Millet-i İslam Üzerine Öl.!

Başlatan Mahi, 20 Eylül 2008, 17:21:47

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Mahi

Kurtubî «tezkire» sinde peygamberimizden naklen şöyle beyan eylemektedir: «Ölüm döşeğinde kulun sağında ve solunda birisi babasının suretine, diğeri anasının suretine bürünen iki şeytan otururlar.

Sağ tarafına babası s'ûretinde oturan şeytan:

«Ey oğlum! Ben sana şefaat ve muhabbet besledim. Hıristiyan dini üzerinde öl. Zira o din bütün dinlerden hayırlıdır» der. Soluna annesi suretinde oturan şeytan ise:

«Oğlum! Seni karnımda taşıdım. Mememden süt emzirdim. Kucağımda barındırdım. Yahudi dini üzerinde öl; zira, o, dinlerin en hayırlısıdır.» der.

Bu sırada Allah kuluna hidayeti murat buyurursa Cebrail gelir, şeytanı oradan uzaklaştırır ve onun yüzünü mesheder. O ölüm döşeğindeki meyyit gülümsemeğe başlar. Çok kimsenin bu makamda güldükleri görülür, îşte, bu, Allah tarafından gelen bir rahmettir.

Cebrail ölüm döşeğindeki zata «Ben Cebrailim, şu da senin düşmanın şeytandır. Millet-i islâm üzere öl» der. Bunun üzerine o zat ferahlamaya ve gülümsemeye başlar.

Bu durumda akıllı insana gereken şey; kelime-i tevhide devam etmesi ve çirkin hallerinden kaçınmasıdır..

Zira, Âdemoğlu sağlığında ne ile meşgul olursa, ölüm halinde de onunla meşgul olacaktır.

(Sinaniyye)

hüsnülhatime

Müslüman olarak yaşamak kadar müslüman olarak ölmekte önemli. Rabbim son nefesimiz dahil imandan ayırmasın.(amin)
Bak şu çeşmenin haline
İçecek tası yok
Kırma mü'minin kalbini
Yapacak ustası yok

Mahi

İmam Yâfii anlatır: Bir şahıs hayatında haşhaş satmakla meşgul olup Allah'ı anmaktan gafil idi. Ölümü halinde ona La İlahe İllAllah de telkinınde bulunanlara "Haşhaşın destesi şu kadar kuruştur" diye devamlı sayıklamıştır. Onun için bazı şeyhler şehadet kelimesini çok söyleyin, ta ki, ölüm gelesiye kadar buyurmuşlardır.