Gönderen Konu: Çeşni Tarifler  (Okunma sayısı 141763 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Tuğra

  • popüler yazar
  • ******
  • İleti: 6599
Bal Kabaklı Kek
« Yanıtla #60 : 18 Mart 2009, 08:56:24 »



Malzemeler;
*200 gr oda sıcaklığında tereyağı,
*200 gr toz şeker(yaklaşık olarak 1,5 su bardağı )
*350 gr un ( 3 su bardağından biraz az)
*5 yumurta ( oda sıcaklığında)
*1 su bardağı süt,
*1 paket vanilya,
*1 paket kabartma tozu,
*2 çay kaşığı (tepeleme) tarçın,
*1 çay bardağı iri dövülmüş ceviz.
*750 gr balkabağı ( 1 su bardağı şeker ile pişirilip, püre haline getirilmiş)
*1 su bardağı kadar çırpılmış krem şanti,
*süslemek için ceviz, hindistan cevizi,file antep fıstığı vb.



Hazırlanışı;
1.Yağı ve şekeri krema gibi oluncaya kadar çırpın. Sonra sırasıyla içine yumurtaları, sütü katıp, çırpmaya devam edin.
2.Toz malzemelerin hepsini birbirine karıştırdıktan sonra sıvı karışıma eleyerek güzelce karıştırın.
3.En son olarak cevizleride katıp karıştırın ve yağladığınız 26 cm çapındaki kelepçeli kek kalıbına dökerek, önceden 180 derecede ısıttığınız fırında pişirin.
4.Bu arada püre haline getirdiğiniz balkabağı ile krem şantiyi birbirine karıştırın.
5.Piştikten sonra soğuttuğunuz kekinizi enlemesine ortadan ikiye kesin ve balkabağı-kremşanti karışımından bir miktar arasına sürüp, kapatın.
6.Tüm kekin etrafını bolca balkabağı-kremşanti karışımı ile kapatın.
7.Kenarlara hindistan cevizi, üst kısımlara ceviz ve file antep fıstığı serperek yada krem şanti sıkarak süsleyin. Afiyet olsun.

ufukmutfakta.blogspot.com
« Son Düzenleme: 18 Nisan 2009, 12:02:38 Gönderen: Tuğra »
〰〰〰〰🐠

Çevrimdışı Tuğra

  • popüler yazar
  • ******
  • İleti: 6599
Mısır Salatası
« Yanıtla #61 : 19 Mart 2009, 12:18:27 »


Malzemeler;
*Konserve mısır,
*Haşlanmış ve ufak parçalara bölünmüş tavuk göğsü,
*Doğranmış kornişon turşu,
*İnce doğranmış taze soğan,
*ince doğranmış maydanoz
*Konserve mantar,
*Süslemek için arzuya bağlı olarak kırmızı biber turşusu ve havuç,

Sos için;

*Zeytinyağı,
*Limon suyu,
*Tuz,
*Az miktarda Mayonez

Hazırlanışı;

1.Salata malzemelerinin hepsi kaşık yardımı ile karıştırılır.
2.Sos malzemeleri de ayrı bir kasede karıştırıldıktan sonra salatanın üstüne dökülüp, iyice karıştırılır.Afiyet olsun.

ufukmutfakta.blogspot.com
« Son Düzenleme: 18 Nisan 2009, 12:02:56 Gönderen: Tuğra »
〰〰〰〰🐠

Çevrimdışı Tuğra

  • popüler yazar
  • ******
  • İleti: 6599
Kahveli Kurabiye
« Yanıtla #62 : 21 Mart 2009, 10:14:09 »


MALZEMELER;
*250 gr tereyağı,( oda sıcaklığında)
*1 su bardağı pudra şekeri,
*1 tutam tuz,
*1 yumurta,
*1 yemek kaşığı nescafe,
*Aldığı kadar un,
*100 gr çikolata.

