Seferi miyim acaba?

Başlatan sebin, 28 Ağustos 2009, 17:36:28

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

sebin

ben bekar bir  gencim bursada ikamet etmekteyim ve işim bursada ama asli evim annem ve babam konyadalar 15 günlüğüne konyaya gideceğim acaba seferi sayılırmıyım (15 günden öncedegelebilirim 15 günü geçebilir de ancak niyetim 15 günden az kalmak)
EĞER BİR GÜN ÇOK BÜYÜK BİR DERDİN OLURSA RABBİNE DÖNÜP """RABBİM BENİM ÇOK BÜYÜK BİR DERDİM VAR""" DEME DERDİNE DÖNÜP BENİM ÇOK BÜYÜK BİR RABBİM VAR DE

müteallim

Alıntı yapılan: sebin - 28 Ağustos 2009, 17:36:28
ben bekar bir  gencim bursada ikamet etmekteyim ve işim bursada ama asli evim annem ve babam konyadalar 15 günlüğüne knyaya gideceğim acaba seferi sayılırmıyım (15 günden öncedegelebilirim 15 günü geçebilir de ancak niyetim 15 günden az kalmak)

seferisiniz.
  Kuslar gibi ucmasini baliklar gibi yüzmesini ögrendik amma kardesce yasamasini ögrenemedik

civan

15 gun kalmaya niyet ettiysen seferi sayilmazsin namzlarini dort rekat olarak kilabilirsinizz

azizistanbul

niyetinize göredir. niyetiniz 15 günden az kalmak olduğu için seferisiniz
hatta 14. günde daha 5 gün kalmaya niyet etseniz yine seferisiniz. hatta o 5 günün sonunda 10 gün tekrar kalmaya niyet etseniz yine seferisiniz. yani 15 güne niyet etmediğiniz müddetçe yıllarca kalsanız hep seferi olursunuz. tabii bu niyet yapmacık değil gerçek bir niyet olacak . Mesela bir evrak bekliyorsunuz veya bir hasta bekliyorsunuz taburcu olacak. ha bugün ha yarın derken yıllar geçse seferi olursunuz.
جُلُوسُكَ سَاعَةً عِنْدَ حَلَقَةٍ يَذْكُرُونَ اللهَ خَيْرٌ مِنْ عِبَادَةِ اَلْفِ سَنَةٍ

sebin

Alıntı yapılan: azizistanbul - 01 Eylül 2009, 11:06:59
niyetinize göredir. niyetiniz 15 günden az kalmak olduğu için seferisiniz
hatta 14. günde daha 5 gün kalmaya niyet etseniz yine seferisiniz. hatta o 5 günün sonunda 10 gün tekrar kalmaya niyet etseniz yine seferisiniz. yani 15 güne niyet etmediğiniz müddetçe yıllarca kalsanız hep seferi olursunuz. tabii bu niyet yapmacık değil gerçek bir niyet olacak . Mesela bir evrak bekliyorsunuz veya bir hasta bekliyorsunuz taburcu olacak. ha bugün ha yarın derken yıllar geçse seferi olursunuz.

Allah razı olsun aydınlatıcı bir cevap oldu
EĞER BİR GÜN ÇOK BÜYÜK BİR DERDİN OLURSA RABBİNE DÖNÜP """RABBİM BENİM ÇOK BÜYÜK BİR DERDİM VAR""" DEME DERDİNE DÖNÜP BENİM ÇOK BÜYÜK BİR RABBİM VAR DE