Çeşni Tarifler

Başlatan Tuğra, 01 Ocak 2009, 02:06:47

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Tuğra



Malzemeler;

*500 gr tereyağı veya Becel yağı ( oda sıcaklığında )
*1 çay bardağı zeytinyağı
*500 gr süt,
*1 paket instant maya
*1 tutam tuz
*1.5 kg un.
*Üstüne sürmek için yumurta sarısı ve çörekotu.
İsterseniz burada verilen ölçüleri yarıya indirerek de yapabilirsiniz.

Hazırlanışı;

1. Unu bir kaba veya temiz tezgah üzerine topluca koyduktan sonra, ortasını açın ve içine diğer malzemeleri ekleyin.
2.Yavaş yavaş tüm malzemeleri karıştırıp, güzelce yoğurun.,
3.Hazırlanan hamuru 1-2 saat sıcak ortamda mayalandırın.
4.Hamura parmağınızla hafifçe bastığınızda içine çöküyorsa mayalanmış demektir.
5.Hamurunuzu eşit iki parçaya bölün ve her bir parçayı rulo şekline getirin.
6.Ruloları 1 parmak kalınlığında halka halka dilimleyin. ve elinizle bastırarak açın. Kenarlarına parmaklarınızla çimdik çimdik yaparak şekil verin.
7.Üstlerine yumurta sarısı sürerek çörek otu serpin ve önceden 180 derecede ısıtılmış fırında kızarıncaya kadar pişirin.
Not: Peksimetlerinizi fazlaca yapabilir ve ağzı kapalı bir yerde uzun süre saklayabilirsiniz. Veya buzdolabı poşetlerine koyarak buzlukta saklayabilir, gerektiğinde çıkartıp ve bir süre oda sıcaklığında beklettikten sonra afiyetle tüketebilirsiniz.

ufukmutfakta.blogspot.
〰〰〰〰🐠

Tuğra



Malzemeler;

*4 adet  yumurta
*4 Türk kahvesi fincanı  toz şeker
*4 Türk kahvesi fincanı Badem Aromalı Kek unu
*1 Türk kahvesi fincanı  yoğurt
*2 yemek kaşığı sıvı yağ
*3 yemek kaşığı kaynar su

Krema için;

*1 lt süt,
*4 adet orta boy yumurta sarısı,
*1 su bardağı toz şeker,
*2 çorba kaşığı un ( yaklaşık 40 gr)
*2 çorba kaşığı mısır nişastası ( yaklaşık 40 gr )
*1 paket vanilya,
*50 gr tereyağı

Pasta katı arası için ve süslemeler için;

*1 paket sade krem şanti,
*1 su bardağı süt ( krem şanti için )
*2 adet muz ve 1 adet kivi
*pastanın üstünü süslemek için hindistan cevizi ve kalpli şekerler
*Pandispanyaları ıslatmak için 1 su bardağı kadar gazoz veya portakallı fanta.

Pandispanyanın hazırlanışı;

1.Oda sıcaklığındaki yumurta aklarını ve sarılarını ayırın.  Yumurta aklarını, bir tutam tuz ile çırparak kar haline getirin. Şekerin yarısını ekleyin, şeker eriyinceye ve kar haline gelinceye kadar çırpın.  

2.Yumurta sarılarını, şekerin kalan yarısı ve kaynar su ile, şeker eriyip, karışım mayonez kıvamını alıncaya kadar çırpın.
3.Sıvıyağ ve yoğurdu ekleyip  az daha çırpın.

4.Badem aromalı kek ununu eleyin ve sıvı karışıma ekleyin.  Çırpın ve yumurta aklarını, karışıma ekleyin ve tahta kaşık veya silikon spatula ile nazikçe, yumurta aklarını fazla söndürmeden karıştırın.

5.24 cm'lik kelepçeli kalıbın tabanına yağlı kağıt serin ve karışımı kaba boşaltın,  180 derecede önceden ısıtılmış fırında batıracağınız kürdan temiz çıkıncaya kadar pişirin. Pişen pandispanyayı iyice soğuduktan sonra enine üçe bölün.