Hazırlanışı;

1.Tereyağından 20-25 gr kadar ayırdıktan sonra, kalan yağı,pudra şekerini, yumurtayı, tuzu ve nescafeyi blendıra atarak 5 dakika kadar karıştırın.

2.Blendırdan çıkardığınız karışıma ele yapışmayacak kıvama gelinceye kadar un ekleyin ve yoğurun.
3.Yoğurduğunuz hamuru merdane yardımı ile 1 cm kalınlığında açın ve kalp şeklindeki kurabiye kalıpları ile kesip, yağlı kağıt serili fırın tepsisine yerleştirin.
4.Önceden 180 derecede ısıtılmış fırında kurabiyeleri pişirin ve soğumaları için bir kenarda bekletin.
5.Kurabiyeler soğurken, çikolata ve tereyağını aynı kabın içinde benmari yöntemi ile eritin. Soğumuş kurabiyelerin yarısını çikolataya batırın ve tekrar yağlı kağıt üzerine bırakarak çikolataların donmalarını bekleyin. Afiyet olsun.

ufukmutfakta.blogspot.com
« Son Düzenleme: 18 Nisan 2009, 12:03:14 Gönderen: Tuğra »
〰〰〰〰🐠

Çevrimdışı Fatihan

  • Administrator
  • popüler yazar
  • *****
  • İleti: 6994
  • Milimi milimine Ehli sünnet...
Ynt: Çeşni Tarifler
« Yanıtla #63 : 21 Mart 2009, 14:16:52 »
Resimleri görünce karnımız acıkıyor yav :)

Çevrimdışı Tuğra

  • popüler yazar
  • ******
  • İleti: 6599
Erzincan Piyazı
« Yanıtla #64 : 21 Mart 2009, 21:21:00 »
Kalorisini düşünmekte fayda var.  :)

----------------------------------------------




Malzemeler;
*Domates,
*Salatalık,
*Sivri biber,
*Dereotu,
*Maydanoz,
*Tulum peniri,
*Beyaz Peynir,
*Kurutulmuş veya taze reyhan,
*Zeytinyağı,
*Pulbiber, karabiber.
Hazırlanışı;
1:Tüm sebzeleri küp şeklinde doğrayın.
2.Tulum peyniri ve beyaz peyniri ufalayın.
3.Dereotu ve maydanozu ince ince kıyın.
4.Tüm malzemeyi karıştırın ve üstüne pulbiber, karabiberi ekip, zeytinyağı döküp, reyhanı salatanın üstüne serperek servis yapın. Afiyet Olsun.

ufukmutfakta.blogspot.com

« Son Düzenleme: 18 Nisan 2009, 12:03:33 Gönderen: Tuğra »
〰〰〰〰🐠

Çevrimdışı Tuğra

  • popüler yazar
  • ******
  • İleti: 6599
Muzlu Muffin
« Yanıtla #65 : 22 Mart 2009, 09:43:31 »


Malzemeler;
*2 yumurta,
*2 çay bardağı toz şeker,
*1 çay bardağı esmer şeker,
*1 çay bardağı sıvıyağ,
*1 çay bardağı süt,
*1 paket vanilya,
*1 paket kabartma tozu,
*2 çay kaşığı tarçın,
*2 su bardağı un,
*1 çay bardağı iri dövülmüş ceviz,
*1 çay bardağı parça çikolata,
*2 adet olgunlaşmış muz.

Hazırlanışı;

1.Oda sıcaklığındaki yumurtalar ile şekerleri, şekerler eriyinceye kadar iyice çırpalım.

2.Sırası ile sıvıyağ ve sütü ilave ederek çırpmaya devam edelim.

3.Tüm toz malzemeyi beraberce eleyerek birbirine karıştıralım ve sıvı malzemeye karıştırıp çırpmaya devam edelim.

4.Muzları çatal yardımı ile ezelim. Püre haline getirmemize gerek yok. Hafif parçalı olarakda ezebiliriz.

