Gönderen Konu: Safra veKaraciğer Rahatsızlıklarınafındık  (Okunma sayısı 3031 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

uzman.

  • Ziyaretçi
Safra veKaraciğer Rahatsızlıklarınafındık
« : 03 Temmuz 2012, 00:37:53 »

Safra veKaraciğer Rahatsızlıklarınafındık

Fındık yaprakları safra ve karaciğer rahatsızlıkları ve toplardamar zafiyetine karşı kullanılır.

   

Vatanının Türkiye'nin doğu Karadeniz bölgesi olduğu tahmin edil-mekte, fakat kesin olarak bilinmemektedir. Fındığın 20 kadar türü mevcut olup, Türkiye'de daha çok şekline göre tombul, sivri ve badem diye bilinen üç türü yaygındır. Fındık ağacı nadiren 4-5m'ye ulaşır ve genellikle 2-4m boyunda ve de çalı görünümündedir. Yaprakları 8-12cm uzunluğunda 6-10 cm genişliğinde, ters yumurta şeklinde, kenarları kertikli, ortadan ana bir damar baştan uca kadar uzanır ve ondan sağlı sollu damarlar kenarlara kadar uzanır. Erkek çiçekleri (kedicikleri) 6-10cm uzunluğunda 0,5-1 cm çapında yuvarlak silindirimsi üzerinde sayısız çiçekler bulunur. Dişi çiçekleri genellikle çok küçük oldukça küçük çiçekten oluşur ve salkım şeklinde bir arada bulunurlar. Dişi çiçeklerinden ancak 2-5tanesi fındığa dönüşür ve fındıkları önce sarımsı beyaz ve olgunlaşınca kahverengimsi bir renk alırlar.

SİNİRLİ VE GERGİN MİSİNİZ SARI KANTARON İLE RAHATLAYIN

Hasat zamanı: Fındık yaprakları Mayıs'tan Eylül'e kadar toplanarak kurutulur ve kaldırılır. Fındıkları ise Eylül ve Ekim aylarında toplanır ve yıkanır ve kurutulur.

Kullanılması: Üniversitelerde her hangi bir araştırma yapılmamıştır. Kullanılması halk arasındaki tecrübeler dayanmaktadır. Fındık yaprakları safra ve karaciğer rahatsızlıkları ve toplardamar zafiyetine karşı kullanılır. Karaciğer ve safra rahatsızlıklarına karşı daha etkili olan Devedikeni, Enginar yaprağı, Kırlangıçotu, Şahtere ve Civanperçemi preparatları veya Gökçek İksiri tercih edilir. Toplardamar zafiyetine karşı ise Hamamelis, Atkestanesi, Çobançantası otu, Arnika, Sarıyonca, Ölmez diken preparatları veya Gökçek İksiri daha etkilidir. Bu nedenle çok az etkisi olan fındık yaprağının şifa maksadıyla kullanılması uygun değildir. Fındık daha çok çikolata, tatlı, baklava ve pasta yapımında kullanılır. Cinsel gücü artırdığına dair sözlerin ilmi bir dayanağı yoktur.

Çay: Fındık yaprağından 2 kahve kaşığı demliğe konur ve üzerine 250-300ml kaynar su ilave edilerek 5-10dakika demledikten sonra süzülerek içilir.

Birleşimi:

Yapraklarının birleşimindeki en önemli maddeler;

a) Flavvonit türevleriden; Kâmpherol, quercetin ve myricetin ve bunların alt türevlerinden oluşur.

b) Organik asitlerden; Klorogen asit (chlorogenasit)

c) Triterpenlerden; Taraxerol ve beta-Sitosterin

d) Ayrıca Taninlar, uçucu yağ ve leucanthocyan türevleri içerir.

Meyvelerinin birleşimindeki önemli maddeler;

a) Meyveleri % 60 oranında yağ içerir ve bunun % 80'ini gliseid ve oleik asit oluşturur.

b) Minerallerden; Potasyum, demir, fosfor ve magnezyum

c) Vitaminlerden; B, C-Vitaminleri ve beta-Carotin içerir

d) Ayrıca karbonhidratlar, proteinler içerir.

SİNİRLİ VE GERGİN MİSİNİZ SARI KANTARON İLE RAHATLAYIN

uzman.

