Haberler:

X adresimiz

Ana Menü

Affedemediğiniz kimse var mı?

Başlatan İsra, 12 Kasım 2006, 04:26:42

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

ruy-ı zemin

evet haklısın her önüne geleni unuttuğun zaman insanın içinde uhde kalıyor. o anı hatırladıkça üzülüyor. ama elden ne gelir yaşanmış bi defa. herkesin vardır mutlaka buna benzer yaşamış olduğu hatıralarıda unutmuştur.hatırlamak istemez.
پاى مار      چشم مور      نان منلا      كس نديد

ipeknur

gercekten cok aci bi hatiran var kardesim ama unutma Rabbim kimsenin ahini kimsede birakmaz. Bende en yakinim dedeigim gercekten birzamanlar cok sevdigim bi insandan darbe ustune darbe yedim attigi iftiralar mi dersin soyledigi yalanlar mi dersin. En zoruma giden de yaptigi hatanin hicbirisini kabul etmemesi.Ben hakliyim diyerek ortalarda dolasmasi. Boylelerine acimiycaksin ama kuluz Rabbim bize aciyip merhamet ediyor butun hatalarimizi affediyor biz kimiz ki affetmiyelim. Artik onunla konusmuyoruz ama Allah onu islah etsin demekten de kendimi alamiyorum.
BU SEHIR GIRDAP GULUM
GIRDAPTA MEHTAP GULUM
FELEGIN BIR SUYU VAR
SU DEGIL KEZZAP GULUM....

rését

elbette var..bu dunya affedılmeyı haketmeyen ınsanlarla dolu...

ben affetmıyorum insalah  rabbımde affetmez....(hic aksatmadan yaptıgım duadır onlara )...sabredıyorum ama nereye kadar...artık eskısı kadar tahammul edemıyorum bır sonuc gormek ıstıyorum.. bırazda benım içim rahatlasın...hep mı onlar kazanıcak..bazende dusunuyorum acaba cekıyorlarda benım mı haberım olmuyor??...ama en azından kucuk bır ısaret dahı görsem  adalet yerını buldu demek ıstıyorum..bugunde tam karamsarlıgım tutmus halbukı havada cok guzel guneşli ş6))

turab

İnsanların 'asla affetmeyeceğim,hakkımı da helal etmeyeceğim' dediği insanlar vardır elbet.Kimi zaman öyle haksızlıklara uğrar ki insan,anında kısas olsun ister.Rabbimin 'Adl' ismini bile unutup,o üzüntüyle,haksızlık yapanın yaptığı yanına kar kalacak sanıp kederlenir.Bir de bakmış üzüntüleri dağlar kadar olmuş.
ister ki haksızlık yapan,cezasını hemen bulsun.İşte öyle zamanlarda;'herşeyde vardır bir hayır'ı hatırlayabilenin fırtınası birde bakmışsın dinmiş,yerini ılık meltemlere bırakmış.Hatta,haksızlığa uğradığına bile sevinip,bu haksızlığın ardındaki hakkı,perde ardından görmeye başlamış.Çünkü olayların bize bakan yüzü dışında,bizim idrak edemediğimiz nice yüzleri vardır.O yüzdendir ki herşey ya bizzat güzeldir yada sonuçları itibariyle güzeldir.
Bir,affedemediğimiz insanlara bakıyoruz;bir de,bilerek veya bilmeyerek yaptığımız günahlara...Kendim için söylüyorum,sanırım günahlarım daha ağır basardı.
Bir,affedemediğimiz insanlara bakıyoruz bir de bilerek veya bilmeyerek hakkına girdiğimiz insanlara...
Hemen Rabbimin 'Settar' ismine sığınıyoruz.İstiyoruz ki,Rabbim günahlarımızı kimselere göstermeden affetsin.Ateşi hatırlıyoruz ve affedilmek istiyoruz.Sonra affedilmenin yollarını arıyoruz.Bakıyoruz ki affedilmek için affetmek lazımdır.Hemen ;
"Size yapılan kötülüğe misliyle mukabele ediniz.Ama affederseniz sizin için daha hayırlıdır." uyarısını hatırlıyoruz ve yelkenleri bir anda suya indiriveriyoruz.Herkesi ve herşeyi Gerçek Sahibine havale ediyoruz.Sonrasında kuşlar kadar hafiflediğimizi farkediyoruz.Bir de bakmışız,'kim zerre kadar kötülük yapmışsa onu görecektir' vadi,bizde zerre kadar keder bırakmamış.
Allahım!Ahirete mani olan dünyadan,ölümün iyiliğine engel olan hayattan ve amelin hayrına mani olan emelden sana sığınırım

Himmet

Geçen sene ki konuştuklarımıza şöyle bir baktımda neleri paylaşmışız.Faideli ve Hoş fikir alışverişlerinde bulunmuşuz.
Şimdi ki zamana bakıyorum kendi adıma geçen sene ki paylaştığım kırgınlıklarım o kadar basit geliyorki.Hz.Allah bazen kullarına ağır imtihan veriyor.Bakıyorsunuz ondan önce yaşadığınız üzüntüleriniz, kırgınlıklarınız sahrada kum tanesi gibi kalmış.N e kadar gereksiz şeylere üzülmüşüm diyorsunuz.Ama geçen zaman bir daha ele geçmiyor.

