Çeşni Tarifler

Başlatan Tuğra, 01 Ocak 2009, 02:06:47

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 3 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Lika



Malzemeler,

Köfte Harcı için,

250 gram az yağlı kıyma

1 adet rendelenmiş kuru soğan

1 yemek kaşığı salça

1 dilim bayat ekmek içi

1 adet yumurta

Damak tadınıza göre tuz, karabiber, kimyon, kekik

Yufka Kâsesi için,

2 adet yufka

Kürdan

Hazırlanışı,

Yoğurma kabına köfte için gerekli malzemeleri alın.

Tüm malzemeler özleşene kadar iyice yoğurun.

Köfte harcından ceviz büyüklüğünde parçalar koparın.

Avucunuzun içinde yuvarlayıp düz bir tepsiye dizin.

Yapışmaz tavaya bir miktar yağ koyup köfteleri hafif kızartın.

Kızaran köftelerin soğuması için kenarda bekletin.

Yufkaları düz bir zemine serin.

Orta boy bir kâse yardımıyla yufkadan yuvarlaklar çıkarın.

Çıkardığınız yuvarlak yufkaları üstü üste dizin.

Her bir yufkanın içine bir adet köfte koyun.

Ağız kısmının dağılmaması için kürdanla tutturun.

Bol ve kızgın yağda kızartın.


Afiyet olsun.

kadincakararinca
Ne içindeyim zamanın,Ne de büsbütün dışında;Yekpare geniş bir anın Parçalanmış akışında,
Rüzgarda uçan tüy bile Benim kadar hafif değil.Başım sukutu öğüten Uçsuz, bucaksız değirmen;İçim muradıma ermiş Abasız, postsuz bir derviş;
Kökü bende bir sarmaşık Olmuş dünya sezmekteyim,Mavi, masmavi bir ışık Ortasında yüzmekteyim

Lika



Malzemeler

1 paket tuzsuz etimek

2 su bardağı şeker

Üst kreması için

1 litre süt

3 çorba kaşığı nişasta

3 çorba kaşığı un

1 su bardağı şeker

1 paket vanilya

2. üst kreması için

Kremşanti

Hazırlanışı

Etimeklerimizi tek sıra halinde borcama diziyoruz. Bir tavada şekeri karıştırarak karamel haline getiriyoruz ve 2 su bardağı suyu koyup kaynadığı anda altını kapatıp sıcak sıcak etimeklere döküyoruz. 1.kreması için süt,nişasta,ın şeker ve vanilyayı çırpıp ocağa alıyoruz koyu bir muhallebi gibi olana kadar pişiriyoruz, şerbetini çeken etimekler döküyoruz. Ardından krem şantiyi üstteki tarifi uygun olara sulu olacak kadar çırpıp (Sırma Annem hep böyle yapar sulu kıvamda döküyoruz tatlını üzerine hem sürülünce şekli bozulmuyor hem de buzdolabında beklerken inanılmaz sertleşiyor)ve tatlını üstüne dökün buzdolabında servise kadar bekletin.

yemekoloji.com
Ne içindeyim zamanın,Ne de büsbütün dışında;Yekpare geniş bir anın Parçalanmış akışında,
Rüzgarda uçan tüy bile Benim kadar hafif değil.Başım sukutu öğüten Uçsuz, bucaksız değirmen;İçim muradıma ermiş Abasız, postsuz bir derviş;
Kökü bende bir sarmaşık Olmuş dünya sezmekteyim,Mavi, masmavi bir ışık Ortasında yüzmekteyim

Lika



1 su bardağı ılık süt
1 su bardağı ılık su
1 çay bardağı sıvı yağ
1 paket yaş maya
1 tatlı kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
Aldığı kadar un

Üzerine
Yumurta sarısı ve susam

İç malzemesi
2 tane orta boy soğan
2 tane orta boy patates rendelenmiş
1 tatlı kaşığı salça
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı tuz

Ilık süt, su ve şekerin içine maya koyularak eritilir. Daha sonra üzerine un, tuz ve sıvı yağ koyularak yoğurmaya başlanır. kulak memesi kıvamında bir hamur hazırlanır ve hamurun üzeri örtülerek 15, 20 dakika hada mayalandırılır. Hamur mayalanırken iç malzemesi hazırlanır.
Sıvı yağda önce soğanlar pembeleştirilir ardından salça ve rendelenmiş patates koyulup tuzu atılır ve patatesler diriliğini kaybedene kadar kavrulur.
Mayalanan hamurdan bir avuç koparılıp merdane ile pasta tabağı büyüklüğünde açılır. Sonra hamur dörde bölünerek her geniş köşeye iç malzemeden 1 yemek kaşığı koyulup hamur rulo şeklinde katlanır



Yağlanmış fırın tepsisine koyularak  önce yumurta sarısı sürülür  ardından susam serpilir. Önceden ısıtılmış 180 erecede üzeri kızarana kadar pişirilir.