6.Kremayı hazırlamak için önce yumurta sarıları ile şekeri güzelce çırpın. Un, nişasta ve vanilyayı da ekleyip iyice karıştırdıktan sonra sütüde karıştırarak, muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirin.Muhallebi piştikten sonra içine tereyağını katın ve mikserle iyice çırpın.  Krem şantiyi de bir su bardağı süt ile çırpıp kullanıncaya kadar buzdolabına kaldıralım.

7.Pandispanyanın her bir katını gazoz ile nemlendirdikten sonra her bir kata  muhallebi sürelim ve üstlerine karışık şekilde dilimlediğimiz meyveleri yerleştirelim ve meyvelerin üstünü ince bir kat krem şanti ile kapattıktan sonra, diğer pandispanya malzemelerini de aynı şekilde üst üste koyalım ve artan muhallebi ile pastanın üst kısmını kaplayalım. Bu hali ile pastayı buzdolabına kaldırıp 2-3 saat bekletelim. Buzdolabından çıkardıktan sonra artan krem şanti ile pastayı kaplayalım. kenarlarını hindistan cevizi ile kaplayıp, krem şanti ve kalpli şekerlemelerle süsleyelim. Afiyet olsun.



ufukmutfakta.blogspot.
〰〰〰〰🐠

Tuğra



Malzemeler;
Hamuru için;

*250 gr tereyağı( oda sıcaklığında )
*yarım su bardağı zeytinyağı,
*3 çorba kaşığı toz şeker,
*1 yumurta
*1 çorba kaşığı yoğurt
*1 paket kabartma tozu
*Aldığı kadar un

İçi için;3
*4 adet orta boy golden elma
*3 çorba kaşığı toz şeker
*1 su bardağı kadar küçük parçalara bölünmüş ceviz
*2 tatlı kaşığı tarçın

Hazırlanışı;
1.Öncelikle elmaların kabuklarını soyup rendeleyelim ve bir tavaya alarak, şeker ilavesi ile pişirmeye başlayalım. Elmalar suyunu çekene kadar pişirdikten sonra tarçın ve cevizi ilave ederek bir iki karıştırıp, ılınmaya bırakalımç
2.Hamur malzemelerini karıştırarak güzelce yoğuralım. Hamur kulak memesi yumuşaklığında fazla sert olmayan bir hamur olmalı.
3.Hamuru merdane yardımı ile unlanmış tezgahta yarım santim kalınlığında açalım ve ağzı genişçe bir bardakla yuvarlaklar keselim. Veya yuvarlak kurabiye kalıbınız varsa onunla da kesebilirsiniz.
4.Herbir yuvarlağın içine birer kaşık elmalı karışımdan koyduktan sonra, hamuru ortada kapatalım ve birleştirme yeri alta gelecek şekilde yağlı kağıt serili fırın tepsisine yerleştirelim.
5. Önceden 180 derecede ısıtılmış fırında 15 -20 dakika kadar kurabiyelerin üstleri hafif pembeleşmeye başlayıncaya kadar pişirelim.
6.Kurabiyeler iyice soğuduktan sonra üstlerine pudra şekeri serperek servis yapalım. Afiyet olsun.



