Çeşni Tarifler

Başlatan Tuğra, 01 Ocak 2009, 02:06:47

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Tuğra

#75


Malzemeler;

Hamur için;
*1 yumurta
*125 gr tereyağı ( oda sıcaklığında )
*3 çorba kaşığı yoğurt,
*1 paket kabartma tozu,
*1 çay kaşığı tuz,
*2 su bardağı un.

İç malzemesi;
*4 çorba kaşığı zeytin ezmesi,
*2 çorba kaşığı çekilmiş ceviz içi.

Üzerine;
*1 ade yumurta beyazı,
*1/2 su bardağı kadar kekik.

Hazırlanışı:
1.Hamur malzemelerini karıştırıp, yoğurun.
2.Yoğurduğunuz hanuru merdane ile 1 cm kalınlığında açın. Dikdörgen bir şekil vermek için kenarlardaki fazlalıkları kesin. Yani hamuru dikdörgen bir şekile getirin.
3.Zeytin ezmesini açtığınız ve dikdörgen şekli verdiğiniz hamurun üztüne yayın.Ceviz içini de serpin.
4.Hamuru uzun kenarından sararak rulo şekli verin.
5.Rulo şekline gelen hamurun her tarafına yumurta beyazı sürün ve kekik serperek, her tarafına eşitdağılmasını sağlayın.
6. Ruloyu 2 parmak kalınlığında keskin bir bıçakla, fazla bastırmadan ve yuvarlaklığını bozmadan dilimleyin.
7. Yağlı kağıt serili fırın tepsisine yerleştirdiğiniz çörek dilimlerini, öncedev 180 derecede ısıtılmış fırında 25-30 dakika kadar pişirin. ( Pişirme süresi fırından fırına değiştiği için, pişip pişmediğini kontrol edin. ) Afiyet Olsun.

ufukmutfakta.blogspot.com
〰〰〰〰🐠

Tuğra

#76


Malzemeler;
*4 adet orta boy patates,
*50 gr tereyağı,
*2 su bardağı süt
*200 gr krema,
*2 diş sarmısak,
*1 su bardağı rendelenmiş taze kaşar,
*tuz, karabiber, arzuya göre pulbiber.
Hazırlanışı;
1.Patatesleri soyup, yıkadıktan sonra enine olarak halka halka dilimleyin.
2.Yayvan bir tencerenin tabanını ortadan ayırdığınız sarmısak dilimleri ile iyice ovalayın.
3.Patates dilimlerini tencerenin tabanına yayın. Üstlerine tuz karabiber ekin.
4.Tereyağını minik parçalara bölün, patateslerin üzerine serpin.
5.Süt ve kremayı da patateslerin üzerine dökün.
6.Ocağın altını hafif açarak patatesler yumuşayıncaya kadar pişirin ama servis yaparken parçalanacak kadar pişirmeyin.
7.pişen patatesleri fırın kabına aktarın, tencerede kalan sosuda üzerine dökün.
8.Rendelenmiş taze kaşarı patateslerin üzerine serpiştirelim. Önceden ısıtılmış 180 derecedeki fırında üstü kızarıncaya kadar pişirelim. Arzu ederseniz üstüne pulbiber dökerek, isterseniz sade servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun.

ufukmutfakta.blogspot.com
〰〰〰〰🐠

Tuğra

#77


Malzemeler;
*2 adet yumurta,
*350 gr rondoda çekilmiş ceviz içi
*1 su bardağı toz şeker.

Hazırlanışı;

1.Yumurtaları güzelce çırptıktan sonra, ceviz ve şeker ilavesi ile iyice karıştırın.
2.Karışımı buzdolabında üstü kapalı bir şekilde bekletin.
3.bekleyen karışımdan elinizle ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp, yuvarlayın. Hamur biraz gevşek olabilir, telaşlanmayın, normal.
4.Yuvarladığınız parçaları yağlı kağıt serili tepsiye hafif aralıklarla dizin. her birinin üstüne yarım adet ceviz yerleştirin.
5.Önceden ısıtılmış 180 derecedeki fırında 15-20 dk kadar pişirin. Fazla kararmamalarına dikkat edin. Afiyet olsun.