Afiyet olsun

serpilinmutfagi.blogcu.com
Ne içindeyim zamanın,Ne de büsbütün dışında;Yekpare geniş bir anın Parçalanmış akışında,
Rüzgarda uçan tüy bile Benim kadar hafif değil.Başım sukutu öğüten Uçsuz, bucaksız değirmen;İçim muradıma ermiş Abasız, postsuz bir derviş;
Kökü bende bir sarmaşık Olmuş dünya sezmekteyim,Mavi, masmavi bir ışık Ortasında yüzmekteyim

Tuğra

#123




Sarmısaklı Ekmek ve Turşulu Lor



Karaköy Poğaçası ve Üzüm Reçeli



Yumurta Salatası ve Domates Soslu Biber kızartması.



Domatesli Kahvaltı Salatası ve peynir tabaklarından bir örnek.

ufukmutfakta.blogspot.
〰〰〰〰🐠

Tuğra

#124
SARMISAKLI EKMEK



Malzemeler; ( Ölçüyü kendinize göre belirleyebilirsiniz )

*İstediğiniz adette uzun sandviç ekmeği
*Beyaz peynir
*3-4 diş sarmısak
*Göz kararı uygun miktarda zeytinyağı
*1 yemek kaşığı kadar tereyağı ( veya Becel yağı ) (yumuşak olacak )
*Pulbiber

Hazırlanışı;

1.Beyaz peniri çatalla ezin. Sarmısakları havanda dövün.
2.Tüm malzemeyi karıştırın.
3.Sandviç ekmeklerine verev olacak şekilde derin çizikler atın. Tamamen koparmayın.
4.Yaptığınız karışımdan sandviç ekmeklerine attığınız çiziklere doldurun.
5.180 derecede önceden ısıtılmış fırında 15 dk kadar ısıtın. Afiyet olsun.

KAHVALTI SALATASI



Malzemeler;

Burada ölçü verilmiyor. Ölçüler sayıya göre artabilir,azalabilir.
*Domates
*Maydanoz
*kekik
*pulbiber
*zeytinyağı
*elma sirkesi
*tuz
*Süslemek için kiraz domates.

Hazırlanışı;

Domates ve maydanozu doğrayıp, diğer tüm malzemelerle karıştırıp servis yapın. Afiyet olsun.

KARAKÖY POĞAÇASI



Malzemeler;

*125 gr tereyağı ( oda sıcaklığında )
*1 yumurta
*1 su bardağı süt
*1 çay bardağı su
*1 paket instant maya
*1 çay bardağı zeytinyağı
*1 yemek kaşığı tuz
*1 yemek kaşığı toz şeker
*5 su bardağı un
İçi İçin;
*Beyaz peynir ve maydanoz ( istediğiniz malzemeyi koyabilirsiniz )

Hazırlanışı;

1.Tüm malzemeyi karıştırarak güzelce yoğurun.
2.Sıcak bir ortamda 1 saat dinlendirerek mayalanmasını sağlayın.
3.Mayalanan hamurdan cevizden biraz daha büyük parçalar koparıp, avucunuzda açın ve içine maydanozlu, peynirli karışımdan koyup kapatın.
4.Önceden 180 derecede ısıtılmış fırında, üstlerine yumurta sarısı sürdükten sonra pişirin. Afiyet olsun.

ufukmutfakta.blogspot.
〰〰〰〰🐠

Emir-ül Bahr

#125
oy buraya açken girmemek lazım akıtmalar bandırmalar isimleri bile iştah açıcı :)

ellerinize sağlık...
Gönlünün idrakını duyacaksın
Gönlünü şiirlere, sazlara söyleteceksin
Bütün bunlara söyletemeyecek sırların varsa
Susacaksın...

Hz. Mevlana

Lika





Lahananın tepe kısmını kesin.



Dışındaki geniş yaprakları elinizle açın.



İç yaprakları bıçak yardımıyla açıp



ortasını çıkartın.



