Çeşni Tarifler

Başlatan Tuğra, 01 Ocak 2009, 02:06:47

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

duha

Malzemeler:

* 63 gram kakao, (tepeleme 4 yemek kaşığı)
   * 236 gram sıcak su, (1 su bardağı)
   * 3 yumurta,
   * 1 paket vanilya,
   * 235 gram un,(1,5 su bardağı)
   * 300 gramşeker, (1,5 su bardağı)
   * 1,5 paket kabartama tozu,
   * 5 gram tuz,
   * 100 gram sıvı yağ (yarım su bardağından biraz eksik)

Yapılışı:

* Fırını 180 derecede ısıt.
   * Sıcak su üzerine kakaoyu ve vanilyayı elekten geçirerek ekle ve eriyene kadar karıştır. Oda sıcaklığına gelmesini bekle.
   * Başka bir kap içerisine şekeri, unu ve kabartma tozunu (elekten geçir), tuzu koy ve kaşık yardımıyla karıştır.
   * Soğumuş kakaolu karışımın dörtte birini ve sıvı yağı unlu karışımın olduğu kaba koy ve mikser yardımı ile karıştır.
   * Soğumuş dörtte üçlük kakao içine yumurtaları kır ve çatal yardımıyla hafifçe karışana kadar karıştır.
   * Yumurtalı karışımı unlu karışım içerisine 3 seferde ekle.
   * Her bir eklemeden sonra el mikserinin yüksek devrinde karışıma yediren kadar karıştır.
   * Sonuncuyu da ekledikten sonra karışımı iyice karıştır.
   * Yağlanmış kek kalıbına dök.
   *
   * Önceden ısıtılmış fırında 30-35 dakika pişir.

fusununmutfagi.blogcu

Not: isteğe göre kakalolu sos da eklenebilir. Tarif 18 cmlik kalıp için .

Afiyet olsun  s4))
söz Hayâtî'dir; İnanç taşıyoruz.....

[/center]

Lika

Malzemeler;
*125 gr oda sıcaklığında iyice yumuşamış tereyağı,
*2 su bardağı toz şeker,
*2 su bardağı yoğurt,
*3 adet yumurta(oda sıcaklığında)
*1 paket vanilya,
*1 paket kabartma tozu,
*1/2 su bardağı kakao*
3 su bardağı un *yaklaşık 1 su bardağı kadar damla çikolata veya parça bitter çikolata
Üstü için
*100 gr sıvı krema
*1 tatlı kaşığı pudra şekeri
*süslemek için çikolata incileri ve badem şekeri.
Hazırlanışı;
1.Tereyağı ve şekeri mikserde krema kıvamına gelinceye kadar çırpın.
2.Yoğurt ve yumurtayı ekleyip çok fazla olmamak kaydı ile karıştırın.
3.Vanilya, kabartma tozu, kakao ve unu beraberce eleyip, sıvı karışıma ekleyin ve güzelce karıştırın.
4. Damla çikolatayıda ekleyin ve karıştırın.
5.Muffin kağıtlarını döşediğiniz, muffin kalıbınıza hamurdan paylaştırın.
6.Önceden 180 derecede ısıtılmış fırında batıracağınız kürdan temiz çıkıncaya kadar pişirin.
Not:Bu ölçülerden oldukça fazla muffin çıkıyor( Yaklaşık olarak 20 adet ). Fazla olanları buzdolabı poşetine koyup,ağzını sıkıca bağladıktan sonra buzdolabında 3-4 gün muhafaza edebilirsiniz.

ufukmutfakta.blogspot
Ne içindeyim zamanın,Ne de büsbütün dışında;Yekpare geniş bir anın Parçalanmış akışında,
Rüzgarda uçan tüy bile Benim kadar hafif değil.Başım sukutu öğüten Uçsuz, bucaksız değirmen;İçim muradıma ermiş Abasız, postsuz bir derviş;
Kökü bende bir sarmaşık Olmuş dünya sezmekteyim,Mavi, masmavi bir ışık Ortasında yüzmekteyim