ufukmutfakta.blogspot.com
〰〰〰〰🐠

Tuğra

#78


Malzemeler;
*4 yumurta,
*1,5 su bardağı şeker,
*1 su bardağı sıvıyağ,
*1 su bardağı süt,
*1 paket vanilya,
*1 paket çikolatalı Crem ole ( toz halinde )
*2,5 su bardağı sade kek unu,
*1 su bardağı hafif kavrulmuş antep fıstığı,
*1 su bardağı parça veya damla çikolata,
Hazırlanışı;
1.Yumurtalar ile şeker iyice çırpılır.
2.Sırasıyla yağ, süt ve crem ole eklenerek çırpmaya devam edilir.
3.tüm toz malzemelerde eklenip iyice karıştırıldıktan sonra, fıstık ve çikolata eklenen hamur, unlanıp yağlanmış kalıba dökülerek, 180 derecede önceden ısıtılmış fırında pişirilir. Pişip pişmediğini kürdan testiile anlayabilirsiniz.
4. Soğuduktan sonra kalıptan çıkarılan kekin üstüne dekor olarak pudra şekeri serpip, çikolata rendesi kullanabilirsiniz.

ufukmutfakta.blogspot.com


〰〰〰〰🐠

Tuğra



Malzemeler;
*125 gram tereyağı yada margarin ( Ben mümkün olduğunca tereyağı kullanmaya ve çok zorunlu olmadıkça margarini eve sokmamaya çalışıyorum )
*1 su bardağı pudra şekeri,
*1/2 çay bardağı süt,
*1 yumurta,
*1 paket vanilya,
*1 paket kabartma tozu,
*1/2 su bardağı ince dövülmüş ceviz,
*3 su bardağı un.
Hazırlanışı;
1.Tüm malzemeyi karıştırarak yoğurun.
2.Hamuru yarım saat üstü örtülü dinlendirin.
3.Dinlenen hamuru merdane ile 1/2 cm kalınlığında açıp kalıpla kesin.
4.Önceden ısıtılmış 175 derecedeki fırında 15-20 dk kadar pişirin.
5. Fırından çıkarıp iyice soğuttuğunuz kurabiyelerin üstüne pudra şekeri serperek servis yapın. Afiyet olsun.

ufukmutfakta.blogspot.com
〰〰〰〰🐠

Tuğra



Önce tuzlu,
Malzemeler;
*175 gr oda sıcaklığında tereyağı,
*1 çay bardağı sıvıyağ,
*1/2 çay bardağı sirke ( elma)
*1/2 çay bardağı su,
*1,5 tatlı kaşığı tuz
*2 çay kaşığı karbonat
*1 adet yumurta akı ( sarısı üstüne sürülecek )
*5 su bardağı un
*üstü için haşhaş tohumu
Hazırlanışı,
1-Unun ortasını havuz gibi açtıktan sonra, tereyağı, sıvıyağ, sirke, su, tuz ve karbonatı ilave edip, parmak uçlarınızla yedirerek yoğurun.
2-Hamur kulak memesi yumuşaklığından biraz daha sert bir hamur olacak.
3-Hamurdan ceviz kadar parçalar koparıp, burgu, spiral veya fiyonk şekli verin.
4-Yağlı kağıt serili fırın tepsisine yerleştirdiğiniz kurabiyelerin üzerine yumurta sarısı sürüp, haşhaş tohumu yada susam serpin.
5-Önceden 180 derecede ısıtılmış fırında kızarıncaya kadar pişirin. Afiyet olsun.



Sıra tatlı ve marmelatlı kurabiyede;
Malzemeler;
*125 gr oda sıcaklığında tereyağı,
*1 su bardağı pudra şekeri,
*1 adet yumurta sarısı,
*1 paket vanilya,
*1 paket kabartma tozu,
*Aldığı kadar un.(Yaklaşık 2,5 -3 su bardağı un )
*Yeterince marmelat ( Ben böğürtlen marmelatı kullandım )
Hazırlanışı,
1-Marmelat hariç tüm malzemeyi güzelce yoğurun.
2-Hamur kulak memesi yumuşaklığında olacak.
3-Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın. Ve parmağınızla orta kısmına bir çukurluk verin.
4.Çukur kısımlara yarım çay kaşığı marmelat koyun.
5-Kurabiyeleri yağlı kağıt serili tepsiye dizin ve önceden 180 derecede ısıtılmış fırında çok kızarmalarına müsaade etmeden pişirin. Afiyet olsun.