Büyük parçayı ve ortasını bir kaseye alıp yıkayın ve yıkadığınız yaprakları 3 partide kaynar tuzlu suda haşlayın.



sarma işlemine gelince lahananın yapraklarındaki sert damar kısmını bıçakla kesin. çıkan damarları -sarmalar tencerenin altına yapışmasın diye- tencerenin tabanına yayın. yapraklardan bir avuç büyüklüğünde parçalar alıp bir ucuna dolmalık içten bir tatlı kaşığı koyun.


üçgen sarmak için lahanayı aynı muska böreği gibi sarın.



rulo sarmak için yaprakları biraz daha geniş kesmeye özen gösterip fotoğraftaki gibi sarın ve tencereye dizin.



üzerlerine yarım çay bardağı zeytinyağı ve



bir kase suda eritilmiş salça ekleyin, yüz gelecek şekilde kaynar su ilavesi + üzerlerine kapatılmış bir tabak ile pişirin.

lahana sarması



malzemeler:

    * 1 adet orta boy lahana
    * içi:
    * 300g kıyma
    * 4 büyük baş kuru soğan
    * yarım demet maydanoz
    * 1 su bardağı pirinç
    * yarım yemek kaşığı domates salçası
    * tuz
    * karabiber
    * 1 çay bardağı zeytinyağı
    * 1 yemek kaşığı nane
    * ayrıca:
    * yarım çay bardağı zeytinyağı
    * yarım yemek kaşığı domates salçası
    * kaynamış su

hazırlanması:

1.  lahananın tersini çevirip koçan kısmını bıçakla koni şeklinde keserek çıkartın. yapraklarını tek tek ayırın.

2. derin bir tencereye su ve 2 tatlı kaşığı tuz koyup kaynatın. kaynayan suda lahanaları 1-2 dakika bekleterek -3 partide- kaynatın. daha sonra bunları süzgece alıp soğumaya bırakın. bu arada belirtilen malzemeleri karıştırıp dolma içini hazırlayın.

3. sarma işlemine gelince lahananın yapraklarındaki sert damar kısmını bıçakla kesin. çıkan damarları -sarmalar tencerenin altına yapışmasın diye- tencerenin tabanına yayın. yapraklardan bir avuç büyüklüğünde parçalar alıp bir ucuna dolmalık içten bir tatlı kaşığı koyun. yaprağın yan kenarlarından birini kapatıp biraz sarın, sonra öbür kenarı da büküp rulo şeklinde tamamen sarın. -sert kısımlar bazen bükülmeyebilir ama sorun değil, yine de içi taşmıyor-

4. tüm sarmaları tencereye dizin. üzerlerine yarım çay bardağı zeytinyağı gezdirin. yarım yemek kaşığı domates salçasını bir kase suda ezerek sarmaların üzerine dökün. ayrıca sarmalarla yüze yüz gelecek biçimde kaynamış su ekleyin. üzerlerine tencereye oturacak biçimde bir tabak kapatın. (böylece sarmalar üste çıkamaz). su kaynadıktan sonra ateşi orta hararete getirip pirinçler yumuşayana kadar pişirin. (yaklaşık 20 dakika)

portakalagaci.com

Afiyet olsun. s13))





Ne içindeyim zamanın,Ne de büsbütün dışında;Yekpare geniş bir anın Parçalanmış akışında,
Rüzgarda uçan tüy bile Benim kadar hafif değil.Başım sukutu öğüten Uçsuz, bucaksız değirmen;İçim muradıma ermiş Abasız, postsuz bir derviş;
Kökü bende bir sarmaşık Olmuş dünya sezmekteyim,Mavi, masmavi bir ışık Ortasında yüzmekteyim

Günbatımı

Üçgen sarmayı ilk kez duydum. Nefis görünüyorlar.

Bilgisayardan şööyle bir el uzanıp 'Buyrun, almaz mısınız bir tane?!' diye tabağı uzatsa ne güzel olurdu.  e58))
Dua'sız üşürmüş yürekler!
Sana bir dua eden olsun, senin de bir dua ettiğin...
Bilmezsin hangi kırık gönlün duasıdır karanlıklarını aydınlatan,
Sana ummadık kapılar açan.
Bilmezsin kimin için ettiğin duadır, seni böyle ayakta tutan...


