliyasiyoruzcom&hl=tr