ufukmutfakta.blogspot.com


〰〰〰〰🐠

devran

Kolay İçi Köfte

Malzemeler

Hamuru için;
- 2,5 su bardağı içli köftelik bulgur
- 4 adet küçük haşlanmış patates (mandalina büyüklüğünde)
- 1 yumurta
- 1 orta boy soğan
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- kişniş, tuz
- Ilık su

İçi İçin;
- 250 gr. kıyma
- 3 adet orta boy soğan
- yarım demet maydanoz
- yarım çay bardağından biraz fazla sıvıyağ
- karabiber, tuz

Üzeri için;
- 2 yumurta sarısı

Yapılışı;
- Bulguru yoğurma kabına alın. Patatesleri çatal yardımıyla ezip bulgura ekleyin. Soğanı rendenin en ince tarafıyla rendeleyin. Yumurtayı, domates salçasını, tuzu ve kişnişi ekleyip malzemeleri iyice harmanlayın. Azar azar su ekleyip yoğurmaya devam edin. (Hamuru çok fazla yoğurmanız gerekiyor) Hamurun tadına bakın. Eğer dişlerinizin altında gıcırdıyorsa olmamış demektir. Yumuşayana kadar iyice yoğurun.
3 adet orta boy soğanı incecik doğrayarak yağda kavurun. Soğanlar hafif öldükten sonra kıymayı ekleyip kavurmaya devam edin. Karabiber ve tuzunu koyup, pişince maydanozunu ilave edip soğumaya bırakın.
Hamuru ikiye bölerek yarısını yağladığınız küçük fırın tepsisine veya benim yaptığım gibi borcam kabın içine ince bir tabaka halinde yayın. İç malzemesini koyup tepsiye iyice yayın. Kalan hamuru önce tezgahın üzerinde elinizle açıp tepsiye yerleştirin. (Size tavsiyem, tezgahı çok hafif ıslatıp kalan hamuru 3 parçaya bölün. Her parçasını elinizi ıslatarak tezgahta tepsinin üçte biri büyüklüğünde açıp tepsiye yerleştirin. Böyle çok daha kolay oluyor. )
Son olarak üzerine yumurta sarısı sürün. 250 derece ısıtılmış fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin. Pişince karelere bölüp servis yapabilirsiniz.
Gün Olur devran döner.

devran




Yumuşacık, mis gibi portakal kokulu ve çikolata soslu bu nefis keke asla hayır diyemeyeceksiniz. Bu keki okul dönüşünde çocuklarınız için bir eğlenceye dönüştürebilirsiniz.
PORTAKALLI MUFFİN

MALZEMELER:

150 Gr. Yumuşak margarin

2.5 Yemek kaşığı bal

1 Paket vanilya

3 Yumurta

1 Paket kabartma tozu

2 Su bardağı un

1 Adet rendelenmiş portakal kabuğu

½ Çay kaşığı portakal aroması

SOS İÇİN:

2 Adet portakal içi

½ Su bardağı pudra şekeri

80 Gr. Sütlü çikolata

HAZIRLANIŞI:

Margarini krema kıvamına gelinceye kadar çırpın. Balı ve vanilyayı ilave edip tekrar çırpın. Yumurtaları teker teker ekleyerek hamura iyice yedirin. Kabartma tozu, un ve aromayı ilave edip çırpın. En son portakal kabuğunu ekleyerek çırpın. Hazırlanan yumuşak hamuru muffin kağıtlarına veya kek kapsüllerine eşit olarak paylaştırdıktan sonra, önceden ısıtılmış fırında pişirin.

SOSUN HAZIRLANIŞI:

Pudra şekeri ve portakal içini mutfak robotundan geçirerek portakallı sosu hazırlayın. Hazırlanan sosu ılıklaşan keklerin ortasına çay kaşığı yardımıyla sürün. Sosun etrafına benmari usulü erittiğiniz çikolatayı sürün. Arzu ederseniz üzerini inci şekerleri ile süsleyin.

Afiyet olsun..

www.hayatifarket.com

Hazırlayan: Zehra Tuelna
Gün Olur devran döner.