ufukmutfakta.blogspot.
〰〰〰〰🐠

Tuğra




Kek Malzemesi;
*4 yumurta ( oda sıcaklığında )
*2 su bardağı şeker
*1 su bardağı zeytinyağı,
*1 su bardağı süt
*1 su bardağı yoğurt,
*50 gr kakao
*1 paket vanilya
*1 paket kabartma tozu,
*3,5- 4 su bardağı elenmiş un.
*1 su bardağı damla çikolata.
Dolgu Malzemesi;
*1,5 su bardağı süt,
*Yarım su bardağı şeker,
*3 adet yumurta sarısı,
*3 silme çorba kaşığı nişasta
*1 paket vanilya,
*100 gr krema
Üst Krema Malzemesi;
*Vanilyalı hazır pasta kreması( isterseniz krem şantide kullanabilirsiniz)
Hazırlanışı;
1.Öncelikle dolgu kremasını hazırlayalım. Bunun için yumurta sarılarını çok iyi çırptıktan sonra, krema hariç diğer tüm malzemeyi ekleyip iyice karıştıralım ve muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirip, biraz ılınmasını bekleyelim. Ilındıktan sonra kremayı da katıp iyice çırpalım ve bir kenarda kek malzemesi hazır oluncaya kadar bekletelim.
2.Kek için sırasıyla yumurta ve şekeri çırptıktan sonra, yağ, süt, yoğurdu da katarak çırpmaya devam edelim.
3.Toz malzemelerin tümünü beraberce eledikten sonra azar azar, sıvı karışıma ekleyip karıştıralım.
4. Muffin tepsisine, muffin kağıtlarını yerleştirdikten sonra kek karışımından birer çorba kaşığı koyalım.
5. Kağıtlara yerleştirdiğimiz keklerin orta kısmına muhallebiden ikişer tatlı kaşığı alıp yerleştirelim.Üstlerine ise kek malzemesini paylaştıralım ve önceden ısıtılmış 180 derecedeki fırırnda batıracağımız kürdan temiz çıkıncaya kadar pişirelim.
6.Pişen cupcake leri soğuttuktan sonra, hazırlayacağımız hazır pasta kremasını üstlerine sıkalım. Ve servis yapalım. Ben yeni evli yeğenlerimiz için yaptığımdan üstlerine şeker hamurundan yaptığım kalpleri yerleştirdim. Siz dilediğiniz gibi servis yapabilirsiniz.
Not;Cupcakeler için kullandığım kağıtlar, kırmızı şeker hamuru ve minik şeker kalpleri

ufukmutfakta.blogspot.
〰〰〰〰🐠

Tuğra




Malzemeler;
Bisküvi tabanı için;
*125 gr oda sıcaklığında tereyağı,
*1 fincan pudra şekeri
*1 adet yumurta sarısı
*1 paket vanilya
*1 çay kaşığı kabartma tozu
*2,5 su bardağı un
*limon kabuğu rendesi ( arzuya bağlı )
Kreması için;
*2 su bardağı süt,
*3 çorba kaşığı şeker
*1 adet iyi çırpılmış yumurta,
*2 çorba kaşığı un,
*1 paket vanilya,
*1 çorba kaşığı tereyağı
*100 ml çırpılmış sıvı krema
Üstü için;
*Çilek
*Bal ( çileğin üstüne sürmek için )
*Çikolata ve antep fıstığı ( süslemek için )
Hazırlanışı;
1.Bisküvi malzemesini iyice karıştırıp yoğurun ve 1 saat buzdolabında bekletin.
2.Bu arada krema malzemesini sıvı krema hariç karıştırıp muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirin.
3.Muhallebiyi kaşıkla karıştırarak soğutup ılıtmaya çalışın. Sıvı kremayı mikserle çırpıp koyu krem şanti kıvamına getirin.
4.Bisküvi taban hamurunu merdaneyle açıp, 20 cm çapında alt paneli çıkabilen yağladığınız tart kalıbına yerleştirin. hamurun taban kısmını aşağıdaki resimde olduğu gibi çatalla delin ki; fazla kabarmasın.
5.Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızarıncaya kadar pişirin ve fırından çıkarıp soğutun.
6.Muhallebi ile çırptığınız kremayı karıştırıp tekrar mikserle çırpın.
7.Kremayı, bisküvi tabanının üstüne yayın.
8. Yıkayıp ayıkladığınız çilekleri istediğiniz şekilde muhallebinin üstüne dizin ve parlak olması için fırça ile bal sürün.
9. Arzunuza göre erimiş çikolata ve antep fıstığı tozu ile süsleyip, 1-2 saat buzdolabında beklettikten sonra servis yapın. Afiyet olsun

ufukmutfakta.blogspot.
〰〰〰〰🐠

Tuğra




Malzemeler;
*Yarım kilo kadar kabak
*2 yumurta
*1 su bardağı rendelenmiş beyaz peynir ( veya doğranmış )
*Yarım demet kadar dereotu ( Evde kalmamıştı ben kullanmadım. Ancak siz muhakkak ekleyin )
*Yarım demetten daha az maydanoz
*5-6 dal yeşil soğan
*Yeterince un ( Mümkün olduğu kadar unu az kullanmaya çalışın. Bunun içinde kabağı rendeledikten sonra suyunun iyice sıkılması çok önemli )
*Yarım çay bardağı zeytinyağı
Hazırlanışı;
1.Kabağı rendeleyin ve mümkün olduğu kadar suyunun süzülmesini sağlayın. ( Unu çok çekmemesi için önemli )
2.Dereotunu, maydanozu ve yeşil soğanı mümkün olduğu kadar ufak uafak doğrayın ve karıştırın.
3.Tüm malzemeyi birbirine güzelce karıştırın. Koyu bir kek kıvamına gelinceye kadar un ekleyin.
4.Yağlı kağıt serili veya yağlanmış bir borcama yayın.
5. Önceden ısıtılmış fırında üstü kızarıncaya kadar pişirin. Dilimleyerek servis yapın. Afiyet olsun.