Lika

Sıcak günlerde hem hafif hemde serinletici tatlılar tercih ediyoruz değil mi? Ben öncelikle dondurma tercih ediyorum. Dondurma olmazsa da dondurmaya yakın kıvam ve tad veren parfeler veya sütle yapılan diğer tatlıları tercih ediyorum. Tabii bu türlerin kalorileri de oldukça fazla. Ama bir kere tatlı yemeyi göze aldıktan sonra kim hesaplar kaloriyi?
Tarifini vereceğim parfenin malzemelerinde üç adet yumurta akı da vardı. Tarif defterimin en eski tariflerinden biri olan parfeyi eskiden hep orjinaline sadık kalarak ve yumurta akları ile yapardım. Ancak son dönemlerde çiğ yumurta kullanmaktan çekiniyorum ve bu parfede de kullanmadım. Arzu ederseniz sizler ekleyebilirsiniz.

Malzemeler,
*2 poşet sade krem şanti.
*1 su bardağı soğuk süt,
*1 paket kakaolu Eti Pötibör bisküvi,
*3 paket tadelle,
*yarım su bardağı iri ufalanmış ceviz içi,
*Üstü için 4-5 çorba kaşığı frambuaz sosu veya dilediğiniz sos.

Hazırlanışı,
1.Süt ile kremşantileri katılaşıncaya kadar çırpın.
2.Bisküvileri bir tabağın içine iri iri ufalayın.( Krem şantinin içine ufalamayın, toz haline gelen kırıntılarda krem şantiye karışır ve parfe renk değiştirir.)
3.tadelleleri çok ufak olmayacak şekilde doğrayın.
4. Cevizleri uafalayın.
5.Tüm malzemeyi karıştırın. Yanlız karıştırırken bisküvilerin ezilmemesine dikkat edin.
6.Malzemeyi önceden streçle kapladığınız minik bir kümbet pasta kalıbına boşaltın ve yerleşmesi için hafif hafif bastırın.
7.Üstünü de streçledikten sonra buzlukta en az 6 saat kadar dondurun.
8.Servise yakın dolaptan çıkarıp, servis tabağına ters çevirerek alın ve üstüne frambuaz sos dökerek servis yapın.

Afiyet olsun.  a30))

ufukmutfakta.blogspot.com
Ne içindeyim zamanın,Ne de büsbütün dışında;Yekpare geniş bir anın Parçalanmış akışında,
Rüzgarda uçan tüy bile Benim kadar hafif değil.Başım sukutu öğüten Uçsuz, bucaksız değirmen;İçim muradıma ermiş Abasız, postsuz bir derviş;
Kökü bende bir sarmaşık Olmuş dünya sezmekteyim,Mavi, masmavi bir ışık Ortasında yüzmekteyim

.:Pervane:.

Keki;

4 yumurta
4 kahve fincanı şeker
4 kahve fincan un
1 paket kabartma tozu
Yarım fincan su
Kreması;
50 gr. kadar tereyağını, 1 bardak un ile hafif kavurup, 1,5 bardak şeker ve 1 litre süt ile karıştırarak pişirelim.
En son mikserle bir müddet karıştıralım.

Hazırlanması;

Keki fırından aldıktan 20 dak. kadar sonra (ılınınca) ortasından ikiye keselim. Her iki parçaya da yavaş yavaş birer bardak süt ya da kullanacağımız meyveye uygun şurup ya da meyve suyu dökelim.

(Ben, daha önce klasik olarak iki katlı pasta yaparken, baktım kreması ve meyveleri daha çok tercih ediliyor, artık ayrı ayrı iki pasta olarak sunuyorum bu tarifi.)