Tuğra



Malzemeler;
*125 gram tereyağı veya margarin,( oda sıcaklığında )
*1/2 su bardağı sıvıyağ,
*1/2 su bardağı yoğurt,
*2 yumurta ( bir yumurtanın sarısı üstüne sürmek için)
*1 su bardağı toz şeker,
*1 çay kaşığı karbonat,
*1 paket vanilya,
*1 adet limonun rendelenmiş kabuğu,
*Aldığı kadar un,
*Üstüne serpmek için susam.
Hazırlanışı;
1.Tüm malzemeyi sırasıyla karıştırın ve ele yapışmayacak bir kıvama gelinceye kadar un ilave edin ve yoğurun.
2. Yoğurduğunuz hamurun üstünü nemli bir bezle örterek yarım saat dinlendirin.
3. Dinlenen hamurdan bezeler kopararak unlanmış zeminde merdane ile 1 cm kalınlığında açın ve çay bardağı ile yuvarlaklar kesip, fırın tepsisine yerleştirin.
4.hamurların üstüne yumurta sarısı sürdükten sonra susam dökerek, önceden ısıtılmış 180 derecedeki fırında üstleri kızarıncaya kadar pişirin.
Elde edeceğiniz Yumuşak tarzda oldukça bereketli sayıdaki kurabiyeyi ağzı kapalı bir cam kavanozda 1 haftaya kadar tazeliğini korur şekilde muhafaza edebilirsiniz. Afiyet olsun.

ufukmutfakta.blogspot.com
〰〰〰〰🐠

Tuğra



malzemeler:

* 1 paket tost ekmeği

* 1 adet ufakça haşlanmış tavuk göğsü

* 200 gr kadar süzme yoğurt

* 200 gr kadar mayonez,

* 2 diş sarmısak

*tuz

*1 su bardağı süt.( her tost ekmeği diliminin üstüne bir çorba kaşığı dökmek için )

* 1 adet haşlanmış yumurta

* 1 yemek kaşığı kuru nane

* 1 yemek kaşığı pul biber

* yeterince dereotu ( süslemek için )



Hazırlanışı:

1. Önce tavuk göğsünü tuzla beraber haşlayın. Haşlandıktan sonra sarmısakla beraber rondoya atarak iyice parçalayın.

2. Süzme yoğut ve mayonezi bir kapta iyice karıştırın, karıştırdığınız malzemeyi ikiye ayırın.

3. Yoğurtlu karışımın ayırdığınız bir parçasına, tavuklu malzemeti ekleyerek, bunuda iyice karıştırın.

4.Tost ekmeğinden bir tane alarak, bir kaşık sütle ıslatın, üstüne tavuklu karışımdan güzelce sürün, iç malzemeyi hafif kalın bırakabilirsiniz.

5. kinci tost ekmeğini yine sütle ıslatarak , az önce üstüne iç harcı sürdüğünüz dilimin üzerine yerleştirin ve onun üzerine de iç harcından döşeyin.

6.Tüm tost ekmeği dilimleri bitinceye kadar bu işlemi devam ettirin. Ekmekler aralarında harçlarla beraber bir kule gibi üst üste konacak. Sonra kulenin en altından ve en üstünden dikkatlice tutarak , kullanacağınız servis tabağına yatay baton oluşturacak şekilde yatırın.

7. Ayırdığınız yoğur-mayonez karışımından çok az bir miktar ayırarak kalan kısmı, pasta kaplar gibi ekmeklerin üstünü kaplayın. ve üstüne aleminyum folyoyu çok gevşekçe kapatarak buzdolabına koyun ve bir gece bekletin.

8. Servis yapacağınız zaman salatayı dolaptan çıkarın, az miktarda ayırdığınız yoğurtlu, mayonezli karışımla, folyonun bozduğu üst kaplamasını düzeltin.

9.Bir adet yumurtayı haşlayın, sarısı ve beyazı ile birlikte rendenin küçük tarafı ile rendeleyin. Resimde görüldüğpü gibi verev verev salatanın üstüne dökün, aynı şekilde nane ve pul biberi de dökün.

10.Dereotunu yıkadıktan sonra, iri dallarından ayırın ve pasta salatamızın etrafına düzgünce yerleştirin. Salatamız bir bahçeye benzesin.