Hz. Mevlana 

Tuğra




Malzemeler;

*4 yumurta
*1 su bardağı şeker
*1 su bardağı un
*4 yemek kaşığı süt
*1 paket kakao -100 gr-( yoğun kakao tadı sevmeyenler, kakaoyu azaltarak kullanbilirler.Yada şeker miktarını artırabilirler )
*1 paket vanilya
*1 paket kabartma tozu
*1 paket kremşanti
*1 su bardağı soğuk süt
*1,5 su bardağı süt

Sos için;

*2 çay bardağı süt
*3/4 çay bardağı tozşeker
*1 tatlı kaşığı nişaşta
*1 çorba kaşığı kakao
*200 gr çikolata

Hazırlanışı;

1.Yumurta ve şekerimizi mikser ile çırpalım.
2.Üzerine un,kakao,kabartma tozu ve vanilyayı ekleyip tekrar çırpalım. 3.Sütümüzüde ilave edip son bir kere daha çırpalım.
4.Dikdörtgen bir borcama karışımımızı döküp 180 derece fırında kekimizi pişirelim. Kekimiz piştikten sonra biraz soğumaya bırakalım.

5.Kekimiz ılındıktan sonra üzerine 1,5 su bardağı sütümüzü dökelim. 6.Kremşanti ile 1 su bardağı sütümüzüde çırpıp kekimizin üzerine güzelce yayalım.
7.Buzdolabında en az 3-4 saat bekletelim.
8.Bu arada sos için süt ile şekeri birlikte kaynatalım.

9.Küçük bir kapta nişaşta ile kakaoyu az su ile eritelim.
10.Kaynamış sütün içerisine döküp karıştıralım.
11.Üzerine çikolatayı küçük küçük kırıp ilave edelim.

12. Tüm malzemeyi iyice karıştırarak çikolataların erimesini sağlayalım. Piştikten sonra soğutalım.
13.Servis yaparken pastamızı kare kare kesip üzerine sos döküp sunalım Afiyet olsun.

ufukmutfakta.blogspot.
〰〰〰〰🐠

Tuğra




Malzemeler;

*5 yumurta,
*1,5 su bardağı toz şeker,
*1 adet portakalın rendelenmiş kabuğu,
*250 gr eritilmiş ve ılıtılmış tereyağı,
*2,5 - 3 su bardağı kadar SİNANGİL LİMON AROMALI KEKUNU
*80 gr rendelenmiş bitter çikolata
*1 adet ufakça havuç ( Rendelenecek )
*1 su bardağı kadar iri dövülmüş ceviz
*1 su bardağı kadar böğürtlen( dondurulmuş böğürtlen çözdürüldükten sonra suyunun süzülmesi sağlanmalı )

Hazırlanışı;

1.Yumurta, şeker ve portakal kabuğu iyice köpürüp kabarana ve şekerler içinde eriyene kadar mikserle çırpılır.
2.Karışıma önceden eritilip, ılıtılmış tereyağı eklendikten sonra içine azar azar SİNANGİL LİMON AROMALI KEKUNU eklenerek karıştırılmaya devam edilir.
3.Karışıma çikolata rendesi, ceviz, havuç rendesi de eklenerek bir spatula yardımı ile karışmaları sağlanır.

4.En son olarak yağlanmış kalıba dökülen kek malzemesine böğürtlenler eklenir. Böğürtlenleri dibe çökmemesi için kekin üst yüzeyine yerleştirip, kaşık yardımı ile bastırarak kekin içine batmasını sağlayın. Ancak fazla batırmamaya özen göösterin.
5.Kekinizi önceden 180 derecede ısıtılmış fırında, batıracağınız kürdan temiz çıkıncaya kadar pişirin.

6.Pişen kekinizi iyice soğuduktan sonra kalıptan çıkarın ve üzerine pudra şekeri serperek servis yapın. Afiyet Olsun.



ufukmutfakta.blogspot.
〰〰〰〰🐠

Lika

milföylü talaş böreği


malzemeler:

    * 15 adet milföy hamuru
    * 750g kuzu kuşbaşı et
    * 250g haşlanmış bezelye
    * 2 adet havuç
    * 1 tatlı kaşığı kekik
    * 1 tatlı kaşığı karabiber
    * 1 çay kaşığı tuz
    * 1 çay bardağı doğranmış dereotu
    * 1 yumurtanın sarısı
    * çörek otu

hazırlanması:

1. etleri yıkayıp tencereye koyun. (eğer et çok yağlı ise yağlarını temizleyin.)

2. etler bıraktığı suyu çekene kadar ara sıra karıştırarak ve kapağı kapalı olarak pişirin.

3. tencereye tuz, karabiber, kekik ve dereotunu ekleyin.