Kekin üzerine meyveleri koyup kremasını sürün ve üstünü yine meyvelerle süsleyin. Kekin üzerinde meyveler varken kremayı keke düzgün dağıtmak çok kolay olmasa da, iki katlı meyve olunca daha bir lezzetli oluyor. Bolca krema sürüp, taze meyvelerle süslediğinizde, sevdiklerinize kendilerine verdiğiniz değeri hissettirecek güzel bir sunum elde etmiş oluyorsunuz. Bir keki hazırlayıp sunarken, diğer yarısını da  kremanın yarısıyla  beraber misafiriniz için (3-4 gün kadar) buzdolabında bekletebilirsiniz de.  

afiyet olsun ;)
Bu günü düşünürüm dün geçti, yarın var mı? Gençliğe de güvenmem ölen hep ihtiyar mı?  (Ebu Turab Nahşebi K.S.)

Lika

VİENETTA PASTA

MALZEMELER:

13 Adet çikolata kaplamalı sandwich bisküvi ( Halley gibi)

Yarım paket kepekli bisküvi

2 Paket sade krem şanti

1,5  Su bardağı soğuk süt

ÜZERİ İÇİN:

Çikolata sosu

Mevsim meyveleri

HAZIRLANIŞI:

Çikolatalı ve kepekli bisküvileri fındık büyüklüğünde parçalayın.

Krem şantiyi 1,5 subardağı süt ile krema kıvamına gelinceye kadar mikserle çırpın. Biskübili karışıma ilave edip çok fazla ezmeden karıştırıp, Uygun ebatta ki bir buzluk kabına alın. Buzlukta 1 gece veya 5-6 saat bekletin.

Tatlıyı servis tabağına alıp üzerini çikolata sosu ve mevsim meyveleri ile süsleyip,  buzlu soğuk kahve eşliğinde servis yapın.

Afiyet olsun.

Hazırlayan: Zehra Tuelna

hayatifarket

Lika

Malzemeler;
*Yarım kilo kadar kabak
*2 yumurta
*1 su bardağı rendelenmiş beyaz peynir ( veya doğranmış )
*Yarım demet kadar dereotu ( Evde kalmamıştı ben kullanmadım. Ancak siz muhakkak ekleyin )
*Yarım demetten daha az maydanoz
*5-6 dal yeşil soğan
*Yeterince un ( Mümkün olduğu kadar unu az kullanmaya çalışın. Bunun içinde kabağı rendeledikten sonra suyunun iyice sıkılması çok önemli )
*Yarım çay bardağı zeytinyağı
Hazırlanışı;
1.Kabağı rendeleyin ve mümkün olduğu kadar suyunun süzülmesini sağlayın. ( Unu çok çekmemesi için önemli )
2.Dereotunu, maydanozu ve yeşil soğanı mümkün olduğu kadar ufak uafak doğrayın ve karıştırın.
3.Tüm malzemeyi birbirine güzelce karıştırın. Koyu bir kek kıvamına gelinceye kadar un ekleyin.
4.Yağlı kağıt serili veya yağlanmış bir borcama yayın.
5. Önceden ısıtılmış fırında üstü kızarıncaya kadar pişirin. Dilimleyerek servis yapın. Afiyet olsun.

ufukmutfakta.blogspot

Lika

Patates sevenlerin bayılacağı bir tarif. Hem çay yanına hemde aperatif olarak sunabileceğiniz patateslerin püf noktası sıcak ikram edilmesi.Önceden hazırlayıp, buzdolabında saklayabileceğiniz patatesleri ikram öncesi çıkarıp, fırına atmanız yeterli. İşte tarifi;
Malzemeler;
*1,5 kg kadar patates ( haşlanıp ezilecek )
*1 su bardağı rendelenmiş taze kaşar,
*Yarım çay bardağı zeytinyağı,
*1 tatlı kaşığı köri,
*yeteri kadar tuz, karabiber
* Yeteri kadar küp küp doğranmış kaşar peyniri
*Galeta unu.
Hazırlanışı;
1.Patatesleri, zeytinyağı, rendelenmiş kaşar, köri, tuz ve karabiber karıştırarak yoğuralım.
2.Yoğurduğumuz patateslerden ceviz büyüklüğünde parçalar alıp, elimizde yuvarlayalım.
3.Yuvarladığımız patateslerin ortasına küp kaşar oturtarak, patatesleri tekrar yuvarlayıp, kaşarın kapanmasını sağlayalım.
4. patates toplarını galeta ununa bulayarak, bir borcama yada fırın tepsisine dizelim.
5.Önceden 180 derecede ısıtılmış fırında yaklaşık olarak 15-20 dk beklettikten sonra, sıcak servis yapalım. Afiyet olsun.