Tost ekmeği salatası servise hazırdır. Afiyet Olsun...

ufukmutfakta.blogspot.com
〰〰〰〰🐠

Lika




Çilekli Tiramisu:

Malzemeler:

    * 1 adet 2 katlı hazır kek (pandispanya)
    * 2 paket light krem peynir, oda sıcaklığında
    * yarım su bardağı süzme yoğurt
    * yarım su bardağı pudra şekeri
    * 3 tatlı kaşığı kahve
      (soğuk suda eritilmiş ve dilerseniz biraz şeker eklenmiş)
    * 250-300 gr çilek
    * hindistan cevizi veya rendelenmiş çikolata

Hazırlanması:

   1. Krem peyniri ve bir miktar pudra şekerini mutfak robotundan geçirin. (şekeri damak zevkinize göre ayarlayacağınız için azar azar ekleyin.) Pürüzsüz bir karışım elde edince süzme yoğurdu ekleyip robotu tekrar çalıştırın.
   2. Pandispanyanın alt katını kahve ile ıslatın. Kremanın yarısını yayın. Üzerine ince ince dilimlenmiş çilekleri dizin.  İkinci katın iç kısmını kahveyle ıslatıp çileklerin üzerine kapatın.
   3. Kalan krema ile pastanın üzerini ve kenarlarını kaplayın. Çilek dilimlerini pastanın kenarlarına yapıştırın. Üzerine hindistan cevizi serpin. Bir gece buzdolabında bekletip servis yapın.





portakalagaci.com

Afiyet olsun  :)
Ne içindeyim zamanın,Ne de büsbütün dışında;Yekpare geniş bir anın Parçalanmış akışında,
Rüzgarda uçan tüy bile Benim kadar hafif değil.Başım sukutu öğüten Uçsuz, bucaksız değirmen;İçim muradıma ermiş Abasız, postsuz bir derviş;
Kökü bende bir sarmaşık Olmuş dünya sezmekteyim,Mavi, masmavi bir ışık Ortasında yüzmekteyim

adıgüzel

   HAVUÇLU ELMALI KEK

 İçinde havuç,elma ve ceviz olmansı dolayısıyla besin değeri de yüksek olan bu keki özellikle çocukları olanlara öneririm.
Malzemeler:
•   3 yumurta
•   2 su bardağı un
•   1,5 su bardağı şeker
•   1 su bardağı ceviz
•   1 su bardağı rendelenmiş havuç
•   1 adet rendelenmiş elma
•   1 paket vanilya
•   1 paket kabartma tozu
•   1 tatlı kaşığı tarçın
•   1 su bardağı sıvıyağ
Yapılışı:
Geniş bir kaba yumurtaları ve şekeri koyup mikserle beyazımsı ve koyu bir kıvam yakalayana kadar çırpın.İçine sıvı yağ,ceviz,vanilya,tarçın rendelenmiş havuç ve elmayı ekleyim çatalla veya herhangi bir çırpıcıyla çırpın (mikser değil)Unu eleyerek ekleyin ,içine kabartma tozunu dökün.
180 derecede 30-40 dk pişirin.
Afiyet olsun..
Doğrunun doğruluğu bütün sülalesine akseder hepsini hayra götürür.

adıgüzel

 Bugün ceviz yerine, havanda dövülmüş fındıkla denedim, tadı yine çok güzel.
Kekin dağılmaması için sıcakken dilimlememenizi tavsiye ederim.
Doğrunun doğruluğu bütün sülalesine akseder hepsini hayra götürür.

Lika




Malzemeler

Taban için:

   * 1,5 su bardağı un
   * 1 çimdik tuz
   * 180 gr yumuşamış tereyağ
   * 1/2 su bardağı şeker
   * 1 paket kabartma tozu
   * 1 paket vanilin

Karamel için:

   * 1 su bardağı şeker
   * 2 yemek kaşığı bal
   * 1,5 su bardağı süt
   * 100 gr tereyağ
   * 1 adet yumurta
   * 1 yemek kaşığı tepeleme mısır nişastası

Üst kaplama için:

   * 250 gr Kıyılmış bitter çikolata


Yapılışı

Taban hamuru için:

  1. Kuru malzemeleri bir kapta karıştırın.
  2. Tereyağ ve şekeri mikserde iyice krema kıvamına gelinceye kadar çırpın.
  3. Kuru malzemeleride yağlı karışıma ekleyip karıştırın. Gayet parça parça bir karışım oluyor. Pişerken bütünleşiyor o yüzden panik yapmayın ;)
  4. 20 x 20 ebatlarında kare bir kalıbın tabanına ve kenarlarına yağlı kağıt veya alüminyum folyo döşeyin. Kağıtla kaplamanız önemli aksi halde kalıptan çıkarmanız epey zor. Ben kare küçük borcamda pişirdim.
  5. Karışımı kalıba boşaltıp elinizle bastırarak kalıbın tamamına yayın.
  6. 170 derecede önceden ısıttığınız fırında üzeri renk değiştirine kadar yaklaşık 20-25 dakika pişirin. Kürdan testiyle pişip pişmediğini kontrol edin, kürdan temiz çıkıosa tamamdır. Soğuması için bir kenarda dinlendirin.

