Çeşni Tarifler

Başlatan Tuğra, 01 Ocak 2009, 02:06:47

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

adilcevaz

bende anneme sordum onun turşusundan yaptım ama,pek bişeye benzemedi tadı.tadını tuzunu ölçmek için yumurtada koymuştum ama olmadı galiba. tadından anlamıyorum neyinin eksk oldugunu:((
Bütün dünyayı verseler gamım bitmez nedendir bu
Taa ezelde gam turabıyla yoğrulmuş bendendir bu
Terk etme insafı makamı imtihandır bu
Gelen gider giden gelmez iki kapılı handır bu!

Tuğra



Malzemeler;
*3 yumurta,
*2 su bardağı toz şeker
*1 su bardağı yoğurt
*1 su bardağı zeytinyağı
*1 paket vanilya
*3 su bardağı un ( tarifin orjinalinde mısır unu olarak geçiyor, evde yoktu ben normal un kullandım)
*1 paket kabartma tozu
*1 su bardağı iri dövülmş ceviz

Üzeri için;
*1 paket hazır muhallebi
*4 su bardağı süt ( tarifte 5 yazıyor ben daha kıvamlı olması için 1 bardak eksilttim )

Ekleme;
Keki ıslatmak için iki yemek kaşığı kayısı marmelatını, 1 su bardağı ılık su ile gevşeterek şurup hazırladım. ( orjinal tarifte yok )

Hazırlanışı;
1.Yumurta ile şekeri çırpın.
2.Sırası ile yoğurt,zeytinyağı ve vanilyayı ekleyip çırpın. Un ve kabartma tozunu da ekleyip çırpmaya devam edin. En son cevizi de katıp karıştırın.
3.Hamuru kare borcam kalıbına yada 25x26 cm boyutlarında bir kalıba döküp 180 derecede 25-30 dk pişirin. Kürdan batırarak pişip pişmediğini kontrol edebilirsiniz.Pişen keki soğumaya bırakın.
4.Süt ile muhallebi tozunu karıştırıp muhallebi kıvamında pişirin ve mikserle bir kaç dakika pişirin.
5.Keki hazırladığınız kayısı şurubu ile nemlendirdikten sonra muhallebiyi üzerine dökün ve iyice soğuduktan sonra buzdolabında bir iki saat bekletin ve dilimleyerek servis yapın. Afiyet olsun.

ufukmutfakta.blogspot.com
〰〰〰〰🐠

Tuğra




Malzemeler;
*1 adet yufka ( Mümkün olduğunca günlük ve ince yufkaları tercih edin. Bunun için marketlerden değilde, hani şu sokak aralarında kalan tek tük yufkacılardan almanızı tavsiye ederim. )
*4 adet uzun sosis
*1 adet yumurta
*2 çorba kaşığı yoğurt
*Kızarmak için zeytinyağı veya sıvıyağ.

Hazırlanışı;
1.Önce yumurta ile yoğurdu güzelce çırpın.
2.Yufkayı tezgaha yayın. Fırça yardımıyla yoğurt ve yumurta karışımının yarısını yufkaya fırça yardımı ile sürün.
3.Yufkanın tam orta kısmına sosisleri uç uca gelecek şekilde uzunlamasına yerleştirin.
4.Yufkanın bir yarısını, sosilerin üzerinden doğru diğer yarısı üzerine katlayın. Yufka tam yarım daire şeklinde olacak.
5.Yufkanın katladığınız kısmına kalan yumurta ve yoğurt karışımından sürdükten sonra, mümkün olduğunca sıkı bir şekilde, sosilerle beraber yufkayı yuvarlayarak rulo yapın. Ruloya sosilerinde olduğu düz kenardan başlayın.
6.Hazırladığınız ruloyu keskin bir bıçakla ikiye ayırın ve bir tepsiye yerleştirdikten sonra buzdolabında bir gece bekletin.
7. Servisten hemen önce ruloları bir parmak genişliğinde dilimleyin ve kızgın yağda önlü arkalı kızartın.
8. Dilerseniz benim yaptığım gibi çöp şişlere saplayarak da servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun.



ufukmutfakta.blogspot.com
〰〰〰〰🐠

aydeniz

yaa tuğra kardeş böyle güzel tarifler yolluyosun bakmadan geçemiyorum sağolasın,amaaa bu aralar beden temizliği yapıyorum, a21))( buda nekadar doğru tartışılır tabii).

