Erkek ve bayan aynı yerde çalışabilir mi?

Başlatan sofiye, 25 Mayıs 2009, 12:58:40

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

sofiye

bence örtülü ve islami kurallara uyuluyorsa çalışılabilir ama ortam bozuksa çalışılmamalıdır &) &)

dadaı21

müslüman ülkesinde yaşıyoruz ama bir başörtüsünü bile örtemiyoruz.gerçekten çok acı bir durumdayız.rabbimiz affetsin bende ünv yi okuyorum ama mecburiyetten açıyoruz.şimdi bunun vebali kimin üstüne soruyorum size?benim gibi başörtüsünü açmak zorunda olanların mı yoksa başımızı açmamıza neden olan kişilerin mi günahı bu?

Fatihan

Başlık açarak cevap vermeye çalışmak güzel amma dini hususlarda bence sence gibi kendi kanaatlerimiz kaynak olmaz.

Bu işin bir vebalinin de olduğunu unutmayalım lütfen. :oops:

Şurada yazılanlara göre amel etmeye çalışan bir sürü insan var.

Cevap konusunu ehil olanlara bırakmak lazım.Fefhem.

dadaı21

bu başörtüsü sorunu yıllardır var acaba bu sorunu yok edebilmek için neler yapabiliriz.braz zor görüyo başımızda bu kadar kominist varken .malesef şimdi onların yüzünden biz bu haldeyiz.bide çalışıncada başını açıcaksın diyolar bikaç özel iş hariç.şimdi özel sektörde zor bi garantiside yok insan devlet işinde çalışmak istiyo tabi.şimdi biz başımızı açarak çalışırsak vebali gerçekten kimin boynuna olacak merak ediyorum.cevap verenler lütfen gerçek kaynaklardan versinler.şimdiden Allah razı olsun. e52))

Fatihan

Niye başınızı açarak çalışmak zorundasınız ki!

Başınızı açın vebalini de başkasına atın bu nasıl oluyor?

Başörtüsü konusunda Emrin ne olduğu belli kesin bir şekilde hem de.

Bunun dışında yasaklamaları yapanlar da elbet cezasını çekecek.

Yasaktı ama "ben çalışmaya mecburdum vebal başörtüsünü yasaklayanlarınındır" mantığında olanlarda sanmasınlar ki vebali başkasına atarak hesap gününde kurtulacaklar...

dadaı21

napalım peki okumayalım mı çalışmayalım mı bilmiyorum.çoğusu başörtüsü yüzünden okulunu bıraktı iyi mi oldu.müslümanlar okumayınca koministler başa geçti.zamanın da müslümanlar daha çok çalışsaydı bu durumda olmayacaktık.türk milleti gerçekten tembel bir millet.ayrıca yanlış anlaşılmasın bunu vebalini kimseye attığım yok ama mecburiyetten açıyoruz.bunu sadece benim gibi başını açmak zorunda olanlar anlar siz anlayamazsınız.baş örtmenin farz olduğunuda biliyorum ama rabbim içimizi biliyo niyetlerimizi biliyo.Allah affetsin çok günaha giriyoruz belkide ama boşuna değil birşeyler yapmak için sadece para kazanmak için değil bunuda iyi bilin

tefhim

Bu sorunun kılıf arayanlarca sorulduğu için sadece okuyup geçecektim ama fatihan yalnız kalmasın diye bir kaç kelime yazmak zorundayım.
Size bir kardeş tavsiyesi İslamı yaşarken ölmeye çalışın.Aksi halde hesap çok çetindir.
Bedeel islemü gariben feseyeudü gariben fetuba lilgurabai.

tefhim

Ayrıca aç kalmamak için illaki çalmak gerekmiyor.

hançer

Ekek ve bayan aynı meskende çalışamaz! bayanın işi evine bakmakdır çocuklarıyla (varsa) ilgilenmektir ve kocasının namusunu korumaktır zaten dimizcede kadının erkeklere çıkması haramdır bu durumda bu işe kadınların dikkat etmesi gerkmektedir erkekler ise işverense bence almamalıdırlar.

dadaı21

islamı yaşarken nasıl ölmeye çalışıcaz anlamadım.kılıf aramak ne demek bizim birşeyden kaçtığımız yok.lütfen birazdaha anlayışlı olun

Tuğra

Kardeşim bu bir tercih meselesidir,Allah'ü Tealanın emirlerini terk edip,dünyalık işlerlere uğraşmak,tabiki dünyayı tamamen terk edemeyiz ama dünya işlerimizde  Emri İlahi ye uygun olmalıdır,aksi halde hiç bir durumda Allah Rızası olmaz.