tercüman

Malzemeler:

* Kek:
* 1 adet kakaolu pandispanya
* Kayısı reçeli
* Arasına:
* 480gr taze kayısı, kabukları soyulup 4-6 parçaya bölünmüş
* Krema:
* 500 ml krema*
* 2 paket krema sertleştirici
* 120gr bademli beyaz toblerone çikolata, rendelenmiş
* 2-3 yemek kaşığı hindistan cevizi
* Süslemek için:
* 2-3 yemek kaşığı süt
* hindistan cevizi
* çikolata (ben renk katsın diye choco crossies kullandım)

Hazırlanması:

1. Pandispanyanın bir katının üzerine kayısı reçeli sürün. Diğer katı üzerine kapatın. Üst kata da kayısı reçeli sürün. Soyup doğradığınız kayısılardan 4 tanesini üst süsleme için ayırın, kalan kayısıları reçel sürdüğünüz pandispanyanın üzerine dizin. (Eğer pandispanyanız ile aynı genişlikte bir kek kalıbınız varsa kalıbı kekin etrafına geçirin, böylece kremayı yayarken size kolaylık olur.)
2. 500ml kremayı 2 paket krema sertleştirici ile çırpın. Rendelediğiniz çikolatayı ve hindistan cevizini katıp karıştırın. Kremayı dizdiğiniz kayısıların üzerine düzgünce yayın. (Krema kekin yan kısımlarına taşmasın ancak kayısıların üzerini tamamen kapatsın. Kalıbın yardımına başvurduysanız bu aşamada kalıbı çıkartın.)
3. Pastanızın yan taraflarını süt ile ıslatıp hindistan cevizi ile süsleyin. Pastanın üst kısmını da kayısı ve çikolatalar ile süsleyin. Buzdolabında bekletip servis yapın.

Afiyet olsun..
All I know is that I know nothing.
Tüm bildiğim hiçbir şey bilmediğim.
-Sokrates-

tercüman

Malzemeler:

■3 katlı kakaolu pastaban
■1 poşet sade krem şanti
■80gr bitter çikolata rendesi
■1 tatlı kaşığı nescafe
■yarım su bardağı süt
■600gr kaymaklı dondurma
■1 paket creme ole (veya şoko mousse)
■8 adet beze (veya king top tarzı çikolata)
■yaprak badem

Hazırlanması:

1.Yarım su bardağı süt ile nescafeyi karıştırın. Pastabanın alttaki iki katını sütlü kahve ile ıslatın.
2.Dondurmayı buzdolabından çıkartıp 5 dakika bekletin. Bu arada krem şantiyi paketteki tarife göre hazırlayın. Krem şantiyi dondurma ve çikolata ile karıştırıp özleşmelerini sağlayın.
3.En alt pastabanı kelepçeli kalıbın içine oturtun. (kelepçeli kalıp kullanmazsanız dondurma kenarlardan akıyor) Üzerine dondurmalı karışımın yarısını sürün. Diğer katı üzerine kapatıp kalan karışımı sürün. En üst katı kapatıp buzlukta en az 3 saat bekletin.
4.Creme ole’yi pakette yazan süt miktarından daha az bir süt ile hazırlayın. (1,5 bardak ise 1 bardak kullanın, böylece daha yoğun kıvamlı olsun.)
5.Pastanızı beklettikten sonra kalıptan çıkarıp servis tabağınıza alın. Üzerini creme ole ile kaplayıp tekrar buzluğa koyun.
6.Servis yapmadan 5 dakika önce yaprak bademleri pastanın çevresine yapıştırın. Pastanın üzerine beze veya çikolata dizip servis yapın.