ufukmutfakta.blogspot.
〰〰〰〰🐠

Tuğra




Malzemeler,
*2 poşet sade krem şanti.
*1 su bardağı soğuk süt,
*1 paket kakaolu Eti Pötibör bisküvi,
*3 paket tadelle,
*yarım su bardağı iri ufalanmış ceviz içi,
*Üstü için 4-5 çorba kaşığı frambuaz sosu veya dilediğiniz sos.
Hazırlanışı,
1.Süt ile kremşantileri katılaşıncaya kadar çırpın.
2.Bisküvileri bir tabağın içine iri iri ufalayın.( Krem şantinin içine ufalamayın, toz haline gelen kırıntılarda krem şantiye karışır ve parfe renk değiştirir.)
3.tadelleleri çok ufak olmayacak şekilde doğrayın.
4. Cevizleri uafalayın.
5.Tüm malzemeyi karıştırın. Yanlız karıştırırken bisküvilerin ezilmemesine dikkat edin.
6.Malzemeyi önceden streçle kapladığınız minik bir kümbet pasta kalıbına boşaltın ve yerleşmesi için hafif hafif bastırın.
7.Üstünü de streçledikten sonra buzlukta en az 6 saat kadar dondurun.
8.Servise yakın dolaptan çıkarıp, servis tabağına ters çevirerek alın ve üstüne frambuaz sos dökerek servis yapın. Afiyet olsun.

ufukmutfakta.blogspot.
〰〰〰〰🐠

Tuğra




*1 adet orta boy kuru soğan,
*2 adet sivri biber,
*2 adet tavla zarı büyüklüğünde doğranmış domates.
*1 diş ezilmiş sarmısak.
*1 tatlı kaşığı nane
*1 tatlı kaşığı kekik
*1 tatlı kaşığı pul biber
*tuz, karabiber
*1 yemek kaşığı zeytinyağı
*1 yemek kaşığı tereyağı

*süslemek için çok az maydanoz ve çeçil peynir ( veya kaşar rendesi)

Hazırlanışı;

1.Makarnayı çok fazla yumuşak olmayan ancak çok sert de olmayan bir kıvamda haşlayın.( haşlarken içine bir tatlı kaşığı zeytinyağı ve tuz atın )
2.Makarnanın suyunu süzün. Ancak soğuk sudan geçirmeyin.
3.Çok minik yemeklik doğradığınız soğan ve sivri biberleri zeytinyağı ve tereyağı karışımı içinde çok fazla karartmadan kavurun.
4.Doğranmış domates, sarmısak ve bahartları da katarak pişirin. Domates suyunu çektiğinde süzdüğünüz makarnayı ilave edin ve 1 dakika kadar karıştırdıktan sonra altını kapatın.
5.Servis tabağına aldığınız makarnanın üstüne ince kıyılmış maydanoz ve peynir ekleyerek servis yapın. Afiyet olsun.

ufukmutfakta.blogspot.
〰〰〰〰🐠

Tuğra




Malzemeler;

*125 gr oda sıcaklığında iyice yumuşamış tereyağı,
*2 su bardağı toz şeker,
*2 su bardağı yoğurt,
*3 adet yumurta(oda sıcaklığında)
*1 paket vanilya,
*1 paket kabartma tozu,
*1/2 su bardağı kakao*
3 su bardağı un *yaklaşık 1 su bardağı kadar damla çikolata veya parça bitter çikolata
Üstü için
*100 gr sıvı krema
*1 tatlı kaşığı pudra şekeri
*süslemek için çikolata incileri ve badem şekeri.