  • Ziyaretçi
Ynt: Öksürük Kesici,Uyku Verici Gelincik
« Yanıtla #1 : 03 Temmuz 2012, 00:39:26 »

   Öksürük Kesici,Uyku Verici Gelincik


Hafif göğüs yumuşatıcı, öksürük kesici, teskin edici ve uyku verici özeliklere sahiptir

   
DAMAR TIKANIKLIĞINA BİTKİSEL ÇÖZÜM

Vatanının Türkiye veya Bulgaristan olduğu tahmin edilen, fakat eski Mısırlılar, Yunanlılar ve Romalılar tarafından kullanıldığı bilinen bir bitkidir. Gelincik günümüzde dünyanın hemen her yöresinde, genellikle de ekin tarlaları, meralar, çimenler ve yol kenarlarında kendiliğinden yetişir. Boyu yetiştiği yöreye göre 20-100cm arasında olabilir. Gövdesi yukarı doğru yükselir ve yukarılara doğru çatallaşır ve de üzeri tüylüdür. Yaprakları parçalı, kenarları dişili, alt yaprakları kısa saplı, üst yaprakları gövdeye oturmuştur. Çiçekleri oldukça uzun bir sap üzerinde, gonca iken boynu bükük olgunlaşınca dikleşir. Çiçekleri dört adet, kan kırmızısı, nadiren pembe ve çok nadir beyaz renkte olup her bir çanak şeklindedir. Çiçeğin çapı 5-10cm arasında değişebilir, döllenme topuzcukları genellikle siyah renkte ve ortada sarımsı yeşil bir göbek bulunur. Çiçeklerin taç yapraklarının düşmesi ile ortada topuz şeklinde içi tohum dolu bir kapsül kalır.

DAMAR TIKANIKLIĞINA BİTKİSEL ÇÖZÜM

Tesir şekli: Hafif göğüs yumuşatıcı, öksürük kesici, teskin edici ve uyku verici özeliklere sahiptir.

Kullanılması:

a) Üniversiteler tarafından her hangi bir araştırma yapılmamıştır. Bu nedenle etkisi tartışmalıdır.

b) Komisyon E'ye göre gelincik; Nefes yolları ve uyku rahatsızlıklarına karşı kullanılabileceği beyan edilmiştir. Halk arasında nefes yolları rahatsızlıkları ve uyku rahatsızlıklarına karşı kullanılabileceği beyan edilmiştir.

Açıklama: Bir taraftan yapılan araştırmalarda gelinciğin etkisiz olduğu tespit edilmiştir. Gelinciğin sapı ve yaprağını yiyen çocuklarda zehirlenmeler olduğu gözlenmektedir. (Giftpflanzen 534) Bu bitki yerine daha etkili olan diğer şifalı bitkiler kullanılabilir. Nefes yolları rahatsızlıklarına karşı Aloe vera, Noni, Kekik, Sinirli ot, Hatmi kökü ve Ebe gömeci kullanılır. Uyku rahatsızlıklarına karşı Kedi otu kökü, Oğul otu, Çarkıfelek otu, Kılıç otu gibi bitkiler kullanılır.

Çayı: Kurutulmuş Gelincik çiçek yapraklarından iki kahve kaşığı demliğe konur ve üzerine 300-500ml kaynar su ilave edildikten sonra 5-10dk demlenmeye bırakılır ve sonra süzülerek içilir. Gelincik çiçek yapraklarının kurutulmuş olması şarttır.

Yan tesirleri: Taze gelincik yaprağı, kapsülü ve çiçek sapı hafif zehirleyici etkiye sahiptir. Çocuklar yediğinde kusma, bulantı, halsizlik ve yorgunluk gibi haller olabilir. Bu nedenle gelinciğin kullanılması mahzurludur.

Birleşiminde:

a) Alkaloit türevlerinden; Rhoeadin % 0,1 oranında içerir ve bu alkaloit afyon çiçeğinin birleşimindeki opium türevlerine benzemez.

b) Ayrıca anthocyanglikozit türevleri (renk verici), Tanin, ve zamk içerir.

DAHA GENİŞ BİLGİ VE SİPARİŞLER İÇİN TIKLAYINIZ

DAMAR TIKANIKLIĞINA BİTKİSEL ÇÖZÜM