5.En son olarak muz, ceviz ve çikolatayı karıştırıp, bir spatula yardımı ile karıştıralım.

6.Muffin kağıtlarımızı, muffin kaplarının içine yerleştirdikten sonra, taşmayacak şekilde, kek malzemesini, kalıplara paylaştıralım.

7.Muffinlerimizi önceden 180 derecede ısıtılmış fırında, batıracağınız kürdan temiz çıkıncaya kadar pişirin. Yaklaşık 20 dakika kadar süren pişme süresi, her fırında değişebilmektedir. Bu sebeple en doğru kontrol yöntemi kürdan yöntemidir. Afiyet olsun.

ufukmutfakta.blogspot.com
« Son Düzenleme: 18 Nisan 2009, 12:03:53 Gönderen: Tuğra »
〰〰〰〰🐠

Çevrimdışı Tuğra

  • popüler yazar
  • ******
  • İleti: 6599
Muhallebili Güllaç
« Yanıtla #66 : 24 Mart 2009, 20:20:22 »


Malzemeler;
Muhallebi için;
*2/3 paket hazır toz muhallebi,( ben Dr O'etker kullandım )
*3,5 su bardağı süt
*1 yemek kaşığı margarin.

Güllaç için;

*Yaklaşık olarak 8-9 adet güllaç yaprağı,
*8 su bardağı süt,
*2 su bardağı şeker,
*1 paket vanilya
*1 su bardağı file şeklinde doğranmış fındık, yada orta büyüklükte doğranmış fındık.

Üstü İçin;

*Tanelere ayrılmış nar,
*1/2 çay bardağı toz antep fıstığı,
*1/2 çay bardağı toz badem



Hazırlanışı;

1.Şeker ile sütü karıştırıp, şeker eriyinceye kadar ısıtalım. Bir taşım kaynadıktan sonra altını kapatıp, vanilyayı ekleyip karıştıralım.

2.Muhallebiyi süt ile pişirelim. Koyulaşınca altını kapatıp,mikserle 1-2 dakika çırpalım ve ılınmaya bırakalım.

3.Güllaç yapraklarını içine yerleştireceğimiz borcam boyutunda yanlarından kırarak ve parlak yüzeyleri üst tarafa gelecek şekilde, önce bir yaprağı borcama yerleştirelim. üstüne kepçe ile yeteri kadar süt dökelim. Bu şekilde bir yaprak bir süt olmak üzere 4 kat hazırlayalım.

4. Muhallebiyi 4. kat yaprağın üzerine yayalım ve üstüne fındıklarımızı serpelim.

5.Muhallebinin üstüne 4 adet yaprak ve aralarına altta yaptığımız gibi süt ilavesi ile güllacı kapatalım. Artan sütümüz olursa en üste dökelim. Ve güllacımızı beklemeye alalım. 1 saat kadar dinlendirdiğimiz ve sütünü iyice çeken güllacımızın üstünü, toz badem, toz antep fıstığı ve nar taneleri ile süsleyelim.

6. Güllacımızı hazırladıktan sonra en az 4-5 saat sonra servis yapmaya özen gösterin. Afiyet olsun.

ufukmutfakta.blogspot.com
« Son Düzenleme: 18 Nisan 2009, 12:04:11 Gönderen: Tuğra »
〰〰〰〰🐠

Çevrimdışı Tuğra

  • popüler yazar
  • ******
  • İleti: 6599
Renkli Patates Salatası
« Yanıtla #67 : 27 Mart 2009, 23:21:28 »