Hazırlanışı;

1.Tereyağı ve şekeri mikserde krema kıvamına gelinceye kadar çırpın.
2.Yoğurt ve yumurtayı ekleyip çok fazla olmamak kaydı ile karıştırın.
3.Vanilya, kabartma tozu, kakao ve unu beraberce eleyip, sıvı karışıma ekleyin ve güzelce karıştırın.
4. Damla çikolatayıda ekleyin ve karıştırın.
5.Muffin kağıtlarını döşediğiniz, muffin kalıbınıza hamurdan paylaştırın.
6.Önceden 180 derecede ısıtılmış fırında batıracağınız kürdan temiz çıkıncaya kadar pişirin.

Not:Bu ölçülerden oldukça fazla muffin çıkıyor( Yaklaşık olarak 20 adet ). Fazla olanları buzdolabı poşetine koyup,ağzını sıkıca bağladıktan sonra buzdolabında 3-4 gün muhafaza edebilirsiniz.

ufukmutfakta.blogspot.
〰〰〰〰🐠

Tuğra




Malzemeler;

Malzemelerde ölçü vermeyeceğim. Ölçüleri kişi sayısına ve keyfinize göre azaltıp artırabilirsiniz.
*Akdeniz yeşillikleri,
*Göbek marul
*Salatalık,
*Domates,
*Haşlanmış mısır
*Soya sosuyla hazırlanmış tavuk.
*susam
*zeytinyağı, limon ve tuz ile yapılmış salata sosu

Hazırlanışı;

1.Tavuk göğsünü jülyen doğradıktan sonra, etin miktarına göre soya sosuna yatırın ve en az 1 saat içinde bekletin.
2.Bekleyen tavukları tencereye alın. Kısık ateşte önce suyunu salıp, sonra çekene kadar pişirin.Pişen tavukların üstünezeytintağı, tuz, karabiber, az oranda dövülmüş sarmısak ekleyerek, hafifçe kavurun. Bu arada tavuklar tamamen suyunu çekmiş olmalı.
3.Yeşillik malzemeyi güzelce yıkadıktan sonra yarım saat kadar sirkeli suda tutun. Sonrasında yeşillikleri süzün ve kullanıyorsanız, sebze kurutucusunda suyunu attırdıktan sonra servis tabağına en alta akdeniz yeşillikleri, onun üstüne ince doğranmış göbek salata, önün üstüne küp küp doğranmış domates ve kabukları soyulmamış, ince halkalar şeklinde dilimlenmiş salatalıkları dekoratif bir şekilde yerleştirin.Üstüne mısır tanelerini serpin ve tavukları yerleştirdikten sonra susam serpin.
4.En son zeytinyağı, limon suyu ve tuzu karıştırarak yapacağınız salata sosunu tüm saltaya aralıklarla dökün. ( Dökerken sosun tüm salataya eşit dağılmasına dikkat edin)
Salatanız hazırdır. Afiyet Olsun.

ufukmutfakta.blogspot.
〰〰〰〰🐠

Tuğra

 



MALZEMELER;

*4 adet yumurta beyazı
*200 gr toz şeker,
*2 tatlı kaşığı mısır nişastası,
*1 çay kaşığı elma sirkesi
*200 gr sıvı krema
*1 çay kaşığı sıvı vanilya ( veya 1 paket toz vanilya)
*2 tatlı kaşığı pudra şekeri
*1 adet kivi, 1 su bardağı böğürtlen, 1 su bardağı çilek

HAZIRLANIŞI;

1.Önce fırın 120 derece ısıtılır.
2.Yumurta akları, mikserle iyice köpürüp bembeyaz tepeler oluşuncaya kadar çırpılır. Toz şeker ilave edilerek bir müddet daha mikserle çırpılır. Yumurta beyazlarının kıvamı, çırpma kabı ters çevrildiğinde dökülmeyecek şekilde olmalıdır.

3. Elma sirkesi ve nişasta da eklenir ve bir spatula yardımıyla yumurtanın sönmemesine dikkat edilerek, alttan üste havalandırılarak karıştırılır. Burada yavaş hareket edilmelidir ki yumurta akları sönmesin.
4.Yağlı kağıt üzerine 20 cm çapında bir daire çizilir ve yumurta akları bu 20 cm'lik çemberin dışına taşırılmadan, kağıt üzerine aktarılır. Spatula yardımı ile yumurta aklarının yan çeperleri düzeltilir ve orta kısmı hafifçe çukur bırakılır.