Tuğra

Teşekkürler



Kek Malzemesi;

*4 yumurta ( oda sıcaklığında )
*2 su bardağı şeker
*1 su bardağı zeytinyağı,
*1 su bardağı süt
*1 su bardağı yoğurt,
*50 gr kakao
*1 paket vanilya
*1 paket kabartma tozu,
*3,5- 4 su bardağı elenmiş un.
*1 su bardağı damla çikolata.

Dolgu Malzemesi;

*1,5 su bardağı süt,
*Yarım su bardağı şeker,
*3 adet yumurta sarısı,
*3 silme çorba kaşığı nişasta
*1 paket vanilya,
*100 gr krema

Üst Krema Malzemesi;

*Vanilyalı hazır pasta kreması( isterseniz krem şantide kullanabilirsiniz)

Hazırlanışı;

1.Öncelikle dolgu kremasını hazırlayalım. Bunun için yumurta sarılarını çok iyi çırptıktan sonra, krema hariç diğer tüm malzemeyi ekleyip iyice karıştıralım ve muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirip, biraz ılınmasını bekleyelim. Ilındıktan sonra kremayı da katıp iyice çırpalım ve bir kenarda kek malzemesi hazır oluncaya kadar bekletelim.

2.Kek için sırasıyla yumurta ve şekeri çırptıktan sonra, yağ, süt, yoğurdu da katarak çırpmaya devam edelim.
3.Toz malzemelerin tümünü beraberce eledikten sonra azar azar, sıvı karışıma ekleyip karıştıralım.

4. Muffin tepsisine, muffin kağıtlarını yerleştirdikten sonra kek karışımından birer çorba kaşığı koyalım.
5. Kağıtlara yerleştirdiğimiz keklerin orta kısmına muhallebiden ikişer tatlı kaşığı alıp yerleştirelim.Üstlerine ise kek malzemesini paylaştıralım ve önceden ısıtılmış 180 derecedeki fırırnda batıracağımız kürdan temiz çıkıncaya kadar pişirelim.

6.Pişen cupcake leri soğuttuktan sonra, hazırlayacağımız hazır pasta kremasını üstlerine sıkalım. Ve servis yapalım. Ben yeni evli yeğenlerimiz için yaptığımdan üstlerine şeker hamurundan yaptığım kalpleri yerleştirdim. Siz dilediğiniz gibi servis yapabilirsiniz.

ufukmutfakta.blogspot.com
〰〰〰〰🐠

Lika



Soğuk kış günlerinde siz ve sevdikleriniz için sağlıklı bir kek tarifi... Ballı limonlu kek hem lezzetli hem de besleyici!

Ballı Limonlu Kek

Malzemeler,

5 adet yumurta

1 su bardağı süzme bal

1 adet limonun suyu

1 adet limon kabuğu rendesi

2 paket kabartma tozu

1 Paket vanilya

Yeteri kadar un

Hazırlanışı,

Derin bir kâseye yumurtaları kırıp köpürene dek çırpın.

İçine balı ekleyip çırpmaya devam edin.

Limon suyu, limon kabuğu rendesi, vanilya ve kabartma tozunu ilave edin.

Boza kıvamında hamur elde edene kadar un ekleyip kaşıkla karıştırın.

Kek kalıbını yağlayıp karışımı içine dökün.

Önceden ısıtılmış 175 derece fırında yaklaşık 25 dakika pişirin.