Karamel için:

  1. Derin bir sos tenceresinde şekeri iyice eriyip hafif karamelize olana kadar eritin.
  2. Eriyen şekeri sürekli karıştırarak yavaş yavaş sütü ilave edin. Bu aşamada dikkatli olun kızgın şekere süt döküldüğünde bir anda kabaracaktır.
  3. Karıştırmaya devam ederek tereyağını ilave edin.
  4. Nişaşta ve yumurtayı ayrı bir kasede tel çırpıcı veya çatalla çırparak birbirine karıştırın.
  5. Yumurtalı karışımı ocaktaki şekerli karışıma yavaş yavaş ilave edin. Bu arada şekeri sürekli karıştırın.
  6. Karışım koyulaşıp iyice muhallebi kıvamına gelinceye kadar sürekli karıştırarak pişirin. Kaynayıp göz göz olmaya başladığında hazır demektir. Ocaktan alıp ılınmaya bırakın.
  7. Soğuduktan sonra pişip soğuyan alt tabanın üzerine yayın.

Üst kat için:

  1. Çikolatalıyı benmari yöntemi ile eritin. (Arzu ederseniz mikrodalga fırında da eritebilirsiniz.)
  2. Karamel katın üzerine eriyen çikolatayı dökün. Kaşığın arkasıyla veya spatula ile düzeltin. Soğuyup katılaşması için buzdolabına kaldırın.

Tercihen bir gece buzdolabında bekletirseniz daha iyi olur. Soğukken daha lezzetli oluyor. Ama vaktim yok hemen yiyeceğim derseniz o zaman bari izin verin biraz soğusun. :) Bu arada unutmadan dilimlemek çikolatanın sertliğinden dolayı epey zor oluyor. Çokda düzgün dilimlerle uğraşmayın, ikram ederken çatal bıçakla değil bir adetle peçeteyle ikram edin. Çünkü bü olağanüstü lezzetle ancak ve ancak elle yenilebiliyor :) Kibarlığa gerek yok..  t20))

yaseminmutfakta.blogspot

not: Benmari Yöntemi:Bir sos tenceresine kaynar suyu koyun. Üzerine suya değmecek derinlikte başka bir metal kase koyun. Malzemeyi bunun içine koyun. Ocağın altını açın. Kaynar suyun buharıyla malzemenin erimesini sağlayın.

Afiyet olsun  &))
Ne içindeyim zamanın,Ne de büsbütün dışında;Yekpare geniş bir anın Parçalanmış akışında,
Rüzgarda uçan tüy bile Benim kadar hafif değil.Başım sukutu öğüten Uçsuz, bucaksız değirmen;İçim muradıma ermiş Abasız, postsuz bir derviş;
Kökü bende bir sarmaşık Olmuş dünya sezmekteyim,Mavi, masmavi bir ışık Ortasında yüzmekteyim

Lika




Malzemeler

6 Yumurta
1 bardak seker
1 cay bardagi sivi yag
1 paket vanilya sekeri
1,5-2 bardak un
1 paket kabartma tozu
ici: 2 paket sahne, 1 paket vanilya sekeri, 1 vanilya pudding (Pardiescreme)

Yapılışı

Kek hamuru elde et, yaglanmis yuvarlak bir kaliba dök, üzerine badem serp ve 180° derecede pisir. pistikten sonra kalibdan cikarmadan kekin üzerine bal döküp kapali firinda, firin kapisi acik 5 dakika balin her tarafa dagilmasin bekle.



sogduktan sonra ortadan kes kremayi sür dilimleyip servis yapa bilirsiniz.





tarif ,mutfakzevki.net

fotoğraflar, teatine-blog

Ne içindeyim zamanın,Ne de büsbütün dışında;Yekpare geniş bir anın Parçalanmış akışında,
Rüzgarda uçan tüy bile Benim kadar hafif değil.Başım sukutu öğüten Uçsuz, bucaksız değirmen;İçim muradıma ermiş Abasız, postsuz bir derviş;
Kökü bende bir sarmaşık Olmuş dünya sezmekteyim,Mavi, masmavi bir ışık Ortasında yüzmekteyim