Malzemeler;
*Patates (Haşlanmış ve çatalla ezilmiş )
*Mayonez
*Tuz,karabiber, pulbiber
*Zeytinyağı ve limon suyu
*Arzuya bağlı olarak çok az miktarda hardal
*Havuç (Rendelenmiş ve suyunu çekinceye kadar bir tavada pişirilmiş )
*Maydanoz, dereotu, yeşil soğan ( oldukça ince biçimde kıyılmış)
*Bir adet yumurta ( Haşlanmış ve rendelenmiş )
Hazırlanışı;
1.Öncelikle bu salatayı yerleştireceğiniz kalıbın ( kek kalıbı, fırın kalıbı, yuvarlak borcam veya güzel görüntü sağlayacak herhangi bir şekilde kalıp olabilir.) içini streç folyo ile güzelce kaplayın.
2.Haşlanmış ve ezilmiş patateslere tuz,karabiber, zeytinyağı, limon suyu katarak güzelce karıştırın ve bu karışımı üç parçaya ayırın.
3.Parçalardan ilkine önceden hazırladığınız havuç rendesini ekleyip iyice karıştırın ve bu karışımı, salatayı yerleştireceğiniz steçlenmiş kalıba bastırarak yayın.
4.İkinci olarak ince doğradığınız yeşillikleri, patatesin diğer parçası ile karıştırıp, havuçlu karışımın üzerine yine bastırarak yayın.
5. Son parçayı da sade olarak, yeşillikli kısmın üstüne bastırarak yayın.
6. Salatayı buzdolabında yarım saat kadar bekletin ve çıkarın.Servis tabağının üstüne ters çevirerek yerleştirin ve streçi dikkatlice çıkarın.
7. Çok az miktarda mayonezi, zeytinyağı ile gevşettikten sonra salatanızın üzerine yanlara akacak şekilde kaşıkla dökün.
8. Son olarak da haşlayıp, rendelediğiniz yumurtayı en üst kısma serpin. Salatanız servise hazırdır.
( Salatayı buzdolabında çok bekletmemeye özen gösterin. Çünkü soğuk patates salatası arzu edilen lezzeti vermez. Oda sıcaklığında olması her zaman tercih edilmelidir.)

ufukmutfakta.blogspot.com
« Son Düzenleme: 18 Nisan 2009, 12:04:31 Gönderen: Tuğra »
〰〰〰〰🐠

Çevrimdışı Tuğra

  • popüler yazar
  • ******
  • İleti: 6599
Elmalı Toplar
« Yanıtla #68 : 29 Mart 2009, 10:59:37 »


Malzemeler;

*1,5 paket bebe bisküvisi ( pötibör bisküvide olabilir)
*2 adet orta boy elma ( rendelenmiş )
*1/2 çay bardağı erimiş tereyağı,
*1 adet portakalın rendelenmiş kabuğu,
*1 su bardağı küçük dövülmüş ceviz

Üstü için;

Hazır çikolata sos veya evde hazırlayacağınız çikolata sosu.

Hazırlanışı;
1.Bisküvileri elinizle ufalayın.
2.Rendelenmiş elma, bisküvi, yağ, portakal kabuğu ve cevizi karıştırıp, iyice yoğurun.
3. Yoğurduğunuz karışımdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayarak şekil verin.
4.Elma toplarını servis tabağına alın ve üstüne çikolata sosunu döktükten sonra servis yapın. Afiyet olsun.

ufukmutfakta.blogspot.com
« Son Düzenleme: 18 Nisan 2009, 12:04:53 Gönderen: Tuğra »
〰〰〰〰🐠

Çevrimdışı Tuğra

  • popüler yazar
  • ******
  • İleti: 6599
Ispanaklı Rulo Börek
« Yanıtla #69 : 30 Mart 2009, 09:45:44 »