Afiyet olsun.

kadincakararinca
Ne içindeyim zamanın,Ne de büsbütün dışında;Yekpare geniş bir anın Parçalanmış akışında,
Rüzgarda uçan tüy bile Benim kadar hafif değil.Başım sukutu öğüten Uçsuz, bucaksız değirmen;İçim muradıma ermiş Abasız, postsuz bir derviş;
Kökü bende bir sarmaşık Olmuş dünya sezmekteyim,Mavi, masmavi bir ışık Ortasında yüzmekteyim

Tuğra



Malzemeler;

*1 kutu Sinangil Çavdar Ekmeği Unu ( 500 gr'lık bir paket )
*1 paket maya ( Çavdar Ekmeği Unu içinde var)
*1 su bardağı süt,
*1 su bardağından 1 parmak eksik su
*1, 5 çorba kaşığı zeytinyağı
*2 tatlı kaşığı bal.

Hazırlanışı;

1.Öncelikle tüm malzemeyi karıştırarak 10 dakika kadar güzelce yoğurun.Veya mikserin hamur yoğurma aperatı ile yoğrulmasını sağlayın.  
1. Yoğurulan hamurun üstünü nemli bir bezle kapatarak sıcak bir ortamda 20 dakika kadar mayalanmasını sağlayın



2.Mayalanan hamura unlanmış tezgah üzerinde şekil verin.(Ben koca bir halka şekli vermek istedim)Ve yağlanmış fırın tepsisine şekil verdiğiniz ekmek hamurunu yerleştirin. Ben yağlı kağıt serdikten sonra hamuru yerleştiridim.



3.Yerleştirdiğiniz hamurun üstünü tekrar nemli bir bezle kapatarak sıcak bir ortamda 40-50 dakika kadar mayalandırın. Ben bu sıcak ortamı fırını en düşük seviyede ısıtarak ve hamuru bu süre içinde fırında bekleterek yaptım.

4.Mayalanan hamurun üstüne fırça yardımı ile su sürün ve 230 derecedeki fırında 25-30 dakika kadar pişirin. Pişerken fırının bir köşesine içinde su olan ve ısıya dayanıklı bir kap yerleştirebilirsiniz. Bu uyglama ekmeğin daha parlak olmasını sağlıyormuş. Ben fırının bir köşesine değilde halka şeklindeki hamurun ortasına su dolu minik bir kase yerleştirdim. Halka şekli bozulmasın diye. Ama size tavsiye etmiyorum çünkü hamurun o kısımları tam pişmedi.

5.Pişen ekmeğinizi fırından çıkarıp ılındıktan sonra afiyetle yiyebilirsiniz.



ufukmutfakta.blogspot
〰〰〰〰🐠

Lika



Malzemeler;

    * 5 bardak süt
    * 3 çorba kaşığı tereyağı veya margarin
    * 1 kahve fincanı un
    * 1.5 bardak toz şeker
    * 1 paket damla sakızı
    * 1 top dondurma

Yapılışı;

Geniş bir tencerede yağı erittikten sonra unu tencereye katın. Sürekli karıştırarak kavurun. Soğuk sütü yavaş yavaş ekleyin. Koyulaşana kadar karıştırdıktan sonra şekeri ekleyin. Sakızı tencereye koyun. Oluşan karışımı 15-20 dakika kadar mikser ile çırpın. Servis tabaklarına alıp soğumaya bırakın. Servis yapmadan önce üzerine bir top dondurma ekleyin. Afiyet olsun.
Ne içindeyim zamanın,Ne de büsbütün dışında;Yekpare geniş bir anın Parçalanmış akışında,
Rüzgarda uçan tüy bile Benim kadar hafif değil.Başım sukutu öğüten Uçsuz, bucaksız değirmen;İçim muradıma ermiş Abasız, postsuz bir derviş;
Kökü bende bir sarmaşık Olmuş dünya sezmekteyim,Mavi, masmavi bir ışık Ortasında yüzmekteyim

Lika



Malzemeler;

    * 2 su bardağı süt
    * 1 su bardağı un
    * 50 gram margarin
    * 1 adet vanilya
    * 1 su bardağı şeker
    * Hindistan cevizi, fındık ya da fıstık

