Kadınların araba kullanmaları hk.

Başlatan Günbatımı, 06 Nisan 2012, 19:40:58

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Günbatımı

SORU: Kadının ehliyet alması, araba kullanması caiz midir?
CEVAP: Kadınların ehliyet alması ve araba kullanması caiz değildir. Peygamber efendimz ata binen ve silah kullanan kadınlara lanet etmiştir.

İlk kez böyle bir şey duydum, doğru mudur? Kaynağı nedir?
Dua'sız üşürmüş yürekler!
Sana bir dua eden olsun, senin de bir dua ettiğin...
Bilmezsin hangi kırık gönlün duasıdır karanlıklarını aydınlatan,
Sana ummadık kapılar açan.
Bilmezsin kimin için ettiğin duadır, seni böyle ayakta tutan...

Hz. Mevlana 

yusufs

Ehliyet almalarını bilmiyorum ama bu konuda benimde kafama takılan konu şu:
Malum birbirine yabancı yani nikah düşen bir kadın ve erkeğin başbaşa kalması uygun değil. Bu bağlamda direksiyon dersi veren erkek öğretmen ile arabayı kullanan öğrenci kadının ya da tam tersinin durumu nedir?
Ben Mevlana değilim;
ADAM OL! öyle GEL.

mazhar

Alıntı YapKadınların ehliyet alması ve araba kullanması caiz değildir. Peygamber efendimz ata binen ve silah kullanan kadınlara lanet etmiştir

Nerede yazdığını,nereden duyduğunuzu bizimle paylaşırmısınız.Ben de ilk defa duydum...

Böyle bir şey var'mı?

Alıntı YapMalum birbirine yabancı yani nikah düşen bir kadın ve erkeğin başbaşa kalması uygun değil. Bu bağlamda direksiyon dersi veren erkek öğretmen ile arabayı kullanan öğrenci kadının ya da tam tersinin durumu nedir

Bu zaten külliyen yasak....

Günbatımı

Alıntı yapılan: mazhar - 06 Nisan 2012, 20:06:25
Alıntı YapKadınların ehliyet alması ve araba kullanması caiz değildir. Peygamber efendimz ata binen ve silah kullanan kadınlara lanet etmiştir

Nerede yazdığını,nereden duyduğunuzu bizimle paylaşırmısınız.Ben de ilk defa duydum...

http://www.sadakat.net/hka/Bolum3_Evlilik_Aile_Hayati/hkaile_kadinlara_ait_ozel_dini_bilgiler.htm

Sadakat sitesindenmiş. Ama bu da bir yerden (sanırım dinimizislam.com'dan)...
Dua'sız üşürmüş yürekler!
Sana bir dua eden olsun, senin de bir dua ettiğin...
Bilmezsin hangi kırık gönlün duasıdır karanlıklarını aydınlatan,
Sana ummadık kapılar açan.
Bilmezsin kimin için ettiğin duadır, seni böyle ayakta tutan...

Hz. Mevlana 

suden

peki size soruyorum .bu fetvanın şu zamanımızda ki geçerliliği nedir. minübüste erkek kadın sırt sırta gitmesimi günahdır.yoksa haramdan korunmak için kendi vasıtasıyla gitmekmi ?lütfen aslını araştırıp öyle fetva verin.
said,cennetlik kişidir.başkasından ibret alandır.
şaki,cehennemlik kişidir.BAŞKASINA İBRET OLANDIR.

mazhar

Alıntı YapSORU: Kadının ehliyet alması, araba kullanması caiz midir?
CEVAP: Kadınların ehliyet alması ve araba kullanması caiz değildir. Peygamber efendimz ata binen ve silah kullanan kadınlara lanet etmiştir.

Oradaki yazıyı okudum,Orası kaynak belirtmemiş...Bu sözün kaynağı nedir bilen varsa bizimle paylaşırsa,biz de öğrenmiş oluruz.

mazhar

Ehliyet alırken,Bayan bir öğretmenden ders alabilir...İmtihan durumu malum...  Kursiyerlerle beraber karma  sınıflar...o zaman ne olacak ?