Afiyet olsun..
All I know is that I know nothing.
Tüm bildiğim hiçbir şey bilmediğim.
-Sokrates-

Tuğra

Hamuru için,

*175 gr küp doğranmış soğuk tereyağı,
*1 yumurta,
*1 çay kaşığı tuz,
*1/2 çay bardağı süt,
*3 su bardağı un.
Üst malzemesi;
*100 gr sert beyaz peynir
*100 gr taze kaşar
*100 gr tulum peyniri
*2 adet yumurta
*100 gr sıvı krema
*1/2 su bardağı kadar ince doğranmış dereotu
*1 su bardağı çekirdekleri çıkarılmış ve dilimlenmiş yeşil zeytin
*Yeterince kiraz domates

Hazırlanışı;

1.Hamur malzemesini karıştırıp bir güzel yoğurduktan sonra yarım saat kadar dinlendirelim.

2.Dinlenen hamuru pişireceğimiz kalıbın ölçülerinde merdane ile açalım ve kalıbın yanlarını da kaplayacak şekilde yerleştirelim.

3.Hamurun ortasının kabarmaması için, aynı ölçülerde keseceğimiz yağlı kağıdı yerleştirdikten sonra üstüne bakliyat (nohut yada fasulye) yerleştirip, 180 derecede önceden ısıtılmış fırında 15 dk kadar pişirelim. Piştikten sonra üzerinden yağlı kağıdı ve bakliyatı alalım.

4. Hamurumuz soğurken, yumurtaları çırpalım ve içine rendelenmiş peynirler ile kremayı katıp, çırpmaya devam edelim.En son dereotunu da karıştırıp, soğuyan kiş hamurumuzun üstüne yayalım, zeytinleri ve domatesleri de yerleştirdikten sonra 180 derecede sıcak fırında üstü kızarıncaya kadar pişirelim.

5. Soğuduktan sonra servis yapalım.

〰〰〰〰🐠

duha

*
      1 paket oda sıcaklığında margarin (250 gram)
    *
      2 yumurta (bir tanesinin akı ayrilacak)
    *
      5 yemek kaşığı toz şeker
    *
      1 paket kabartmatozu
    *
      Aldığı kadar un
    *
      Hindistan cevizi

Bir yumurtanın akı ve hindistan cevizi hariç diğer tüm malzemlerimizi karıştırıp yumuşak bir hamur yapın. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parcalar koparip yuvarlayın. Once yumurta akına sonra hindistan cevizine bulayin. Afiyet olsun…

Hindistan cevizli kurabiye tarifi Sinem Sakarya Hanım’a aittir.

tarifiyemek.com
söz Hayâtî'dir; İnanç taşıyoruz.....

[/center]

İsra

maşaAllah tuğra kardeşim harika tarifler eklemişsiniz &))

Lika

malzemeler:

* 187g bitter çikolata
    * 187g tereyağı
    * 105g un (elenmiş)
    * 60g toz şeker
    * 4 yumurtanın tümü
    * 4 yumurtanın sarısı
    * piştikten sonra yanına bir top maraş usulü vanilyalı dondurma

not: ben yumurtaları üçer üçer kullandım ama aslı'ya göre kendi ölçüsü ile daha güzel oluyormuş. sufle kabı yerine de normal kek kalıbı kullanabilirsiniz.

hazırlanması:

1. çikolatayı benmari usulü eritin,başka bir kapta da tereyağını eritin ve bu ikisini iyice karıştırıp çırpın. şekeri ekleyip iyice çırpın.

2. ayrıca çırptığınız yumurtaları çikolatalı karışıma ekleyip iyice çırpın, unu ekleyip tekrar çırpın. (kabartma tozu kullanmayın.)

3. harcı kalıplara paylaştırın, 180 derecede kabarana kadar pişirin. ( 10-25 dk kadar)

4. kekler sıcakken dondurma ile servis yapın.

Afiyet olsun.

portakalagaci.com

ay-yüzlüm

Lahana Sarması..