4. havuçların kabuklarını kazıyın. bezelye büyüklüğünde küpler halinde doğrayın. bunu pişmekte olan etin üzerine ekleyip 2-3 dakika kavurun.

5. bezelyelerin suyunu süzüp tencereye ekleyin ve karıştırın. ateşi söndürüp etin soğumasını bekleyin.

6. buzluktan çıkardığınız milföyleri tepsiye tek sıra halinde dizin. (etler soğurken milföyler de çözülmüş olacaktır.) hamurların ortasına bir yemek kaşığı etli harçtan koyun ve bohça gibi kapatın. kat yeri alta gelecek şekilde tepsiye aralıklarla dizin. üzerlerine yumurta sarısı sürüp çörek otu serpin. önceden ısıtılmış 200C fırında pişirin.


portakalagaci.com
Ne içindeyim zamanın,Ne de büsbütün dışında;Yekpare geniş bir anın Parçalanmış akışında,
Rüzgarda uçan tüy bile Benim kadar hafif değil.Başım sukutu öğüten Uçsuz, bucaksız değirmen;İçim muradıma ermiş Abasız, postsuz bir derviş;
Kökü bende bir sarmaşık Olmuş dünya sezmekteyim,Mavi, masmavi bir ışık Ortasında yüzmekteyim

Lika



Malzemeler:

    * 4 adet patates, haşlanmış, rendelenmiş
    * 2,5 kibrit kutusu beyaz peynir
    * 2 yumurta
    * 1,5 su bardağı süt
    * 125gr tereyağı, eritilmiş, soğutulmuş

Ayrıca:

    * 3 yufka

Üzerine:

    * 1 parça tereyağı
    * arzuya göre kaşar peynir rendesi
    * pul biber

Hazırlanması:

   1. Harç malzemelerini karıştırın. Üç yufkayı her katına harçtan koyarak üst üste dizin. Kenarlarını içe kıvırıp rulo yapın.
   2. Ruloyu ikiye kesip bir tepsiye alın. Buzdolabında en az 1 saat dinlendirin. (dilerseniz bir gece önceden de yapabilirsiniz) Fırına koymadan 15 dakika önce buzluğa alın.
   3. Fırına vermeden dilimleyip üst malzemelerini serpin, 200C'de pişirin. (Altı çabuk pişiyor, bu yüzden üzeri kızarmadı diye endişe etmeyin, altına bakarak kontrol edin.)

portakalagaci.com
Ne içindeyim zamanın,Ne de büsbütün dışında;Yekpare geniş bir anın Parçalanmış akışında,
Rüzgarda uçan tüy bile Benim kadar hafif değil.Başım sukutu öğüten Uçsuz, bucaksız değirmen;İçim muradıma ermiş Abasız, postsuz bir derviş;
Kökü bende bir sarmaşık Olmuş dünya sezmekteyim,Mavi, masmavi bir ışık Ortasında yüzmekteyim

Lika



Malzemeler

1 su bardağı süt
1 çay bardağı sıvıyağ
1 yumurta (akı içine, sarısı üstüne)
20 gr yaşmaya (veya 1 yemek kaşığı kurumaya)
2 çay kaşığı tuz
2 çay kaşığı tozşeker
Aldığı kadar un (yaklaşık 3,5 su bardağı kullandım)

Arasına; 75 gr tereyağ (oda sıcaklığında yumuşatılmış)
100 gr beyaz peynir

Yapılışı

Mayayı çok az ılık suyla erittim. Ilık süt, sıvıyağ, tuz, şeker, yumurta akı ve un ile ele yapışmayacak yumuşaklıkta hamur yaptım. Mayalanmasını beklemeden 8 parçaya ayırdım. Her parçayı tabak büyüklüğünde açıp, üzerine yumuşak tereyağından ince bir tabaka halinde sürdüm. Hamurları üstüste dizerek, her parçada bu işlemi tekrarladım. En üsttekine yağ sürmedim. Üstüste dizilmiş hamurları fazla ezmeden yavaş yavaş 60-70 cm çapına gelinceye kadar büyüttüm. Ruloböreği sarar gibi kesip, arasına peynir koyarak sardım. 30-40 dakika mayalandırıp, üzerine yumurta sarısı sürdüm ve 180 derecede üzerleri kızarana kadar pişirdim.