5.Hazırlanan karışım fırında yaklaşık olarak 1 saat kadar pişirilir. Ve fırın kapağı açılmadan içinde soğutulur. Pavlova iyice soğutulduktan sonra fırından çıkarılır ve dikkatli bir şekilde yağlı kağıttan ayrılarak, servis tabağına aktarılır.
6.Krema, vanilya ve pudra şekeri ile iyice çırpılır ve katı bir krema elde edilir. Fazla bastırmadan bu krema pavlovanın çukur olan kısmına aktarılır ve meyvelerle süslenerek servis yapılır.



ufukmutfakta.blogspot.
〰〰〰〰🐠

Tuğra




Malzemeler;

*24 adet milföy hamuru
*4-5 adet orta boy haşlanmış patates
*2 çorba kaşığı mayonez,
*2 çay kaşığı köri
*karabiber, tuz.
*12 adet bıldırcın yumurtası
*maydanoz yaprakları

Hazırlanışı;

1-Her bir milföy hamurunu bir parmak genişliğinde şeritler halinde kesin.
2-Patatesleri haşlayın ve ezin. Mayonez, tuz, karabiber ve köriyi ekleyerek karıştırın.
3.Külah şeklindeki kalıplarınızı margarin ile yağlayın( Kalıplar metal hazır kalıp olabileceği gibi kartondan sizlerde yapabilirsiniz). Şeritler halinde kesilmiş olan milföyleri, iki adet milföy denk gelecek şekilde şerit şerit döndürerek sarın ve yağlı kağıt serili fırın tepsisine yerleştirerek üstlerine yumurta sarısı sürün.
4.Külahları önceden 180' de ısıtılmış fırında kızarıncaya kadar pişirin.Pişen külah milföylerin biraz soğumasını bekleyin ve içlerinden kalıp külahları milföyleri fazla sıkmadan, döndürerek çıkarın. Aksi halde milföyler parçalanabilir.
5.Elde ettiğimiz milföy külahlarına önceden hazırladığımız patatesli harcı koyun .
6.Bıldırcın yumurtalarını haşlayın ve soyun. Külahların ağız kısmına maydanoz yaprakları ve yumurtaları yerleştirip servis tabağına dizin.

Not; Milföy şeritleri külahlara sararken ağız kısmında boşluk bırakın ki, milföyü çıkarırken, külahta elinizle tutp çıkaracak yer kalsın. Aksi takdirde milföyden tutmak zorunda kalırsınız ki bu durumda külahı çıkarmak çok zor ve milföy zarar görür.

ufukmutfakta.blogspot.
〰〰〰〰🐠

Tuğra

Teşekkürler,

-------------------------------------------



Taban İçin,

*1,5 paket burçak bisküvi,
*100 gr tereyağı,

Üstü için,

*800 gr krem peynir,
*1,5 su bardağı toz şeker,
*1 adet limonun rendelenmiş kabuğu,
*3 adet yumurta,
*200 gr krema
*Tepeleme 1 çorba kaşığı un,
*1 paket vanilya,
*3 çorba kaşığı limon suyu,
*2 çorba kaşığı Hindistan cevizi