Malzemeler;
*5 adet böreklik hazır yufka,
*ıspanak,
*100 gr taze kaşar,
*100 gr beyaz peynir,
*1 adet yumurta,
*1 su bardağı sıvıyağ,
*2 su bardağı süt,
*1 adet yumurta sarısı ( üstüne sürmek için)
Hazırlanışı;
1.Öncelikle ıspanakları çok iyi yıkayıp, ince ince doğrayalım. Doğradığımız ıspanakları suyunu çekinceye kadar pişirelim ve soğumaya bırakalım.
2.Soğuyan ıspanaklara, çok az miktarda tuz,karabiber, bir adet yumurta, rendelenmiş kaşar ve beyaz peyniri ekleyelim.
3.Yufkaların her birini yarım daire olacak şekilde ortadan ikiye ayıralım.
4.Her bir parça yufkanın üstüne sıvıyağ ve süt karışımından fırça ile sürdükten sonra, düz kenarına boydan boya ıspanaklı karışımdan serpip, rulo şeklinde sarıp, açılan kısımları kendi etrafında bükelim ve aşağıda tepside görüldüğü gibi tepsiye uzunlamasına yerleştirelim.(Tepsiyi yağlı kağıt ile kaplarsak, börekler pişerken tepsiye yapışmaz.Ayrıca tepsi çok kirlenmeyeceği için sonradan yıkamasıda kolay oluyor.)
5.Bir adet yumurta sarısını, sıvı karışımdan arta kalanla beraber çırpıp, yine fırça yardımı ile böreklerin üzerine sürelim.
7.Önceden 200 derecede ısıtılan fırında üstleri kızarıncaya kadar pişirelim.
Börekler fırından çıktıktan sonra üstlerini bir mutfak havlusu ile kapatırsak,böreklerin kuruyup, sertleşmesini önlemiş oluruz.
NOT; yukarıdaki ölçüler midi fırın tepsisi içindir.

ufukmutfakta.blogspot.com
« Son Düzenleme: 18 Nisan 2009, 12:05:11 Gönderen: Tuğra »
〰〰〰〰🐠

Çevrimdışı Tuğra

  • popüler yazar
  • ******
  • İleti: 6599
Gül Böreği
« Yanıtla #70 : 01 Nisan 2009, 10:33:12 »


Malzemeler;
*Hazır böreklik yufka,
*Süt,
*Sıvıyağ,
İç malzemesi;
*Kıyma,
*Soğan,
*Tuz, karabiber
Üstüne sürmek için;
*Yumurta sarısı
*Su

Hazırlanışı;
1.Öncelikle, kymayı, çok ufak doğranmış soğanı, tuz, karabiber veya dilediğiniz baharat ile beraber kavurarak pişirin.
2.Yufkaları dört eşit üçgen parçaya bölün. Her bir parçanın üstüne süt ve sıvıyağ karışımından fırça ile sürün.
3.Yağladığınız yufka parçasının geniş kenarına kıymalı içten serpin ve rulo şeklinde sarın. Ruloyu kendi etrafında spiral şeklinde sarıp, açık kalan ucu alt tarafa büküp birleştirin.
4.Her bir bireğin üstüne çok az miktarda su ile gevşettiğiniz yumurta sarısını yine fırça yardımı ile sürdükten sonra, önceden ısıtılmış fırında üstleri kızarıncaya kadar pişirin.Afiyet olsun

ufukmutfakta.blogspot.com
« Son Düzenleme: 18 Nisan 2009, 12:05:37 Gönderen: Tuğra »
〰〰〰〰🐠

Çevrimdışı aydeniz

  • yazar
  • ****
  • İleti: 560
  • Hakka kul olmak
Ynt: Çeşni Tarifler
« Yanıtla #71 : 01 Nisan 2009, 10:54:42 »
Sabah sabah niye baktım bunlara sanki acıktım.Tuzlular tercihim.. &))

Çevrimdışı Tuğra

  • popüler yazar
  • ******
  • İleti: 6599
Armutlu Muffin
« Yanıtla #72 : 03 Nisan 2009, 10:23:36 »
Afiyet olsun.. :)
--------------------------------------------



Malzemeler;
*3 yumurta,
*1 su bardağı toz şeker,
*1 su bardağı süt,
*1/2 su bardağı sıvıyağ,
*3 çorba kaşığı limon suyu,
*1 paket kabartma tozu,
*2,5 su bardağı un,
*2 çorba kaşığı haşhaş,
*1 adet orta boy armut.(kabukları soyularak zar büyüklüğünde doğranmış)

