Haberler:


X adresimiz

Ana Menü

Affedemediğiniz kimse var mı?

Başlatan İsra, 12 Kasım 2006, 04:26:42

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

hjk

evet benim de asla affetmeyeceğim bir kişi var ama ben hesabımı diğer dünyaya bıraktım Allah benim hakkımı ondan
inş alır amin

müjde_ci

Allah'a çok şükür affedemediğim kimse yok zaten sanıyorum yıne sadakat forumda okuduğum bi hikaye vardı
onu okudum ondan çok etkılendım affetmememk kendınden başkasına zarar vermiyor
pırlantanın kıymetini hamal yükün kıymetini sarraf takdir edecekse pintiler zengin, arsızlar muteber,ciğersizler kahraman, başlar ayak,ayaklarda baş olmuş demektir

turk_ay

Bence bu sorunun cevabını peygamber efendimiz (sav) yaşamına bakarak cevaplayabiliriz. Açık konuşmak isterim karşı cinsle olan münasebetden dolayı , İşlerinizden dolayı , okuldaki öğretmenlerinizden , dostlarınızdan ailenizden askerde komutanınızdan dolayı derken derken herkesten dolayı bir hak hukuk meselemiz vardır. İçimizde bir nefret bir kin olması ne kadar doğru önce bunu düşünmek lazımdır. Hak haram etmek her babayiğidin harcı değil. Peygamber efendimize neler yapmışlar bunları yazmaya tekrar tekrar gerek duymuyorum fakat hatırlamıyorum birilerine hakkını helal ettiğini. Müslüman (Erkek - Hanım) yumuşak kalpli olur.
Her açan senin gülün, hergünse benim günüm
Gözyaşı insan külüyse, her yakan insan sözü
Kıvılcım sözün özüyse, ayrılık yakar gözü
Tek gören gönül gözüyse, kelamım gönül sözüm

Yavuz Sultan Selim (Hadim-ül Haremeyn)

müjde_ci

#63
Alıntı YapPeygamber efendimize neler yapmışlar bunları yazmaya tekrar tekrar gerek duymuyorum fakat hatırlamıyorum birilerine hakkını helal ettiğini. Müslüman (Erkek - Hanım) yumuşak kalpli olur

bu cümlede ne demek istedğinizi anlayamadım
pırlantanın kıymetini hamal yükün kıymetini sarraf takdir edecekse pintiler zengin, arsızlar muteber,ciğersizler kahraman, başlar ayak,ayaklarda baş olmuş demektir

smycan

Benim çok yakın sevdiğim bir arkadaşım sırtımdan vurdu şuan konuşmuyoruz benden özürdilemedi aksine bana suçlu muamelesi yapıyor sizce yinede konuşmaya devam edeyim mi çok huzursuzum konuşmayarak günaha giriyorum diye.

cennet_nuru

Benimde var kırgın olduğum birkaç kişi hemde en çok sevdiğim kişiler hiç beklemezdim onlardan hakkım helal elbette ama kırgınlığım yıllardır geçmedi hayırlısı ne ise o olsun cümlemiz hakkında...
O göremediğin koskoca derya gönlümdür...Gördüğün sahil ise dilim...Kıyılarıma vuran dalgalara şaşırma...!!Onlar aşktan gel-git'im...Beni kendinde,kendimde arama...Ben hem bende hem sende bir gizim...!!Beni Mecnun'dan Leyla'dan sorma...!!Ben sadece MEVLA'dan bir izim ... !!!

teksir

#66
butun dunya benim olsa gamim bitmez nedendir bu.
Ta ezelen gam turabi ile yogrulmus bedendir bu.
Sakin INSAFI terk eyleme makami Imtihandir bu.
Gelen gider, giden gelmez iki kapili handir bu!

Yazilanlari okuyunca aklima bu 4luk geldi  

gecen her an omurden geciyor.
Bende cok cabuk parlayan ofkelenen hatta icimden acaba hakkimi helal edrmiym diye geciren biriym. Sonrada gerisin geriye bakinca veya o konu uzerinde konusunca bosver hz.Allah adil herkez ektigini bicer deyip gecistirmeye calisiyorum.

Ust. Mektuplar risalesinde:  bir insan bir amel ettiginde icine gizli bir riya girip onu yok etmek ister. Onun karsilignda hz Allah  kalp kirginligi verirmiski o amel zayi olmasin. Hatta soyle bir misal var. Biri ozene bozene yemek yapsa, bunun bazi esbaplardan dolayi ihlasi gitse, biri gelip yemek ne  bicim olmus dese. O yemegi yapan uzulurse hz Allah onun sevabini geri verirmis. Bu uzuntu mahzuniyet Allah tarafindan gelen bir firsat olurmus.

Nasrettin hoca hep dua edermis "Ey Allahim sIkIntimi elimden alma" sebebi insan bir problemdn sonra daha buyuk probleme hazir olurmus.