Hazırlanışı,

1.Önce 20 cm'lik kelepçeli kalıbınızın altını, yağlı kağıt ile kaplayın ve fırınınızı 180 dereceye ayarlayarak ısıtmaya başlayın.
2.Taban için bisküvileri ve eritilmiş tereyağını beraberce rondoda çekin. Hamur haline gelen bu karışımı, kelepçeli kalıbınızın altına bastırarak yayın ve buzdolabına, üst malzeme hazırlanıncaya kadar kaldırın.
3.Krem peynir ile şekeri mikserle iyice çırpın. Bu karışıma sırası ile kremayı, limon kabuğu ve limon suyunu, vanilya ve unu katarak tekrar çırpın.
4.Son olarak karışıma yumurtaları tek tek katarak ve fazla çırpmadan karıştırın. En son Hindistan cevizini ekleyerek karıştırın.
5.Buzdolabından çıkaracağınız alt tabanın üzerine peynirli kremayı dökün.
6.Cheesecake in çatlamaması için cheesecake kalıbının alt tarafını su geçirmeyecek şekilde aleminyum folyo ile kapladıktan sonra içinde su olan ve ısıya dayanıklı minik bir tepsiye yerleştirerek fırına verin.Yaklaşık olarak 45-50 dakika pişirin.
7.Cheesecake'in fazla kızarmamasına dikkat edin. Orta kısmı hafif sallanıyor, kenarları sallanmıyor ise pişmiş demektir. Bu hali ile fırını kapatın ve fırın kapağını yarım açarak, bu şekilde iyice soğumasını bekleyin.
8. Cheesecake iyice soğuduktan sonra buzdolabına kaldırın ve en az 6 saat dolapta soğumasını sağlayın.( 1 gece dolapta beklerse çok daha iyi olur )
9.Kalıptan çıkarmak için önce kenarlarını bir bıçak yardımı ile kalıptan ayırın ve daha sonra kelepçeli kalıptan çıkarın. Limon dilimleri ile süslediğiniz ceheesecake'iniz servise hazırdır.

ufukmutfakta.blogspot.
〰〰〰〰🐠

Tuğra



Malzemeler;
*3 adet yumurta,
*1,5 su bardağı toz şeker,
*1/2 ( yarım )su bardağı zeytinyağı,
*1 su bardağı yoğurt
*2 tepeleme çorba kaşığı kakao,
*1 paket vanilya,
*1 paket kabartma tozu
*2-2,5 su bardağı un.
Hazırlanışı;
1.Yumurta ve şekeri, kabarıp köpürene kadar çırpın. ( Krema kıvamına gelecek )
2.Toz malzemeleri birbirleri ile karıştırıp, eleyin.
3.Zeytinyağı ve yoğurdu, yumurtalı karışıma katıp, karıştırın
4.En son elenen toz malzemeleri de ekleyip karıştırın.
5.muffin kalıbınıza, muffin kağıtlarını yerleştirin. İçlerine kek malzemesini paylşatırın.Üstlerine file badem, file fındık veya ceviz kırığı serpin. ( Arzunuza göre )
6.Önceden ııstılmış 180 derece fırında yaklaış 15 dakika pişirin. ( Ben 15 dakikada pişirdim ama fırınların pişirme hızı ve sıcaklık ayarları farklı olabilir. 12. dakikadan sonra kürdanla kontrol edin. batıracağınız kürdan temiz çıkıyorsa pişmiş demektir. )
Not; Çok pişiriseniz içleri kuru ve sert olur. Mümkün olduğu kadar muffinleri pişer pişmez bekletmeden ırından çıkarın ve henüz sıcaklarken muffin kalıbı veya tepsisinden çıkarmadan, üstlerine temiz bir mutfak havlusu örterek soğutun. Bu şekilde daha nemli ve yumuşak oluyorlar. Afiyet olsun.



ufukmutfakta.blogspot.
〰〰〰〰🐠

Tuğra




Malzemeler;

*250 gr tereyağı,( Oda ısısında )
*3 çorba kaşığı pudra şekeri,
*1 paket vanilya
*3 su bardağı un
*Süslemek için antep fıstığı ve pudra şekeri.

Hazırlanışı;

1.Yağ,pudra şekeri ve vanilyayı karıştırdıktan sonra unu ekleyerek yoğuralım.
2.Yoğurduğumuz hanuru üstü örtülü olarak 10 dakika bekletim.
3.ceviz kadar parçalar koparıp yuvarlayalım, arzuya göre herbirinin üstüne bir adet antep fıstığı yerleştirelim ve yağlı kağıt serili tepsiye hafif aralıklarla dizelim.
4.180 derecede önceden ısıtılmış fırında 10 dakika pişirdikten sonra fırını kapatalım ve 15 dakika süresince kurabiyeleri fırında tutalım.
5.15 dakikadan sonra fırından çıkardığımız kurabiyelerin soğumasını bekleyelim. Soğuduktan sonra dilerseniz üstlerine pudra şekeri serperek servis yapın.Afiyet olsun.

ufukmutfakta.blogspot.
〰〰〰〰🐠