Hazırlanışı;
1.Yumurta ve şekeri, şeker eriyinceye kadar mikserde çırpın.(Yaklaşık 5 dk)
2.Sırası ile süt, sıvıyağ ve limon suyunu da katıp karıştırın.
3.Unu ve kabartma tozunu beraberce eledikten sonra karışıma katıp, iyice özdeşleşinceye kadar çırpın.
4.Armuttan üstlerine serpecek kadar ayırdıktan sonra diğer armut ve haşhaşlarıda ekleyip, kaşık veya spatula ile iyice karıştırın ve muffin kağıtları yerleştirilmiş muffin kalıbına paylaştırın.Ayırdığınız armutları muffinlerin üst-orta kısımlarına yerleştirin.
5.Önceden 180 derecede ısıtılmış fırında pişirin.(Pişip pişmediğini, muffinlere kürdan batırarak anlayabilirisiniz. batırdığınız kürdan temiz çıkıyorsa, hiçbir hamur bulaşığı kalmıyorsa pişmiş demektir.)
Bu ölçülerden yaklaşık olarak 20 adet muffin çıkıyor.

ufukmutfakta.blogspot.com
« Son Düzenleme: 18 Nisan 2009, 12:05:55 Gönderen: Tuğra »
〰〰〰〰🐠

Çevrimdışı Tuğra

  • popüler yazar
  • ******
  • İleti: 6599
Haşhaşlı Poğaça
« Yanıtla #73 : 05 Nisan 2009, 12:29:16 »


Malzemeler;
*150 gr tereyağı ( oda sıcaklığında )
* 1/2 su bardağı zeytinyağı
*1/2 su bardağı yoğurt
*1 adet yumurta akı
*1 paket kabartma tozu
*1 tatlı kaşığı tuz ( silme )
*2,5 su bardağı un
*Arzu ettiğiniz kadar haşhaş tohumu
*Üstüne sürmek için bir adet yumurta sarısı.

Hazırlanışı;
1. Tüm malzemeyi sırasıyla karıştırıp, ununu ekleyerek yoğurun.
2.Haşhaşı da ekleyip yoğurduktan sonra, cevizden biraz daha irice parçalar koparıp yuvarlayın ve fırın tepsisine aralıklarla dizin.
3.Poğaçaların üstüne yumurta sarısı sürüp, 180 derece önceden ısıtılmış fırında 20 dakika kadar pişirin. Afiyet olsun.

ufukmutfakta.blogspot.com
« Son Düzenleme: 18 Nisan 2009, 12:06:09 Gönderen: Tuğra »
〰〰〰〰🐠

Çevrimdışı Tuğra

  • popüler yazar
  • ******
  • İleti: 6599
Fındıklı Kurabiye
« Yanıtla #74 : 06 Nisan 2009, 11:37:44 »


Malzemeler;
*125 gr tereyağı,(oda sıcaklığında)
*1 yumurta,
*1 çay bardağı pudra şekeri,
*1 paket kabartma tozu,
*1 paket vanilya,
*1 su bardağı iri dövülmüş fındık.
*Alabildiği kadar un.

Hazırlanışı;
1.Fındık hariç tüm malzeme yoğurularak ele yapışmayan bir hamur yapılır.
2.Hamura fındık ilave edilerek yoğurulur ve cevizden biraz daha küçük parçalar hainde yuvarlanır.
3.Bir kısmı iri dövülmüş fındığa bir kısmı çikolata pasta süsüne batırılarak, yağlı kağıt serili fırın tepsisine aralıklarla yerleştirilir.
4.180 derecede ısıtılmış, sıcak fırında kızarmadan pişirin ve iyice soğuduktan sonra servis yapın.

ufukmutfakta.blogspot.com
« Son Düzenleme: 18 Nisan 2009, 12:06:23 Gönderen: Tuğra »
〰〰〰〰🐠