Zâtının, Sıfâtının, Esmâının, Efâlinin Hudutsuzluğunca Şükürler Olsun Yâ RABBİİM..

ipeknur

Allah razi olsun Turab kardes cok guzel yazmissin ben bundan sonra uzuldukce senin yazini acip okuyacagim.
BU SEHIR GIRDAP GULUM
GIRDAPTA MEHTAP GULUM
FELEGIN BIR SUYU VAR
SU DEGIL KEZZAP GULUM....

ruy-ı zemin

affedilecek insan var affedilmeyecek insan var.
پاى مار      چشم مور      نان منلا      كس نديد

Pırıltı

Hiç yoktu aslında ama nazar değdi herhalde..
Şimdi affetmediğim ve asla da affetmeyi düşünmediğim, zaten affetmemi hiçde hakedemiyecek birisi var!
İyi ağaç kolay yetişmez; rüzgar ne kadar kuvvetli eserse, ağaçlar da o kadar sağlam olur.

Deryadeniz

Başörtü yasağının çıkmasına sebep olan ve uzaktan yakından ilgisi olanlar
ahirette iki elim yakalarında olacak hakkımı helal etmiyorum
Her müslüman bir kova su dökse, İsraili sel alır.

ASUDE

evet malesef var bir türlü affedemediğim biri var o da bunu çok iyi biliyor ve ben onun ayağına kadar gittiysem ve o gelmeyecekse hayatım boyunca 1 kez daha görüşemeyeceğimiz içinde bu pek önemli değil sanırım...

Himmet

Affedememek değilde aklımdan çıkaramadığım hadiselerin müsebbiblerine kalbimle buğuz ediyorum.Onları hz.Allaha havale ediyorum.

İnsanlar islamiyeti o kadar çok kendi çıkarlarına göre kullanıyorlar ki, işlerine gelen yerde son derece takvalı, işlerine gelmeyen yerde Türk adetlerine sığınıyorlar.Bazı geleneklerimiz şeriata çok fazla ters düşüyor.Ama o çok takvalı görünen insanların işlerine öyle geldiği için bu geleneklerin arkasına sığınıyorlar.

Rabbimin hikmetinden sual olunmaz ama şu yeryüzünde o kadar fazla gereksiz nefes alıp verenler varki muhakkak Rabbimizin hikmetinden sual olunmaz..

Zâtının, Sıfâtının, Esmâının, Efâlinin Hudutsuzluğunca Şükürler Olsun Yâ RABBİİM..

Günbatımı

Hakkımı kolay kolay helal etmeyeceğim 1-2 kişi var ama şu mahşerde onları bekleme konusunu falan okuyunca biraz daha düşüneceğim...

Güzel bir konu açmışsınız İsra, insanın kendini hesaba çekmesini sağlıyor. Teşekkürler...
Dua'sız üşürmüş yürekler!
Sana bir dua eden olsun, senin de bir dua ettiğin...
Bilmezsin hangi kırık gönlün duasıdır karanlıklarını aydınlatan,
Sana ummadık kapılar açan.
Bilmezsin kimin için ettiğin duadır, seni böyle ayakta tutan...

Hz. Mevlana 

hakikidost

Her insan belli zamanlarda mutlaka yanlışlarlar yapmıştır.Benim affetmedeki kendimce  düşüncem hakkı bana geçmiş olan insan belki ileriki zamanlarda tövbe edip hakiki manada bir kul olmuş olabilir. Onun için ben haklarımı helal etme konusunda Allah c.c. en iyisini bilir diyorum.Yani ileride hakiki bir müslüman olacaksa helal olsun.
"Biz iyi olursak her şey iyi olur..."
-------------------------------------
"Evlatlarım ! Yusuf (a.s) Züleyha\'nın İstek Ve Arzularını Terk Etti Mısır'a Sultan Oldu.sizde Nefsinizin İstek Ve Arzularını Terk Edin Dünyaya Sultan Olun."

mazlum

Hakikatte Herşeyin sahibi olan . Hz.Allah  , Durum böyle olunca .
Hak sahibi orarak kendimizi hiç görmedik ve , kimseyede hakkımızı helal etmiyoruz diyemem, ve demedik demeyizde  inşAllah .yeterki biz den Hak istemesinler ,ozaman ne yaparız Allah korusun , Dinimizin üzerimizdeki vebali ,Hepimizce malumdur .

Bu nedenlede kimseyi af etme bagışlama durumunda degiliz ,
nitekim herkese layık oldugunu verecek olan Allah C.c
Bir harf yeter inan, varsa o evde bir insan.

Dost Ararsan Kendine Bak
Dostun Ağlasını Bulursun
Düşman Ararsan Yine Kendine Bak
Düşmanında Ağlasını Bulursun .
vesselam .

Bahreyn

benim dünya ve ahirette karşılaştırmasın dediğim kişşi var
"Yüzünü güneşe çeviren insan gölge görmez."