MALZEMLER
1 adet orta boy lahana
İÇİ İÇİN
300g kıyma
4 büyük baş kuru soğan
yarım demet maydanoz
2 su bardağına yakın  pirinç
1-yemek kaşığı domates salçası
tuz
karabiber
1 çay bardağı zeytinyağı
1 yemek kaşığı nane
AYRICA
yarım çay bardağı zeytinyağı
yarım yemek kaşığı domates salçası
kaynamış su

YAPILIŞI
1.  lahananın tersini çevirip koçan kısmını bıçakla koni şeklinde keserek çıkartın. yapraklarını tek tek ayırın.
2. derin bir tencereye su ve 2 tatlı kaşığı tuz koyup kaynatın. kaynayan suda lahanaları 1-2 dakika bekleterek -3 partide- kaynatın. daha sonra bunları süzgece alıp soğumaya bırakın. bu arada belirtilen malzemeleri karıştırıp dolma içini hazırlayın.
3. sarma işlemine gelince lahananın yapraklarındaki sert damar kısmını bıçakla kesin. çıkan damarları -sarmalar tencerenin altına yapışmasın diye- tencerenin tabanına yayın. yapraklardan
ebatlarını istediğiniz büyükte veya küçüklükte tepsiye serin  dolmalık içten bir kaşık yardımıyla miktar koyun. yaprağın yan kenarlarından birini kapatıp biraz sarın, sonra öbür kenarı da büküp rulo şeklinde tamamen sarın. -sert kısımlar bazen bükülmeyebilir ama sorun değil, yine de içi taşmıyor-
4. tüm sarmaları tencereye dizin. üzerlerine yarım çay bardağı zeytinyağı gezdirin. yarım yemek kaşığı domates salçasını bir kase suda ezerek sarmaların üzerine dökün. az miktarda kaynamış su ilave edin  üzerlerine tencereye oturacak biçimde bir tabak kapatın. (böylece sarmalar üste çıkamaz). su kaynadıktan sonra ateşi orta hararete getirip pirinçler yumuşayana kadar pişirin. (yaklaşık 20 dakika)
buyurun AFİYET OLSUN...

fzehra.blogcu.com

Yürü dünya yürü bu yol dergaha gider.
Bu yol gama,kedere,acıya,aha gider.
Çıkablirsen eyer bu yokuşu zirveye,
Hüzünlenme o zaman sonu felaha gider.

ay-yüzlüm

Lahana Turşusu.

MALZEMLER
gördüğünüz üzre benim turşu kavanozu büyük olunca lahanamda baya büyüktü
2-3 kadar havuç siz daha fazlada koyabilirsiniz
15-20 diş kadar sarımsak
az miktarda evde biber vardı ben onlarıda ilave ettim
2- avuç kadar nohut
tuz sirke su..

YAPILIŞ.
Lahanaların dış yaprakları temizlendikten sonra lahanamız yaprak yaprak ayırarak yıkayın
Büyük bir tencerede kaynamakta olan suya lahanaları atıp çıkarın çıkartığınız lahanaları soğuk suya atrak şoklama yapın

Turşu kabına yerleştirilmeleri sırasında lahana havuç biberi sarımsak, bir miktar nohut ilave edilir ..
Bunların miktarı, turşuyu yiyecek kişilerin isteğine göre değişir.
Üzerine lahanaları bastıracak bir ağırlık konulduktan sonra,
yarı sirke yarı tuzlu su ile bir karışım salamura suyu elde edilir ve kavanozun üzerinden üstüne çıkana kadar ilave yapılır
Turşumuz önceden sıcak suda az piştiği için yenilme olgunluğu çabuk olur.. Lahana turşusunun tuz oranı, diğer turşulardakinden az olduğu için, olgunlaştıktan sonra fazla bekletilmeden yenilmelidir.

NOT: Ben içine koyduğum suyuda önceden kaynatıp soğutup öyle tuz ve sirkesini koyuyorum
o zaman üzeri paflanmıyor..

fzehra.blogcu.com
Yürü dünya yürü bu yol dergaha gider.
Bu yol gama,kedere,acıya,aha gider.
Çıkablirsen eyer bu yokuşu zirveye,
Hüzünlenme o zaman sonu felaha gider.