Alıntı Yapniyetlerimizi biliyo. affetsin çok günaha giriyoruz belkide ama boşuna değil birşeyler yapmak için sadece para kazanmak için değil bunuda iyi bilin

Hz Allah'ın emri terk edilerek yapılan her şey hüsrana uğramaya mahkumdur,bu konuda bir takım çevreler,ne olacak kısa bir süre sonrası hizmet gibi şaşkın laflar ile,sizler gibi düşünenleri Muhafazan Allah cehenneme itmeye çalışıyor.

Siz hiç rızanın olmadığı hizmet duydunuzmu? Taviz tavizi doğurur.Bu sebeble bence tekrardan ne yaptığınızı oturun düşünün,en önemlisi kimi neye tercih ettiğinizi düşünün.

Söylenen doğru hesap çok çetin.
〰〰〰〰🐠

Elhamdulillah

Bi insan gayretliyse, gercekten istiyorsa ozaman kapalida is bulabilir.
Allahtan ümid kesmemesi gerekiyor. para kazanmak icinde olsa Allahin emirlerini cigneyerek olmazki böyle seyler.
ama demesi kolay biliyorum ama bence öyle olmasi gerekiyor.
Basörtüm benim bi parcamsa ozaman is yerim beni öyle kabullenmesi gerek. kabullenmiyorsa eyvAllah.

Allahin farzini cigneyerek para kazanmak nekadar dogru bilemicem.
BEN BU DÜNYAYA HEREKZIN OL DEDIGI GIBI OLMAYA GELMDEDIM!!!

feyiz

dadaş21 kardeşim,burası bir imtihan dünyası ve bizler de örtümüzle imtihan olunuyoruz...Bizler acaba farz olan başörtüsünü bir takım rejimağababalarının diretmesiyle vicdanımız sızlasa da çıkaracak mıyız? yoksa ne olursa olsun,Rabbimizin emrine riayet ederiz,O'nun emri başımız gözümüz üstüne deyip,duruşumuzu bu yönde mi sergileyeceğiz?

Elbette hepimizin farklı idealleri vardı...Kimimiz hemşire,kimimiz doktor,kimimiz öğretmen,kimimiz mimar vs.vs. olmak istiyorduk.Ama bu ideallerimizi yalnız Rızay-ı ilahi çerçevesinde gerçekleştirebiliriz öyle değil mi?
Başörtüsü mevzuu hakikaten çok ince ve mühim bir mesele.
Kur'an'da bizlere bu yönde rehber olacak bir çok ayet-i kerime mevcuttur...örneğin:Ahzab suresi/59.ayet-i kerime...

Türlü entrikalarla yolumuza engeller koymakta gecikmeyenlere inat,örtümüz için mücadele etmeliyiz,sabırla,ümitle güneşin bizim üzerimize doğacağı günü beklemeliyiz. Rabbimizin müjdesiyle de kendimize teselli vermeliyiz,Ne diyor alemlerin Rabbi:"Zafer inananlarındır ve zafer yakındır".

Vesselam...

"Allah'ın elinden daha üstün el yoktur.Zulmünün cezasını çekmeyen hiçbir zalim yoktur".

tefhim

islamı.yaşarkenden.maksat.islam.üzereyken.

dadaı21

tabiki başörtüsünden taviz vermicez inşAllah kapalı çalışabileceğimiz bizim için hayırlı olan işlerde çalışırız islamiyete ve insanlığa faydamız olur.tabiki dünyayı ahirete tercih etmem Allah korusun.rabbim gafletten uyandırsın hepimizi inşAllah bu müslüman ülkede müslümanca yaşayabiliriz.rabbim daha kötü günleri göstermesin.hepimizi affetsin.yardımcımız olsun ahir zamandayız her yanımızı günahlar sarmış.hepimizden Allah razı olsun