Araba kullanmanın, dinimiz açısından ne gibi sakıncası  olabilir'ki ?

azizistanbul

Alıntı yapılan: mazhar - 06 Nisan 2012, 23:44:41
Ehliyet alırken,Bayan bir öğretmenden ders alabilir...İmtihan durumu malum...  Kursiyerlerle beraber karma  sınıflar...o zaman ne olacak ?

Araba kullanmanın, dinimiz açısından ne gibi sakıncası  olabilir'ki ?

asıl özü tartışınız bence kurs meselesi halledilir. hiç kursa gitmeden de ehliyet alınabiliyor. direksiyon dersi de bayan hocalardan alınabilir veya kişinin mahremi kendisine öğretebilir. imtihana gelince halvet olmadığı için problem olmaz.   asıl konuşulması gereken  kadının ata binmesine lanet edilmişmidir edilmemiş midir ? edilmeşse neden dolayı edilmiştir. bu sebepler araba için geçerli midir ? bunları konuşmak lazım.
جُلُوسُكَ سَاعَةً عِنْدَ حَلَقَةٍ يَذْكُرُونَ اللهَ خَيْرٌ مِنْ عِبَادَةِ اَلْفِ سَنَةٍ

mazhar

Alıntı Yapkadının ata binmesine lanet edilmişmidir edilmemiş midir ? edilmeşse neden dolayı edilmiştir. bu sebepler araba için geçerli midir ? quote]

Evet,yukarıda da belirtildiği gibi bu konu da bilgisi olan varmı ?Hadis-i Şerif varmıdır? varsa kaynağıyla beraber bizimle paylaşabilirmisiniz ?

tk1978

Bu konu unutuldu. Ricamiz bu konu´da gerekirse, ehli olan yerden Fetva alinirsa seviniriz. Hakikaten ihtiyac var.
Ayrica bu Fetva, hem Avrupada yasayan hemde Ülkemiz´de yasayan Müslümanlari baglamali. Maglum, Avrupada ögreten Kadin´da olsa, sonuc itibari ile Küfür ehli.

Tuğra

Alıntı YapPeygamber efendimz ata binen ve silah kullanan kadınlara lanet etmiştir.

Kaynağı yok,

bu devirde bayanların araba kullanması elzem, toplu ulaşım araçları islamı yaşayan hanımlar için uygun değil..
〰〰〰〰🐠

tk1978

Alıntı yapılan: Tuğra - 08 Mayıs 2012, 02:25:16
Alıntı YapPeygamber efendimz ata binen ve silah kullanan kadınlara lanet etmiştir.

Kaynağı yok,

bu devirde bayanların araba kullanması elzem, toplu ulaşım araçları islamı yaşayan hanımlar için uygun değil..
Diger bir yandan´da Kadinin zaruret olmadigi müdedce disari cikmamasi gerektigi bilinmek´de.... Bunun yanin´da mahremiyet konusu´da var tabiki... üstelik birde bunlar yetmiyormus gibi, bisiklet binen ahavat´da mevcut.... nerden tutarsan elin´de kaliyor....

mazhar

Bu devirde herkesin arabası olması şart ? Olmayanlar için bir yerden bir yere gitmek,seyahat etmek çok zor...

Mücteba

Allah dostları ".. zaman sürat zamanıdır" buyurmuşlar. Takva ehli hoca hanımların vasıta kullandıklarını; bir hizmetten diğer bir hizmete koştuklarına şahit oluyoruz. Kendilerine her zaman vasıta tahsis edilemiyor. Tahsis edilse bile şoförle harem selam vs. meseleleri ayrı bir mevzuu.

selcuklu

Alıntı yapılan: Mücteba - 09 Mayıs 2012, 01:19:18
Allah dostları ".. zaman sürat zamanıdır" buyurmuşlar. Takva ehli hoca hanımların vasıta kullandıklarını; bir hizmetten diğer bir hizmete koştuklarına şahit oluyoruz. Kendilerine her zaman vasıta tahsis edilemiyor. Tahsis edilse bile şoförle harem selam vs. meseleleri ayrı bir mevzuu.

bizden daha dikkatli araba kullaniyorlar