Otomobille uçmaya hazır mısınız?

Başlatan Lika, 04 Ocak 2008, 07:18:10

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Lika

Artık yerde değil gökte trafik yoğunlaşacak! Uçan otomobiller 5 yıl sonra satışa çıkıyor. İşte uçuracak otomobillerin özellikleri..

İnsanoğlunun 100 yıllık hayali gerçek oluyor. Tek kişilik olan uçak-otomobil 600 kilodan daha hafif ve kurşunsuz benzinle çalışıyor. Hollanda merkezli bir firma tarafından geliştirilen Pal-V, Fiat Uno büyüklüğünde.

Tek kişilik olan uçak-otomobil 600 kilodan daha hafif ve kurşunsuz benzinle çalışıyor. Pal-V’nin havalanması için sadece 50 metrelik bir yola ihtiyacı var. İnmek için ise sadece 4 metreye yeterli oluyor.

Uçma konumuna geçildiğinde tavanındaki pervane açılıyor ve tek motordan beslenen araç helikopter gibi havalanıyor. Karada saatte 200 km hız yapabilen otomobilin havadaki hızı ise saatte 190 km. Menzili 550 kilometre ve 1200 metre yükseğe çıkabiliyor.

5 yıl içinde satışa çıkması beklenen üç tekerlekli uçak otomobilin fiyatının işadamlarının makam araçlarından biraz daha pahalı olacağı tahmin ediliyor.

http://www.haber7.com/haber.php?haber_id=290511

...

Gökyüzünde Uçuş Keyfi İçin Tıklayın

Ne içindeyim zamanın,Ne de büsbütün dışında;Yekpare geniş bir anın Parçalanmış akışında,
Rüzgarda uçan tüy bile Benim kadar hafif değil.Başım sukutu öğüten Uçsuz, bucaksız değirmen;İçim muradıma ermiş Abasız, postsuz bir derviş;
Kökü bende bir sarmaşık Olmuş dünya sezmekteyim,Mavi, masmavi bir ışık Ortasında yüzmekteyim

enfa

Zaman diyorum, biraz daha zaman.Dilimin ucundaki kelimeler bu kış donmazsa bir dahaki yıl uçmayı öğrenecekler!

duha

olabilir benim hayalimde yamaç paraşütüydü uçaktan atlamak yani ama uçmakta uyar bana güzelmiş saol  :hihi :hihi t20)) s4))
söz Hayâtî'dir; İnanç taşıyoruz.....

[/center]

rését

ehh bı orası kalmıstı işgal etmedıgımız...ınsanoglu işte rahat durmuyor kı :p

İsra

Belki hatırlasınız 90 yıllardakyen 2000 yılı daha farklı beklenirdir mesela bütün arabalar uçacak herşey çok farklı olacak derlerdi şuan 2008 yılındayız ama hala uçan araba göremedik semada:)

Lika

Yazıdaki bilgilere bakılırsa," Geleceğe dönüş" sahnelerini yaşamaya az kaldı gibi... :)
Ne içindeyim zamanın,Ne de büsbütün dışında;Yekpare geniş bir anın Parçalanmış akışında,
Rüzgarda uçan tüy bile Benim kadar hafif değil.Başım sukutu öğüten Uçsuz, bucaksız değirmen;İçim muradıma ermiş Abasız, postsuz bir derviş;
Kökü bende bir sarmaşık Olmuş dünya sezmekteyim,Mavi, masmavi bir ışık Ortasında yüzmekteyim