 

mutfakguncesi.blogspot.com
Ne içindeyim zamanın,Ne de büsbütün dışında;Yekpare geniş bir anın Parçalanmış akışında,
Rüzgarda uçan tüy bile Benim kadar hafif değil.Başım sukutu öğüten Uçsuz, bucaksız değirmen;İçim muradıma ermiş Abasız, postsuz bir derviş;
Kökü bende bir sarmaşık Olmuş dünya sezmekteyim,Mavi, masmavi bir ışık Ortasında yüzmekteyim

İsra

#133
Gelin sepeti



MALZEMELER:


Tart Hamuru İçin:

* 200 gr margarin (oda sıcaklığında)
* 3 yemek kaşığı pudra şekeri
* 1 silme çay kaşığı kabartma tozu
* 1 pkt vanilya
* Aldığı kadar un

Krema İçin:

* 2,5 su bardağı süt
* 3 yemek kaşığı un
* 3 yemek kaşığı şeker
* 1 yemek kaşığı nişasta
* 1 pkt vanilya
* 1 tatlı kaşığı margarin

Üzeri İçin:

* Yarım pkt tart jölesi
* İstediğiniz meyveler

YAPILIŞI:

1. Un hariç tüm tart hamuru malzemesini karıştırın.
2. Unu karışıma azar azar ekleyin ve yumuşak, ele yapışmayan bir hamur elde edin.
3. Hamurun üzerini örtüp 10 dk dinlendirin.
4. Uygun bir kase ya da kapakla küçük tart kalıplarına uyacak büyüklükte yuvarlaklar kesin ve yağladığınız kalıplara hamurları yerleştirin.
5. Çatalla hamurların her tarafına delikler açın ve 180 dereceli fırında hamur kızarana kadar pişirin. Fazla kabaracağından endişeniz olursa küçük yağlı kağıtlar kesin ve hamurların üzerine koyun. Onunda üzerine bakliyat yerleştirin. üzerleri kızarınca kağıt ve bakliyatı alıp tabanıda pişirin.
6. Bu arada kremayı hazırlayın. Vanilya ve margarin hariç tüm malzemeyi kaynayıp kıvamı koyulaşana kadar pişirin.
7. Soğuduktan sonra vanilya ve margarini ekleyip mikserle iyice çırpın. Ne kadar çırparsanız krema o denli güzel olur.
8. Soğuyan tart hamurlarına kremayı paylaştırarak kaşıkla yerleştirin.
9. Doğradığınız minik meyve parçalarınıda istediğiniz gibi yerleştirin.
10. En üste tarifine göre hazırladığınız tart jölesini meyveleri kapatacak biçimde dökün.
11. Dolapta bir kaç saat dinlendirip servis edin.

Notlar:


1. Hemen servis edecekseniz jöle kullanmanıza gerek kalmaz.
2. Tart kalıbına koyacağınız hamur çok kalın (krema fazla olmaz) yada çok ince (kremanın ağırlığından kırılır) olmasın.

Lika



malzemeler:

    * 4 yufka
    * yarım kg kıyma
    * 3 baş kuru soğan
    * 1 tatlı kaşığı karabiber
    * 1 tatlı kaşığı tuz
    * arzu edilirse 1 tatlı kaşığı pulbiber
    * 1 su bardağı mısır özü yağı
    * 1 kase sarımsaklı yoğurt
    * 2 yemek kaşığı tereyağında kızdırılmış 1 tatlı kaşığı pulbiber

hazırlanması:

   1. kıymayı, ince doğranmış soğan, karabiber, tuz ve isterseniz pulbiber ile yoğurup mantının içini hazırlayın.
   2. her bir yufkayı sekize bölüp tüm üçgenleri üstüste koyun. kıymalı içten ceviz büyüklüğünde bir parça alıp yufkanın geniş tarafına yayın. üçgenlerin kenarlarını içe doğru kapatmadan sarın ve üzerlerine fırça ile su sürün. daha sonra her bir ruloyu içe doğru kıvırarak sarın. tüm üçgenleri tamamlayıp bir tepsiye dizin.
   3. mısır özünü tavada kızdırıp  mantıların her iki yanını kızartın. sarımsaklı yoğurt ve pulbiberli sos ile servis yapın.

portakalagaci.com

Afiyet olsun.
Ne içindeyim zamanın,Ne de büsbütün dışında;Yekpare geniş bir anın Parçalanmış akışında,
Rüzgarda uçan tüy bile Benim kadar hafif değil.Başım sukutu öğüten Uçsuz, bucaksız değirmen;İçim muradıma ermiş Abasız, postsuz bir derviş;
Kökü bende bir sarmaşık Olmuş dünya sezmekteyim,Mavi, masmavi bir ışık Ortasında yüzmekteyim