Kakaolu karışım için;

    * 2 yemek kaşığı kakao
    * 1 kahve fincanı süt

Hazırlanışı;

İlk olarak margarini tencerede eritiyoruz. Eridikten sonra üzerine 1su bardağı unu döküyoruz. Hoş koku yayılana kadar karıştırıyoruz. Burada unun kararmamasına dikkat edin. Üzerine sütü, vanilyayı ve şekeri ekleyin. 10 dakika boyunca karıştırın. Katılaşınca altını kapatın. Elde ettiğimiz karışımın yarısını ayrı bir kapta mikser ile çırpın. Çırptığımız tavuk göğsü karışımını borcama dökün. 1 fincan sütün içine 2 yemek kaşığı kakaoyu ekleyin (çikolata sos da ekleyebilirsiniz). Kakaoyu kalan karışımın üzerine ekleyerek mikser ile çırpın. Borcamdaki sade katın üzerine kakaolu karışımı ekleyin. Pastamız hazır olacaktır. Soğuduktan sonra isteğe göre üzerine hindistan cevizi ya da fındık, fıstık ekleyebilirsiniz.
Ne içindeyim zamanın,Ne de büsbütün dışında;Yekpare geniş bir anın Parçalanmış akışında,
Rüzgarda uçan tüy bile Benim kadar hafif değil.Başım sukutu öğüten Uçsuz, bucaksız değirmen;İçim muradıma ermiş Abasız, postsuz bir derviş;
Kökü bende bir sarmaşık Olmuş dünya sezmekteyim,Mavi, masmavi bir ışık Ortasında yüzmekteyim

Lika



Malzemeler :

    * 1 paket petibör bisküvi
    * 5 elma
    * elmaları pişirmek için:
    * 4 çorba k.toz şeker
    * su

     Kreması için:

    * 1 lt.süt.
    * 1su b.toz şeker
    * 2 çorba k.un
    * 2 çorba k.nişasta
    * 1yumurta sarısı
    * 1 p.vanilya

     İç harcı için:

    * 1 elma
    * 1 çorba k.toz şeker
    * ceviz
    * tarçın

     Üzeri için:

    * hindistan cevizi

Hazırlanışı :

Servis tepsisine 2 tane bisküvi üst üste gelicek şekilde 10 tane bisküvi yerleştirin. Yani 20 tane bisküvi kullanmış olacağız. 1 tane elmayı rendeleyin. İcine tozşeker,ceviz,tarçını ekleyip karıştırın. Bisküvilerin üzerlerine birer kaşık paylaştırın. Geriye kalan 5 elmayı soyup ortadan ikiye bölüp çekirdeklerini çıkartın. Az suda üzerlerine 4 çorba kaşığı şeker koyarak yumuşayıncaya kadar pişirin. Dağılmamasına dikkat edin. Elmaları rendelenmiş elmaların üzerine 1 er tane
gelecek şekilde dizin.Diğer tarafta kreması için gerekli malzemeleri bir tencereye alın. Muhallebi gibi pişirin.Bu kremayı elmaların üzerini kaplayacak şekilde bolca dökün.Son olarak hindistancevizi ile süsleyin. Soğuduktan sonra ikram edin. Servisi çok kolay tam 10 kişilik bir tatlı...
afiyet olsun
Ne içindeyim zamanın,Ne de büsbütün dışında;Yekpare geniş bir anın Parçalanmış akışında,
Rüzgarda uçan tüy bile Benim kadar hafif değil.Başım sukutu öğüten Uçsuz, bucaksız değirmen;İçim muradıma ermiş Abasız, postsuz bir derviş;
Kökü bende bir sarmaşık Olmuş dünya sezmekteyim,Mavi, masmavi bir ışık Ortasında yüzmekteyim

Nur-u evveL


devran

Malzemeler

    * 1 kg ıspanak
    * 1 adet soğan
    * 1 adet kırmızı  biber
    * 3 adet yeşil biber
    * 2 yemek kaşığı zeytinyağı
    * 1 su bardağı kaşar peynir

