Konuşması az olanın aklı mükemmel olur

Başlatan Lika, 21 Temmuz 2009, 14:40:30

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Lika

Allah-u Te’ala buyuruyor ki:

“Ey Ademoğlu! Kanaat et ki zengin olasın.

Hasedi bırak ki rahatlık bulasın.

Haramdan sakın ki dinini halis kılasın.

Gıybeti bırakan kişiye Benim muhabbetim zuhur eder.

(Köşesine çekilip ibadetle meşgul olarak) insanlardan uzlet eden (uzak duran), onlar(ın şer ve zararın)dan selamet bulur.

Konuşması az olanın aklı mükemmel olur.

Aza razı gelen gerçekten Allahu Te’ala’ya güvenmiş olur.

Ey Ademoğlu! Sen bildiğinle amel etmiyorsun, peki ya nasıl bilmediğinin ilmini talep ediyorsun?

Ey Ademoğlu! Sen sanki yarın ölmeyecekmişsin gibi dünyaya çalışıyorsun, sanki ebediyyen bırakılacakmışsın gibi mal yığıyorsun.

Ey dünya! Sana düşkün olanı mahrum et. Sana karşı soğuk olanın peşine düş ve sana (rağbetle) bakanların gözlerinde tatlı ol.”

(Gazali, Mecmü ‘atü ‘r-rasail, 7/88)
Ne içindeyim zamanın,Ne de büsbütün dışında;Yekpare geniş bir anın Parçalanmış akışında,
Rüzgarda uçan tüy bile Benim kadar hafif değil.Başım sukutu öğüten Uçsuz, bucaksız değirmen;İçim muradıma ermiş Abasız, postsuz bir derviş;
Kökü bende bir sarmaşık Olmuş dünya sezmekteyim,Mavi, masmavi bir ışık Ortasında yüzmekteyim

Buğulu Ay

Çok güzel bir paylaşım Allah razı olsun çok beğendim :)
BENİM DOĞRU SÖYLEMEM, BANA DOST BIRAKMADI. (Hz. Ömer r.a.)

بِسْــــــــــــــــــــــمِ اﷲِارَّحْمَنِ ارَّحِيم

الله هو ا لو لي

Lika

Rabbim cümlemizden razı olsun kardeşim :)
Ne içindeyim zamanın,Ne de büsbütün dışında;Yekpare geniş bir anın Parçalanmış akışında,
Rüzgarda uçan tüy bile Benim kadar hafif değil.Başım sukutu öğüten Uçsuz, bucaksız değirmen;İçim muradıma ermiş Abasız, postsuz bir derviş;
Kökü bende bir sarmaşık Olmuş dünya sezmekteyim,Mavi, masmavi bir ışık Ortasında yüzmekteyim

Buğulu Ay

BENİM DOĞRU SÖYLEMEM, BANA DOST BIRAKMADI. (Hz. Ömer r.a.)

بِسْــــــــــــــــــــــمِ اﷲِارَّحْمَنِ ارَّحِيم

الله هو ا لو لي

insirah

Hayat başladığı noktaya, bittiğinde geri döner! Hayatta her şey noktayla başlar, noktayla biter... Sümeyra Denizli

tevhit tabibi

paylaşım için teşekkürler Allah razı olsun

nirvana

Tutalım ki dikenim ...
Hem de kötü bir diken...
Ama nihayetinde güllerle bir aradayım ...
Hz. Mevlana