Birde iste en iyi arkadasimdan darbe aldim diyenler. Onlar size darbe ata bildigine gore acaba siz onlar icin dost ifade etmismisiniz? Bence uzulmek ve hak haram etmek yerine iyi veya kotu sizi hayat tecrubesinde olgunlastirp gozunuzu actirdigi icin sevinin! Iste ozman o kimse mahv olur.

Sizlerin fikir ve dusunceleri cok guzel ve cok ince. Bu yuzden sizlere akil vermekten cekinirim. bu benim acizhane fikrim ne kadar dogru bilemem ş2))
atilma dur, suhan-i ehl-i hali anlamadan
cevaba etme tasaddi suali anlamadan.
                                                 naci!

hafiza84

yerdekilere merhamet etki göktekilerde sana merhamet etsin.

gülgiller

herkesi af ettim bi kendimi af edemedim

tk1978

Alıntı yapılan: İsra - 15 Kasım 2006, 04:47:28
Alıntı yapılan: Himmet
Alıntı YapAma insanız bazen affademediğimiz kimseler oluyor bunlarda çok sevip değer vermediğimiz kişiler oluyor..Affedememizin nedenide onlardan ummayacağımız davranışlada bulunmalarıdır..
İsra kardeşim bence tam tersi, aksine çok sevdiğimiz ve değer verdiğimiz kişiler bu davranışları yaptı ise unutulmuyor.

bende aynı şeyi söyledim himmet kardeşim sevdiğimiz ve değer verdiğimiz kişiler..

Tabikide affetmek Allah'a mahsustur..

demek istediğim  sevdiğiniz ve değer verdiğinzi bir kişiyi hayatınızdan çıkaracak kadar affedemediğiniz biri oldu mu

Cok dikkatimi cekmisdir bu Mevzu. Neden Insanoglu hep Sevdiginden tokat yemekde diye? SU son zaman´da sizin bu sayfaniz´dan(Kurucu Kardeslerimiz´den Allah razi olsun) söyle bir sey okudum : Acaba iman sahibi bilmez mi ki? Allah (CC) birdir, birliği sever. Her şeyde tek olmayı diler. Sevilme babında da tek olmayı ister. Kendinden başkasının sevilmesini istemez. Zaten iki sevgi bir arada olmaz. Hakk’tan (CC) başkası sevilince Hakk (CC) sevgisi kalmaz. İnsan başka sevgilerle ve çeşitli dedikodularla uğraşınca Hakk (CC) sevgisi zedelenir.

Her iyilik edene bağlanmak olmaz. Bir başkası sevilince Hakk (CC) sevgisi kalpte azalır. Allah (CC) Gayûrdur. Orada yalnız kendi sevgisinin bulunmasını ister
.
(Fütûh-ul Gayb / Abdulkadir-i Geylani Hazretleri (k.s.) )

Ve Abdulkadir-i Geylani HZ. bir baska yazisinda, su da dikkatimi cekti: Birçok sözlerini işitiyorum, en çok şunları söylüyorsun:
- "Kimi sevsem aramız açılıyor. Ya ölüyor, ya kayboluyor. Yahut aramıza düşmanlık giriyor. Çoğu zaman malım kayboluyor, param elimden çıkıyor. Bu yüzden dostlarımla bozuşuyorum."

Ey Allah’ın sevgili kulu, Allah Gayyur'dur. Sevgisine kimsenin ortak olmasını istemez. Sevgilisine bakılmaya bile razı olmaz. Kendi sevdiği kulu başkasına vermez. Hal böyle iken sen başkasına bağlanıyorsun.
Şu Âyet-i Kerimeleri işitmedin mi?:
- "Allah onları, onlar da Allah’ı sever."
- "İnsanlar ve cin tayfasını bana ibadet ederler diye yarattım."

Bazı müfessirler ibadeti, sevgi olarak açıklamışlardır.

Resulullah s.a. efendimiz bir hadis-i şerifde şöyle buyurdu:
- "Bir kul, Allah tarafından sevilince, iptilaya uğrar; buna sabrederse iktina gelir başına."

- "İktina nedir?"
diyen bir sahabeye:
- "Çoluğunu çocuğunu, malını, mülkünü alır." buyurdu.

Çünkü mal ve evlat, Allah sevgisine perdedir. Hakkın sevgisi bölünmez. İki sevginin arasına giren yanar.

Mala ve evlada sevgi çoğalınca, Hak sevgisi azalır. İnsan bu sevgisinden ceza görür. Çünkü Allah’a bir nevi şirk koşmuştur. Halbuki Allah zatına ve sıfatına şirk koşanları sevmez. Gayyur ve her şeyden üstündür. Kendine karşı duran her şeyi yok eder. Ta ki, sevdiği kulun kalbi yalnız zatına dönsün.

İşte o zaman:
- "Allah onları, onlar da Allah’ı sever." ayetinin manası tecelli eder.


Bu ayrintilari anladik mi, her seyin yaradandan geldigini anlariz ve boynumuzu bükeriz. InsaAllah bu Mevzuyu anlayanlardan eyler Mevla bizleri