Hazırlanması:

   1. Ispanağı yıkadıktan sonra büyük bir tencerede susuz haşlayın.
   2. Haşlandıktan sonra ıspanağın suyunu iyice sıkın ve ıspanağı küçük küçük doğrayın. Doğranmış soğanı, kırmızı biber ve yeşil biberi diğer tarafta zeytinyağında kavurun. Ardından ıspanağı ekleyin, 10-15 dk kavurun.
   3. Bu malzemeyi tepsiye yerleştirin. Üzerine rendelenmiş kaşarı dökün. Kaşarlar eriyene kadar 180C de pişirin.

portakalagaci.com
Gün Olur devran döner.

Lika





MALZEMELER

NARLI MUHALLEBİ İÇİN:

-1 çay bardağı narlı lezzo (ben bunun yerine 2 çay bardağı sıktığım nar suyu koydum),
-5 çay bardağı su (isterseniz su yerine tamamını nar suyu koyabilirsiniz),
-1 çay bardağı şeker,
-1 çay bardağı mısır nişastası.

SÜTLÜ MUHALLEBİ İÇİN:

-5 çay bardağı süt,
-1 çay bardağı şeker,
-1 çay bardağı mısır nişastası,
-1 paket vanilya.

Bu malzemeleri iki ayrı tencereye koyun.Ben ikisini de aynı anda iki elimi kullanarak hazırladım,çünkü acelem vardı.Eğer kalıbınız varsa önce narlı muhallebiyi pişirin(puding gibi),ıslatılmış kalıba dökün.Sonra pişirdiğiniz sütlü muhallebiyi üzerine dökün.Soğuduktan sonra buz dolabına koyup bekletin.15-20 dakika beklettikten sonra ters çevirerek kalıptan çıkarın.Üzerini narla süsleyin.

gatucilezzetleri.blogspot.com

Afiyet olsun.

Bu kadar nar muhabbetinden sonra narlı bir tatlı iyi gider:)
Ne içindeyim zamanın,Ne de büsbütün dışında;Yekpare geniş bir anın Parçalanmış akışında,
Rüzgarda uçan tüy bile Benim kadar hafif değil.Başım sukutu öğüten Uçsuz, bucaksız değirmen;İçim muradıma ermiş Abasız, postsuz bir derviş;
Kökü bende bir sarmaşık Olmuş dünya sezmekteyim,Mavi, masmavi bir ışık Ortasında yüzmekteyim

Hâsıl-ı Kelam

İyimiş.Büyük Nar üreticilerinden destek bekliyoruz artık o kadar reklamını yaptık  :hihi
Nefsinle değil, kalbinle düşün ve karar ver!

Lika

#119


Malzemeler

1 su bardağı süt(oda sıcaklığında)

1 tatlı kaşığı kuru maya

1 tatlı kaşığından fazlaca tuz

aldığı kadar un

üstü    için

susam

çörekotu


Hazırlanışı

Tüm malzemeleri yoğuralım ,hamuru biraz dinlendirelim şöyle yarım saat kadar ,sonra hamuru un yardımıyla açalım ne kelın ne de ince olmalı hamur mantı kıvamında olmalı ,üçgen şeklinde bıçakla ortadan bölmeye başlayalım rulo yapalım yumurta sarıdı sürüp ,çörek otu,susam  serpip fırına verelim(Arkadaşlar isterseniz poğaçaların içine peynir ya da farklı bir içle hazurlayabilirsiniz ben sade yaptım)

yemekoloji.blogcu
Ne içindeyim zamanın,Ne de büsbütün dışında;Yekpare geniş bir anın Parçalanmış akışında,
Rüzgarda uçan tüy bile Benim kadar hafif değil.Başım sukutu öğüten Uçsuz, bucaksız değirmen;İçim muradıma ermiş Abasız, postsuz bir derviş;
Kökü bende bir sarmaşık Olmuş dünya sezmekteyim,Mavi, masmavi bir ışık Ortasında yüzmekteyim